Sabiedriskā transporta jaunumi

Pagājušās nedēļas izskaņā AAS “Balta” rīkotajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2020” SIA “VTU Valmiera” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” saņēma sudraba novērtējumu.

Žūrija vērtēja autoparku un tehnisko nodrošinājumu, negadījumu novēršanu un pārvaldību, spēju izvērtēt un paredzēt iespējamos riskus, ieguldījumu mācību organizēšanā darbiniekiem, viņu atbildīgas rīcības rosināšanu, tostarp braukšanas ātruma kontrolēšanu. Izcelti arī labās prakses piemēri, ārkārtējās situācijas laikā turpinot nodrošināt kvalitatīvu un drošu pakalpojumu.

“Šis gads bijis izaicinājumu pilns, taču vienmēr mūsu uzņēmuma prioritāte ir pasažieru un darbinieku drošība. Tas ir nemainīgi arī šobrīd, tāpēc esam pieņēmuši arī vairākus nopietnus lēmumus. Vēlos pateikties uzņēmuma darbiniekiem par sapratni un atbalstu, kā arī pasažieriem par atbildīgu rīcību. Šis gads ieies uzņēmuma vēsturē ar nozīmīgām pārmaiņām Valmieras sabiedriskā transporta sistēmā – 15. oktobrī svinīgā preses konferencē tika atklāti deviņi jauni videi draudzīgie dīzeļa – elektriskie hibrīdautobusi, kas nu jau kursē Valmieras ielās,” stāsta SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju un partneriem jau astoto gadu rīkoja gada balvu "Drošākais uzņēmuma autoparks". Tās mērķis ir rosināt Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni un vajadzību pēc droša uzņēmuma autoparka, kā arī veicināt labo praksi to pārvaldībā.

Konkurss noritēja divās kārtās. Pirmajā atlases kārtā žūrijas eksperti izvērtēja konkursanta elektroniskajā pieteikumā iesniegto informāciju, lai izvirzītu kandidātus otrajai atlases kārtai. Atlasē papildus tiek izmantota Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja sniegtā informācija par konkursanta autoparku un tajā esošajiem transportlīdzekļiem. Otrajā atlases kārtā žūrijas eksperti ar šai kārtai izvirzītajiem pretendentiem veica intervijas klātienē vai tiešsaistē, lai, veicot padziļinātu izpēti un analīzi, izvērtētu uzņēmuma autoparku.

SIA “VTU Valmiera” konkursā piedalījās jau septīto gadu, arī pērn saņemot Sudraba kategoriju.

Vairāk par apbalvojumu var lasīt šeit.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

01.12.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031