Kultūras ziņas

Svētdien, 12. septembrī, plkst. 17.00 Dikļos, Vika pasaku parkā, atzīmējot Dzejas dienas, notiks rakstnieka Vika jeb Viktora Kalniņa jaunākās grāmatas “Lecīgais burkāns un citi indiāņi” atvēršanas svētki.

“Lecīgais burkāns un citi indiāņi” ir autobiogrāfisks, dokumentāls stāsts, kurā Viks atminas kopā ar bērniem piedzīvoto un akcentē to, cik vērtīgi ir būt dabā un izzināt to. Grāmatā Viks atspoguļo vasaru, kuru reiz pavadījis kopā ar saviem un brāļa, komponista Imanta Kalniņa bērniem. Tas ir stāsts par dabu, piedzīvojumiem, draudzību un kopā būšanas vērtību. “Tas īstenībā ir apliecinājums tam, cik svētīgi ir, kad vecāki investē bērnos savu dzīvi,” norāda autors.

Rakstnieks un dzejnieks Viks. Publicitātes foto

Pasākumā viesosies dziedātāja Olga Rajecka un mūziķis Jānis Miltiņš, izpildot dziesmas, kuru vārdu autors ir Viks, savukārt mūziku radījis šī gada jubilārs – komponists Imants Kalniņš.

“Ar Vika dzeju un Imanta Kalniņa dziesmām iepazinos 1985. gadā, kad iedziedāju dziesmas Rozes Stiebras animācijas filmai “Laimes lācis”, kurai mūziku radīja Imants Kalniņš. Animācijas filmā dzirdamajām dziesmām vārdu autoru vidū bija arī Viks. Spilgti atmiņā saglabājusies dziesma, kurā ir teksts “pēc ziemas pavasaris nāks un visas bēdas raisīs”. Tas man ir kļuvis par dzīves moto – vienmēr pēc kaut kā, kas būs pārdzīvots, nāks kaut kas labs, un tāpēc vienmēr pie saviem parakstiem uzrakstu šo rindiņu. Protams, neiztrūkstoši tuvas un mīļas man ir arī dziesmas “Kas dzīvo tanī pusē”, ko dziedu jau vairāk kā 36 gadus, “Nelaid māte bērnus mežā”, “Sidrabrasa”, “Smilšu rausis”, “Elektriskā mīla” un citas ar Vika vārdiem un Imanta Kalniņa mūziku. “Elektriskā mīlestība” man ir īpaša dziesma. Es ļoti priecājos, ka neviens šo dziesmu nav pārveidojis un neviens to nedzied, jo daudzi neizprot šīs dziesmas jēgu, taču man tā ir skaidra, zinu, kas šajā dziesmā notiek. Šo un arī citas dziesmas izpildīšu svētdien Dikļos. Uz tikšanos!” stāsta Olga Rajecka.

Dziedātāja Olga Rajecka un mūziķis Jānis Miltiņš. Publicitātes foto

Pasākuma organizatori aicina tos, kuri jau ir iegādājušies grāmatu “Lecīgais burkāns un citi indiāņi”, to paņemt līdzi, lai saņemtu Vika autogrāfu. Kā informē izdevniecības “Valters un Rapa” pārstāvji, lielās lasītāju intereses rezultātā grāmatas ir izpirktas, tādēļ uz vietas Dikļostā nebūs pieejama, taču pieci laimīgie pasākuma apmeklētājiem to saņems izlozes rezultātā.

Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā pasākums notiks Dikļu kultūras centrā.

Pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 Digitālais sertifikāts un personu apliecinošs dokuments (pase vai eID). Bērniem līdz 12 gadu vecumam Covid-19 Digitālais sertifikāts nav jāuzrāda.

Organizē Valmieras novada pašvaldības Dikļu kultūras centrs.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

09.09.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930