Kultūras ziņas

No 13. līdz 15. jūlijam tiks svinēti jau 5. Pārgaujas novada svētki. Novada svētku apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša programma, un interesantas nodarbes varēs atrast jebkurš interesents. Svētki tiks atklāti 13. jūlija, piektdienas vakarā, Stalbes tautas namā. Tiks atklāta izstāde “Laikrādis”, kura tapusi sadarbībā ar Pārgaujas novada iedzīvotājiem. Izstādē būs redzami novada iedzīvotāju pulksteņi, kas reiz rādījuši laiku mūsu vecmāmiņai un vectētiņam, mūsu vecākiem, un pulkstenis, kas kalpojis mums pašiem darbā vai mājās.

Darbosies arī radošās darbnīcas, kurās apmeklētājiem būs iespēja likt lietā savu radošo potenciālu un pagatavot kaleidoskopu, kas daudziem prātā palikusi kā neizdibināma bērnības krāsu un stikliņu rotaļlieta. Būs iespēja izgatavot arī LED laternu. Par vakara muzikālo noformējumu gādās viesi – Iveta Baumane un Roberts Pētersons ar koncertprogrammu “Esi man tā”. Izskanēs gan populāras latviešu, gan ārzemju dziesmas, kā arī Ivetas un Roberta oriģinālkompozīcijas. Vakara izskaņā apmeklētājus priecēs Greentrial ekstrēmā komanda ar nakts šovu un vērienīgiem trikiem ar riteņiem.

Ar notikumiem bagātākā Pārgaujas novada svētku diena būs 14. jūlijs. Dienas pirmais notikums būs skrējiens “Pretī 100”, kas šogad notiks Straupē un, kur dalībniekiem tiks piedāvātas vairākas distances. Straupes estrādē un tās apkārtnē notiks dažādas atrakcijas gan pieaugušiem, gan bērniem, piemēram, Labratorium zinātnes šovs, sejiņu apgleznošana, aktivitātes kopā ar Mārtiņa Burbuļi, kā arī sietspiedes meistarklase, piepūšamās atrakcijas. Šajā dienā Straupes baznīcā plkst. 18.00 gaidāms Haralda Sīmaņa koncerts un svētku gājiens no baznīcas uz Straupes estrādi, kur notiks grupas “Tirkizband”, Pārgaujas novada koru un ansambļu sadziedāšanās un deju kolektīvu priekšnesumi. Par lustēm svētku ballē gādās Andris Ērglis ar grupu. Apmeklētājus priecēs arī krāšņa svētku uguņošana.

15. jūlijā, Pārgaujas novada noslēdzošajā dienā, svētku apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijā pa Pārgaujas novadu, viesojoties nozīmīgos novada tūrisma objektos. Visi interesenti aicināti uz Straupes Zirgu pastu, kur notiks Straupes lauku labumu tirdziņš.

Apmeklēt Pārgaujas novada svētkus laipni aicinām visus interesentus – gan novada iedzīvotājus, gan viesus, jo no Braslas līdz Gaujai ik solis ir vērts!

Vairāk informācijas par svētku norisi var meklēt Pārgaujas novada mājaslapā www.pargaujasnovads.lv vai Facebook lapā https://www.facebook.com/PargaujasNovads/ .

Visi pasākumi, izņemot ekskursiju, ir bezmaksas.

 

Informāciju sagatavoja:
Iluta Beķere,
sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste
e-pasts: iluta.bekere PIE pargaujasnovads PUNKTS lv
Tālr.: 26368154

11.07.2018

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031