Aktualitātes

Sestdien, 7. oktobrī, no plkst. 12.00 līdz 16.00 dabas parkā “Ogres Zilie kalni”, netālu no Tīnužiem, Ogres novadā, notiks nu jau par labu tradīciju kļuvušais satikšanās pasākums remigrantiem “Manas mājas Vidzemē”.  Šī būs šogad jau trešā tīklošanās pēcpusdiena. Pasākums turpina Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatores Ingas Madžules martā aizsākto tradīciju - vienuviet aicināt Vidzemē dzīvojošās remigrantu ģimenes, lai tās savstarpēji tuvāk iepazītos, veidotu jaunas pazīšanās un paši draudzīgi risinātu sarunas par svarīgiem jautājumiem, kuri skar atgriešanos Latvijā.

“Manas mājas Vidzemē” ik reizi notiek citā Vidzemes reģiona vietā, lai remigrantiem būtu iespēja satikties tuvāk savai dzīvesvietai un veidot ciešāku saikni starp tuvā apkārtnē dzīvojošajām ģimenēm, kuras atgriezušās Latvijā. Pirmā tīklošanās pēcpusdiena notika Cēsīs martā, nākošā risināsies Valkas novada Kārķos septembra nogalē. Katru reizi tikšanās pulcē arvien vairāk interesentu.

Remigrācijas koordinatore Vidzemē I. Madžule aicina uz pasākumu gan tos, kuri no ārzemēm pārcēlušies pirms neilga laika, gan tos, kuri atgriezušies uz dzīvi Latvijā jau agrāk. Šāds pasākums ir lieliska “platforma”, lai apmainītos ar pieredzi, iedrošinātu un atbalstītu tos, kuri pārcēlušies no ārvalstīm uz Vidzemi nesen.

Šoreiz tīklošanās pēcpusdienas norises vieta būs Ogres Zilie kalni. Dalībnieki varēs doties pārgājienā un baudīt krāšņus dabas skatus. Pastaigu maršruts būs aptuveni 3 km garš un ilgs 1-1,5 stundu, tāpēc nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un ērti apavi. Pārgājiena laikā varēs gan aplūkot Dubkalnu ūdenskrātuvi, gan uzkāpt skatu tornī, no kura paveras iespaidīgs skats uz tuvāko un tālāko apkārtni. Visa maršruta garumā varēs priecāties par tām pārmaiņām dabā, kuras atnes rudens. Pārgājienā pavadīs un vairāk par Zilajiem kalniem pastāstīs Ogres novada pašvaldības aģentūras “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūras direktora vietniece Ieva Kraukle. Pēc pārgājiena visi dalībnieki tiek aicināti uz pikniku ar kopīgu desu cepšanu ugunskurā.

Pulcēšanās pārgājienam plānota līdz plkst. 12.00 Ogres Zilajos kalnos, stāvlaukumā pie atpūtas vietas un volejbola laukuma Dubkalnu ūdenskrātuves Ziemeļu daļā (precīzāka lokācija – šeit), kur dalībniekus sagaidīs Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore I. Madžule un Ogres novada pašvaldības pārstāvji.

Atbalstu pasākuma rīkošanā sniedz Ogres novada pašvaldība.

Dalība pasākumā “Manas mājas Vidzemē” ir bez maksas. Lūdzam pieteikt līdzdalību līdz 2. oktobrim, zvanot pa tālruni +371 29374285 vai rakstot uz remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv.

______

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".    

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, tālr. +371 29374285, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

CITAS VIDZEMES REMIGRĀCIJAS ZIŅAS

.

22.09.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930