Kultūras ziņas

Kokmuižas svētkos Kocēnos 3. un 4. septembrī apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt daudzveidīgu muzikālo programmu, ko veidos gan Latvijā popularitāti un klausītāju atzinību iemantojuši mūziķi, gan arī vietējie amatiermākslas kolektīvi, kas svētkiem būs sagatavojuši īpašas koncertprogrammas.

Svētkus ieskandinās Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs ar īpašu sajūtu koncertu “12 stāsti vasaras vakaram”, kas norisināsies piektdien, 3. septembrī, no plkst. 20.00 pie Kokmuižas pils. Nepieradinātais Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura duets noskaņu koncertā izdziedās gan pašu, gan citu autoru radītās kompozīcijas. “12 stāsti vasaras vakaram” ir divpadsmit dziesmas no abu mūziķu repertuāra, kurām ir īpaša nozīme mākslinieku skatuves darbībā un dzīvē. Tie ir divpadsmit muzikāli stāsti par viņu bērnību, piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem, blēņām, dzimtu, tradīcijām, mīlestību, draudzību un daudz ko citu.

Sestdien, 4. septembrī, svētku atklāšanas parādes dalībniekiem un skatītājiem plkst. 12.30 pie Kokmuižas pils muzikālu sveicienu būs sarūpējis Dikļu pūtēju orķestris Pētera Vilka vadībā.

Kokmuižas promenādē uz lielās skatuves plkst. 13.00 sāksies grupas “Parks” un Kocēnu kultūras nama vokālā ansambļa “Imera” koncerts. Grupas “Parks” sastāvu veido Imants Točs, Mārtiņš Roziņš, Gunārs Geduševs un Emīls Zilberts.

Plkst. 16.00 pie Kokmuižas pils izskanēs koncertprogramma “Radīts Latvijā” – Valters Pūce un Dainis Tenis, kuri pazīstami arī kā grupas “DaGamba” dalībnieki. Programmas ideja balstīta uz visu laiku izcilāko latviešu komponistu melodijām. Skanēs tādi skaņdarbi kā Zigmara Liepiņa “Kvazimodo Dziedājums”, Imanta Kalniņa “Apvij Rokas”, Jāņa Lūsēna “Alises Iela”, Valta Pūces “Balāde no izrādes “Šveiks”, Raimonda Paula “Teātris”, Emīla Dārziņa “Melanholiskais Valsis” un citi darbi Valtera un Daiņa aranžijās.

Kokmuižas svētkos būs iespēja dzirdēt pirmatskaņojumu Ilmāra Ozoliņa dziesmu ciklam “Austrums un Rietums” korim, solistiem un pavadošajai grupai. To izpildīs Kocēnu kultūras nama jauktais koris “Imera” un Strenču Kultūras centra jauktais koris “Rītu puse” diriģenta Imanta Toča vadībā. Koncerts sāksies plkst. 19.00 Kokmuižas promenādē.

Publicitātes foto

Svētku kulminācijā plkst. 21.00 promenādē uz lielās skatuves izskanēs koncertprogramma “Cits Pauls”, kurā mūzikas mīļotājiem būs iespēja dzirdēt izcilā latviešu komponista Raimonda Paula skaņdarbus jaunos aranžējumos, Ralfa Eilanda oriģinālmūziku, kā arī funk un soul mūzikas korifeju kompozīcijas, ko izpildīs dziedātājs Ralfs Eilands un Latvijas Radio Bigbends. Kinomūzika un dziesmas, iemīļotas melodijas, ar kurām izaugušas vairākas paaudzes, tās ir mīļas un zināmas ikvienam. Koncertprogrammā “Cits Pauls” tām piešķirts mūsdienīgas aranžējums ar spēcinošu enerģiju un jaunības azartu, kas aizrauj klausītāju līdz sirds dziļumiem.

Kokmuižas svētku apmeklējums bez ieejas maksas.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 Digitālais sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Bērniem līdz 12 gadu vecumam Covid-19 Digitālais sertifikāts nav jāuzrāda.

Plašāka informācija par svētku norisi publicēta www.valmierasnovads.lv.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Valmieras novada pašvaldība
Mob.tālr.: 26115449

31.08.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031