Kultūras ziņas

Rīgā, Āgenskalna tirgus laukumā atklāta ceļojošā izstāde Detaļu spēks II. Arhitektūras, būvniecības un restaurācijas izcilībām veltītā izstāde būs apskatāma līdz 2022. gada janvāra vidum. Valmieras novada pašvaldība izstādei pieteikusi Jāņa Daliņa stadionu, kas kļuvis par izcilu bāzi un sacensību norises vietu vieglatlētiem ne tikai Latvijas, bet arī pasaules līmenī.

Stadionu projektēja arhitektu kompānija “Ivara Šļivkas birojs”, būvēja SIA “YIT INFRA Latvija”, būvuzraugs SIA “Būvuzraugi LV”.

Lielformāta objektu un to detaļu fotogrāfijas papildinātas ar stāstiem latviešu un angļu valodā, vēstot par ēkām, inženierbūvēm, restaurācijas objektiem un labiekārtojumu, kas izpildījuma augstās kvalitātes dēļ ir paraugs funkcionālā un radošā līmenī. Vairāki objekti ir ieguvuši balvas lielākajā būvju konkursā Latvijas Būvniecības gada balva, kā arī konkursā Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2021. Daļa izstādei izvēlēto objektu saņēmuši starptautisku atzinību. Papildu informācija iegūstama, skenējot QR kodu uz katras planšetes.

Jebkurš arhitektūras un būvniecības objekts ir sava laika liecība, kurā iemiesotas pamatvērtības un arī raksturīgās inovācijas. Par unikālu iespējams dēvēt ikvienu izstādē aplūkojamo objektu.

Tāds ir Latvijā ilgtspējīgākais objekts t/c Origo, restaurācijas darbos ar izcilību atjaunotais Pulvera pagrabs Daugavpilī, Laivu māja Ventspilī, modernu koka privātmāju arhitektūra, Rēzeknes Olimpiskais centrs, promenāde Daugavpilī, rūpīgā pilsdrupu atjaunošana Tērvetē, Jāņa Daliņa stadions Valmierā, Latvijas Valsts mežu klientu centrs Jelgavā, moderna koka ražotne Kocēnos, apartamentu māja Valmierā, Stropu atpūtas centrs Daugavpilī, Saulkrastu estrāde un Neibādes parks, Mežaparka estrādes pārbūve un koka potenciāla izmantošana bērnudārza būvniecībā Salaspilī.

Izstādes mērķis ir atraktīvā formā aicināt uzzināt par interesantāko Latvijas arhitektūrā, veltīt laiku ēku estētikas iepazīšanai, tādējādi paaugstinot zināšanu un kompetences līmeni.

Preses relīzes sagatavošanā izmantota biedrības “Building Design and Construction Council” informācija.

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte
Valmieras novada pašvaldības 
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 64715660

28.12.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031