Vidzemes reģiona ekoloģisko dzērienu ražotāju prakse dzērienu ražotāju uzņēmumos Francijā

Tā kā Latvijā praktiski nav iespējams iegūt specializētu izglītību dabīgu ekoloģisku dzērienu, proti, sidru un sulu ražošanā, vairāki sulu un sidru ražotāji, Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībnieki, kas vēlas attīstīt savu produktu kvalitāti un ieviest jaunus produktu segmentus, izteica vēlmi doties praksē uz Franciju, kur Normandija ir pazīstama kā viens no labākajiem reģioniem - sidru ražotājiem, bet savukārt Elzasa - kā sulu ražotāji. Projekta dalībniekiem būs iespēja projekta ietvaros doties praksē uz sulu un sidra ražotāju uzņēmumiem Francijā, kur tie attīstīs praktiskās iemaņas un iegūs jaunas zināšanas par ekoloģisko dzērienu ražošanas metodēm.

lasīt vairāk...

No divu nedēļu prakses Elzasā un Normandijā (Francijā) atgriezušies Vidzemes dzērienu ražotāji, kas piedalījās Vidzemes plānošanas reģiona projektā „Vidzemes reģiona ekoloģisko dzērienu ražotāju prakse dzērienu ražotāju uzņēmumos Francijā”. Sadarbībā ar Lejasreinas departamentu Francijā četriem ražotājiem - „Valmiermuižas alus”, „Very Berry”, „Valmiera Organize”, un „Smiltenes sidra darītava”, bija iespēja iepazīties ar sulu un sidra ražošanas tehnoloģijām un metodēm, iepazīt Francijas pieredzi dažāda izmēra uzņēmumos un smelties idejas jaunu produktu attīstībai.   28.10.2013


Jau 6. oktobrī, sadarbojoties Vidzemes plānošanas reģionam ar Lejasreinas departamentu Francijā, četriem Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībniekiem, „Valmiermuižas alus”, „Very Berry” un „Valmiera Organize”, kā arī „Smiltenes sidra darītava”, būs iespēja doties 2 nedēļu praksē uz Franciju projekta „Vidzemes reģiona ekoloģisko dzērienu ražotāju prakse dzērienu ražotāju uzņēmumos Francijā” ietvaros, lai iegūtu jaunas prasmes un zināšanas par ekoloģisko sulu un sidru ražošanas tehnoloģijām un metodēm. 04.10.2013


Notikumi

«Novembris 2017»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930