Aktualitātes

Biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā” 14. oktobrī viesosies Alūksnē ar iedvesmojošu pieredzes stāstu vakaru. Tikšanās noritēs Alūksnes alus Biznesa stacijā, un pieredzē dalīsies Kristaps Horns un Toms Musts.  Pasākums plānots no plkst. 17:00 līdz 19:00.

Kristaps Horns. Kristaps ir pavadījis desmit gadus dzīvojot, mācoties un strādājot Nīderlandē un, atgriezdamies Latvijā, šobrīd strādā par datu arhitektu starptautiskā uzņēmumā Rīgā. Kristaps mums stāstīs par to, cik svarīgi ir spēt kļūdīties, un kā šo spēju iespējams pilnveidot, lai pārvarētu dažādus izaicinājumus kā personīgajā, tā profesionālajā dzīvē.

Toms Musts. Toms pēdējos desmit gadus dzīvojis ASV, kur studējis un strādājis par video producentu. Uz Latviju atgriezies šovasar, lai uzsāktu jaunu dzīvi šeit.

Biedrība "Ar pasaules pieredzi Latvijā" apvieno tos, kas atgriezušies vai pārcēlušies uz dzīvi Latvijā, un ik mēnesi jau vairāku gadu garumā rīko pieredzes apmaiņas stāstu vakarus Rīgā, bet šobrīd apceļojam arī dažādus Latvijas reģionus, lai pasaules elpa un pieredze sasniegtu pēc iespējas plašāku klausītāju loku.

“Mēs vairāku gadu garumā esam izveidojuši dinamisku un pieredzes bagātu kopienu, kas apvieno ļoti dažādu jomu speciālistus, kur katram ir savs pasaules pieredzes stāsts un iemesli, kāpēc tomēr nolemts atgriezties vai pārcelties uz dzīvi Latvijā. Šie stāsti ir pamācoši, aizraujoši un pavisam noteikti iedvesmojoši. Mūsu mērķis ir caur pasaules prizmu parādīt to, ka Latvijā ir ļoti daudz iespēju un zinoši, gudri un spējīgi cilvēki,” saka Miks Muižarājs, biedrības valdes priekšsēdētājs.

Kopumā notikuši jau 3  reģionālie stāstu vakari - Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā, un katrā pasākumā uzstājušies 2 izcili kādas jomas speciālisti, kas kādu laiku pavadījuši ārpus Latvijas, uzkrājuši vērtīgu pieredzi, bet nolēmuši atgriezties Latvijā un turpināt savu profesionālo darbību dzimtenē. Pēc Alūksnes biedrība dosies uz Valmieru - tur tiksimies 28. oktobrī. Pēc katra pasākuma norit neformālas sarunas, kas nereti ilgst līdz vēlai vakarai stundai, daloties ar pasaulē pieredzēto un veidojot jaunas draudzības.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.  Preses relīze ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par preses relīzes saturu atbild biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā”.

Informāciju sagatavoja: Arita Lapsa-Vitkovska

.

11.10.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930