Kultūras ziņas

Baltijas jūras reģiona valstu starpkultūru tīkls ARS Baltica, PA Culture un CCI Contact Desk aicina uz tiešsaistes semināru sēriju. Jau otrais seminārs pēc kārtas notiks 15. novembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 (pēc Centrāleiropas laika). Šī semināra laikā tiks aplūkota tēma: "No kontakta līdz savienojumam: Instrumenti efektīvas partnerības veidošanai". Darba valoda – angļu.

Visi zina, jo labāka partnerība, jo noslēgumā labāks projekts. Bet kā tur nokļūt? Kādas ir labas partnerības “receptes” sastāvdaļas? Šie un citi jautājumi tiks aplūkoti semināra laikā. 

Plašāku informāciju var atrast: https://shorturl.at/aekpU

Ja vēlaties piedalīties, lūdzu, reģistrējieties, izmantojot saiti: https://forms.gle/rD6CqCRmSbfi22Q69.

Semināra apraksts 

Vai ir kāda “recepte” veiksmīgai starptautiskai partnerībai? Iespējams, vairāk nekā viena.

Vai "recepte" ir stingri jāievēro? Droši vien, ka nē. Kad esat iepazinies ar visām sastāvdaļām un pamata soļiem, kas jāievēro, ir vaļa improvizācijai un... rezultātu baudīšanai! Jo labāka partnerība, jo noslēgumā labāks projekts. 

Šajā darbseminārā tiks pētītas dažādas partnerību variācijas un partnerības veidošanas scenāriji, pamatojoties uz reālās dzīves pieredzi un gūtajām atziņām. Būs padomi gan starptautiskajā sadarbībā iesācējiem, gan pieredzējušiem profesionāļiem, piemēram, kur un kā atrast starptautiskus partnerus (ne tikai jebkuru organizāciju, ar kuru sadarboties, bet kā atrast vislabāk piemēroto); ko nedrīkst aizmirst, izstrādājot partnerības līgumus; kā saglabāt partneru iesaisti visā projekta īstenošanas procesā. 

Mēs arī atšifrēsim "veiksmīgu partnerību". Vai tas ir tas, kas ļauj saņemt dotāciju? Vai tas, kas garantē projekta netraucētu vadīšanu? Vai varbūt tas, kas ilgst arī pēc galīgo ziņojumu iesniegšanas un ir gatavs nākamajam izaicinājumam? Kurā posmā būtu jāiesaista partneri: idejas izstrādē vai dotācijas pieteikuma izstrādē?

Semināra eksperts

Agata Etmanowicz – “bezkaunīgi” patīk cilvēki, viņas specialitāte ir "punktu savienošana". Viņa uzdod daudz jautājumu un mudina citus uzdot jautājumus. 

Viņa veido un vada ne tikai seminārus, bet arī procesus un programmas kultūras nozares profesionāļiem. Viņa producē kultūras un mākslas projektus, kā arī palīdz citiem īstenot savus sapņus.

Kopā ar Impact Foundation Agata izveidoja Eiropas kultūras galvaspilsētām kapacitātes stiprināšanas programmas, palielinot to auditoriju un pieejamību (2016. gadā Vroclavai, 2022. - Kauņai, 2026. - Trenčīnai un 2028. - Budveisai) un sadarbojās ar citām galvaspilsētām, piemēram, Košici (2013.) un Rijeku (2020.). 

Agata iepriekš nodarbojusies ar kultūras politiku gan vietējā, gan Eiropas līmenī (sākot ar ES programmām, atbalstot radošo nozari, beidzot ar Eiropas kultūras galvaspilsētām un Austrumu partnerību). Vairāk nekā desmit gadus viņa ir bijusi saistīta arī ar Fabryka Sztuki Lodzā un tās ART_INKUBATOR.

Publicēts, izmantojot ARS Baltica sagatavoto informāciju.

.

12.11.2023

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031