Pasākumu arhīvs

« Februāris 2016 »
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 

24. februārī Smiltenē tiek rīkota starptautiska konference „Bērna vajadzības un  palīdzības iespējas”. Konferences mērķis ir pievērst sociālā, tiesību, izglītības un medicīnas jomā strādājošo speciālistu uzmanību bērnu vajadzību respektēšanai un ģimeniskas vides nodrošināšanai bērniem ārpusģimenes aprūpē. Tajā ar prezentāciju uzstāsies arī Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja Ineta Puriņa.

Konference tiek organizēta OAK projekta “Drošu ģimenes vidi Latvijas bērniem” ietvaros, ko organizē Nodibinājums “Sociālo pakalpojumu aģentūra” un Latvijas Profesionālo audžuģimeņu apvienība “ Terēze” sadarbībā ar Smiltenes pilsētas domi. 

Transporta un sakaru institūts aicina piedalīties kārtējā seminārā no cikla "Ilgtspējīga mobilitāte un transporta plānošana pilsētvidē", kas tiek rīkots projekta ENDURANCE ietvaros. VPR tajā pārstāvēs Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants un Teritorijas plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa.

Šoreiz seminārā tiks aplūkotas divas galvenās tēmas:

  • Datu vākšana un modelēšana ilgtspējīgas mobilitātes plānošanas vajadzībām;
  • Attīstības tendences transporta plānošanā pilsētvidē.

Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar plānošanas atbalsta instrumentiem - datu iegūšanu satiksmes dalībnieku aptaujās un modelēšanu. Speciālisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dalīsies ar pieredzi satiksmes dalībnieku aptauju veikšanā un datu izmantošanā. Pēcpusdienas sesijā uzmanība tiks pievērsta pasākumiem, kas tiek īstenoti pilsētvidē, lai uzlabotu iedzīvotāju mobilitāti, izmantojot dažādus transporta veidus.