Aktualitātes

4. martā Vidzemes Augstskolā norisinājās pasākums jauniešiem “Pica ar Eiropas Savienību”, ko organizēja EUROPE DIRECT Vidzeme sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas Studentu apvienību. Sarunu pēcpusdienā piedalījās teju 30 jaunieši no Vidzemes Augstskolas, Valmieras Valsts ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas, kā arī Valmieras tehnikuma.

Dalībniekiem bija iespēja uzzināt vairāk par Eiropas Savienību un jauniešu lomu tajā, kā arī pārliecināties par to, cik nozīmīga ir jauno vēlētāju dalība Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas notiks šī gada 8.jūnijā. Sarunu laikā noskaidrots, ka vairumam dalībnieku šī būs pirmā reize, piedaloties vēlēšanās, ko tie uztver kā lielu atbildību.

  Jaunieši iepazinās arī ar iespējām, ko studentiem sniedz Eiropas universitāšu alianse E³UDRES², kas izveidota ar mērķi veidot ciešu sadarbību zinātnes, pētniecības, studiju un inovāciju jomās. Dalībnieki bija īpaši ieinteresēti par iesaistes iespējām dažādos starptautiskos inovatīvos projektos, kā arī iespējām īstenot piedāvātās apmaiņas studijas kādā no partnervalstīm.

Europe Direct ir Eiropas Komisijas informācijas centru tīkls, kas darbojas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, lai sniegtu bezmaksas informāciju ikvienam iedzīvotājam par ES darbības jomām, kā arī aicinātu ikvienu iesaistīties ES notiekošajos procesos un izmantot iespējas, ko sniedz dalība ES. EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Kontaktinformācija saziņai: Maija Rieksta, EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja, e-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.nr. 26099521

Vairāk par EUROPE DIRECT Vidzeme: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme 

 

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Vidzemes plānošanas reģionā

Laima Ķevere

laima.kevere PIE vidzeme PUNKTS lv

05.03.2024

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930