Jaunumi

Viens no aktuāliem jautājumiem projektu ieviešanā ir kvalitatīvs būvniecības process. Bieži gadās dzirdēt par būvniecībā iesaistīto pušu domstarpībām, pārmetumiem par kādas puses nekvalitatīvo darbu. Lai rosinātu diskusiju būvniecības procesā iesaistīto dalībnieku starpā, 2013. gada 24. aprīlī Smiltenē norisinājās diskusija „Kvalitatīvs būvniecības process ES SF līdzfinansēto projektu ieviešanā”.

Diskusijā piedalījās un savu viedokli pauda Latvijas būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācijas valdes loceklis Mārtiņš Studers, Latvijas arhitektu savienības pārstāvis Viktors Valgums, Latvijas Būvuzraugu un būvinspektoru asociācijas valdes loceklis, Valmieras pilsētas galvenais būvinspektors Juris Mellēns, LR Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļa politikas departamenta pārstāvis Renārs Špade. Semināru apmeklēja vairāk kā 60 interesneti no dažādām Vidzemes vietām.

Prezentācijas pieejamas šeit.

Lielas diskusijas semināra apmeklētāju vidū izraisīja jaunā Būvniecības likuma sagatavošanas process, jo lielākā daļa diskusijas dalībnieku norādīja, ka šobrīd spēkā esošo Būvniecības likumu nav nepieciešams aizstāt ar jaunu.

Svarīgs jautājums, kas tika pārrunāts, ir pašvaldību arhitektu izglītība, jo daudzi speciālisti strādā jau ilgus gadus un kvalifikācijas celšana ir īpaši nepieciešama. Pašvaldībās strādājošajiem arhitektiem ikdienā jāizstrādā gan meliorāciju sistēmu, gan kultūrvēsturisko pieminekļu renovācijas, gan dažādi citi projekti. Lai nodrošinātu iespēju celt Vidzemes reģiona pašvaldību arhitektu kvalifikāciju Vidzemes plānošanas reģions plāno speciālistiem nepieciešamos seminārus noorganizēt Vidzemē.

Speciālisti izteica vēlmi tikties ar fondu administrējošām iestādēm, lai tās norādītu uz labajiem piemēriem un kļūdām būvniecības projektos, kā arī organizēt savstarpēju reģiona speciālistu viedokļu apmaiņu, lai pārrunātu pieredzi ikdienas darbā.

03.05.2013

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031