Reģionālie pētījumi

Projekta „Health4Growth” mērķis bija uzlabot reģionālās attīstības politikas efektivitāti un darbības vidi vietējiem un reģionālajiem uzņēmējiem un veselības aprūpes sistēmas darbiniekiem. Projekta laikā izstrādāts pētījums „Mājas aprūpes pakalpojumu un uzņēmējdarbības attīstība Vidzemes reģionā”, kā arī Visaptverošais ieviešanas plāns, kurā iekļauta analīze par veselības aprūpes sistēmu, cilvēkresursiem, finansējumu un investīcijām,kā arī uzņēmējdarbības profilu.

 

 

Projekta „Health4Growth” īstenošanas gaitā reģions iepazinās ar dažādiem labās prakses piemēriem no Eiropas un mācījās no projekta partneriem. Kā vienu no vērtīgākajām idejām, kura tika apzināta triju gadu laikā, plānošanas reģions atzina mājas aprūpes pakalpojumu, kuru var skatīt kā uzņēmējdarbības formu. Lai noskaidrotu, kā tas varētu darboties Vidzemē, tika veikts pētījums „Mājas aprūpes pakalpojumu un uzņēmējdarbības attīstība Vidzemes reģionā”.       

Kā norādīja pētījuma rezultāti, ceturtā daļa Vidzemes iedzīvotāju ir seniori - vecumā no 65 gadiem. Tas nozīmē, ka šis pakalpojums ir un būs nepieciešams reģiona iedzīvotājiem. Veselības aprūpes iestādes reģionā mājas aprūpes pakalpojumu sniedz, bet tā biežumu regulē LR Veselības ministrijas noteiktās kvotas, kas nozīmē, ka visi pacienti šo pakalpojumu nevar saņemt. Risinājums būtu ļaut uzņēmējam attīstīt šos pakalpojumu un nodrošināt to pacientiem. Lai to izdarītu, nepieciešams pakalpojumu legalizēt, sniegt informācijas apmaiņu par veselības aprūpi un aprēķināt pakalpojuma efektivitāti.         

Pētījums „Mājas aprūpes pakalpojumu un uzņēmējdarbības attīstība Vidzemes reģionā” ir pieejams šeit.        

Projekta "MVU attīstība veselības aprūpes nozarē" ietvaros tika izstrādāts arī Visaptverošais ieviešanas plāns (VIP). Plāns ietver analīzi par veselības aprūpes sistēmu, cilvēkresursiem, finansējumu un investīcijām, kā arī uzņēmējdarbības profilu. Tāpat, balstoties uz analīzes datiem, aprakstīta reģionālās mazās un vidējās uzņēmējdarbības un uzņēmumu veselības aprūpē funkcionālā SVID analīze. Plānā iekļauta arī pārskata sadaļa par noteiktu projekta partneru labo prakšu pārnesi.

Visaptverošais ieviešanas plāns pieejams šeit.        


Projekts „Mazo un vidējo uzņēmu attīstība veselības aprūpes nozarē” (Health4Growth) meklē veidus, kā savā starpā sadarboties veselības aprūpes iestādēm no valsts, privātā un nevalstiskā sektora. Projektu „Health4Growth” līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, un to realizē Starpreģionu sadarbības programmas „Interreg IVC” ietvaros.                 

Papildu informācija: Lelde Ābele, projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, tālr. +371 29266757+371 29266757, e-pasts: lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv.      

02.12.2014

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930