Sabiedriskā transporta jaunumi

Trešdien, 5.aprīlī, tika apbalvoti konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” laureāti. SIA “VTU Valmiera” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” ieguva sudraba novērtējumu. Tas apliecina spēju pārvaldīt uzņēmumu ilgtermiņā, rūpējoties gan par darbinieku prasmēm un zināšanām, gan kopējo satiksmes drošību.

Ikgadējā Latvijas mēroga konkursā žūrija analizē uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību. Tāpat vērtēti autoparka raksturojoši parametri un tehniskais nodrošinājums.

SIA “VTU Valmiera” konkursā piedalījās ceturto gadu. “Drošība uz ceļa ir mūsu prioritāte un nopietns darbs ik dienu. Pārvadājot pasažierus, nav pieļaujama pavirša rīcība. Tas attiecas ne tikai uz autobusu vadītājiem, bet visiem uzņēmumā strādājošajiem. Jau trešo gadu organizējam mācības visiem uzņēmuma autobusu vadītājiem, lai pilnveidotu darbinieku teorētiskās un praktiskās iemaņas. Nodarbību tēmas noteiktas atbilstoši ikdienas situācijām, ar ko jāsaskaras autobusa vadītājam. Tāpat atjaunojam un pilnveidojam autobusu parku, domājot ne tikai par drošību, bet arī resursu taupīšanu. Atbalstām arī mūsu darbinieku piedalīšanos efektīvas braukšanas konkursos,” stāsta SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Konkursa dalībnieki tika vērtēti četrās kategorijās: pasažieru pārvadātāji, vietējie kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki, starptautiskie kravu pārvadātāji un zemāka riska autoparki. Konkursa žūrija vienprātīgi atzīst – šogad konkurence uzņēmumu vidū bijusi liela, un dalībnieki ar savu ikdienas autoparku pārvaldības politiku pierādījuši, ka kopēja satiksmes drošība ir kļuvusi par vienu no prioritātēm. Jāpiemin, ka konkursa norises laikā dalībnieki saņēma individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē.

Kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” augstāko novērtējumu saņēma SIA “Ventspils reiss”, AS “Nordeka”, AS “Talsu autotransports”, savukārt bronzas kategorija – SIA “Jelgavas autobusu parks”.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” ir stāsts par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Konkurss tiek organizēts jau piekto gadu, un tā mērķis ir noskaidrot un godināt tos uzņēmumus Latvijā, kuri visprasmīgāk prot pārvaldīt savus autoparkus, rūpējoties par darbinieku prasmēm un zināšanām, sniedzot uzņēmumiem praktisku informāciju, kā uzlabot sava autoparka pārvaldību. Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa), LR Satiksmes ministrija, SIA “Volvo Truck Latvia”, SIA “Circle K Latvia” un SIA “SEB līzings”. Konkursu atbalsta Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, Autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto” un SIA “Agritech”.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

07.04.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930