Sabiedriskā transporta jaunumi

Alūksnes novada pašvaldība šonedēļ saņēmusi informāciju no Vidzemes plānošanas reģiona, ka Valsts SIA “Autotransporta direkcija” saskaņojusi grozījumus četros SIA “Sabiedriskais autobuss” Alūksnes novada teritorijā sniegtajos reģionālās vietējās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutos. Izmaiņas ieviestas no 1. marta.

Aizvadītā gada novembrī pašvaldības laikrakstā “Alūksnes Novada Vēstis” informējām iedzīvotājus, ka oktobra beigās Alūksnē ieradās un ar pašvaldības pārstāvjiem - novada domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli un Īpašumu nodaļas vadītāju Ingu Berkuli, kā arī SIA “Sabiedriskais autobuss” vadību tikās “Autotransporta direkcijas” un Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvji, lai pārrunātu vairākus ar sabiedriskā transporta kustības nodrošināšanu saistītus jautājumus.

Ņemot vērā to, ka Alūksnes un Apes novadu teritorijā lielākā daļa maršrutu saņem 80%, 90% un pat lielāku valsts dotāciju to uzturēšanai, pašvaldības tika aicinātas izvērtēt iespējamās izmaiņas kritiskākajos maršrutos. Iespējamās izmaiņas pašvaldība izdiskutēja ar attiecīgo pagastu pārvalžu vadītājiem un sniedza savus priekšlikumus Vidzemes plānošanas reģionam. Saskaņā ar tiem “Autotransporta direkcija” ir pieņēmusi lēmumu par izmaiņām maršrutu tīklā.

Līdz ar to no 1. marta izmaiņas ir šādos maršrutos:

  1. 1.     Alūksne – Jaunzemi – Alūksne:

Maršruts Alūksne – Jaunzemi – Alūksne pulksten 17.20, kas agrāk kursēja no pirmdienas līdz piektdienai, šādā maršrutā turpmāk kursēs otrdienās un piektdienās. Savukārt pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās pulksten 17.20 atvērts jauns, saīsināts reiss no Alūksnes līdz Strautiņiem.

 

  1. 2.     Alūksne – Bērziņi – Alūksne:

Maršrutā Alūksne – Bērziņi – Alūksne reiss pulksten 06.10 no Alūksnes skolu mācību laikā pirmdienās un piektdienās autobuss kursēs pa ierasto maršrutu, savukārt otrdienās, trešdienās un ceturtdienās reiss būs papildināts ar vairākām pieturām – “Kudinavas pagrieziens”, “Draudzība”, “Polsas”, bet nekursēs līdz “Bērziņiem”.

Šai pašā maršrutā skolēnu brīvlaikā pirmdienās un piektdienās pulksten 06.10 no Alūksnes reiss kursēs pēc ierastā maršruta, savukārt trešdienās autobusa kustības sarakstā iekļautas papildu pieturas – “Kudinavas pagrieziens”, “Draudzība”, “Polsas” un izslēgta pietura “Bērziņi”.

Šī paša maršruta reisam pulksten 14.10 no Alūksnes autoostas skolu mācību laikā pirmdienās un piektdienās autobusa kustības saraksts būs ierastais, bet otrdienās, trešdienās un ceturtdienās autobuss nekursēs līdz pieturai “Bērziņi”.

Savukārt skolēnu brīvlaikos reiss pulksten 14.10, kas iepriekš kursēja pirmdienās, trešdienās un piektdienās, turpmāk pēc ierastā grafika kursēs pirmdienās un piektdienās, savukārt trešdienās tas nekursēs līdz pieturai “Bērziņi”.

 

  1. 3.     Alūksne – Dēliņkalns – Korneti – Alūksne:

Maršrutā Alūksne – Dēliņkalns – Korneti – Alūksne reisi pulksten 6.00 un 15.07 no Alūksnes autoostas turpmāk kursēs nevis katru sestdienu, bet tikai otrajā un ceturtajā mēneša sestdienā.

 

  1. 4.     Liepna – Bērzupe – Liepna:

Maršruts Liepna – Bērzupe – Liepna ar vienīgo reisu 07.00 no Liepnas tiek slēgts.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 64381502

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

09.03.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930