Aktualitātes

Vidzemes plānošanas reģiona koordinatore remigrācijas jautājumos Inga Madžule piedalījās Berlīnes latviešu bērnu un kultūras biedrības rīkotajā svinīgajā pasākumā, kas tika organizēts par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai. Pasākums, kas norisinājās 18. novembrī Berlīnē, pulcēja ap 200 dalībniekiem.

 

 

 

Pasākumu atklāja Berlīnes latviešu bērnu un kultūras biedrības vadītāja Vinnija Folkmane. Svinībās piedalījās arī Latvijas Republikas vēstniecības Vācija konsulārās nodaļas vadītāja Maija Bilsena.

Berlīnes latviešu bērnu un kultūras biedrība bija sagatavojusi krāšņu programmu, kur piedalījās gan Berlīnes latviešu mākslinieki – Lauma Skride, Agita Rando, Monta Wehrmanai, Gunārs Upatnieks, gan pašdarbības kolektīvi - Berlīnes koris, folkloras kopa “Rīta Rasa”, koklētāju ansamblis un Berlīnes latviešu skolas bērni. Svinību otrajā daļā notika danči un diskotēka, piedāvājot neformālu un priecīgu noskaņu.

Inga Madžule un viņas kolēģe Agnese Bokta no Zemgales plānošanas reģiona devās uz pasākumu, lai sniegtu informāciju un atbildes par remigrāciju Latvijā. Abām tika nodrošināts galds, kur viņas izvietoja bukletus un informatīvos materiālus, lai dalītos ar interesentiem.

I. Madžule stāsta ar pieredzi un secinājumiem pēc pasākuma: "Tiekoties ar tautiešiem, mani iepriecināja cilvēku atvērtība un atsaucība. Tomēr, runājot par atgriešanos Latvijā ar dažādiem cilvēkiem, vairākums nebija ieinteresēti šajā jautājumā, jo viņiem ir labs darbs un atalgojums. Cilvēki ir apmierināti ar dzīvi Vācijā. Taču iepriecina tas, ka daudzi Berlīnes latviešu regulāri, pat reizi trijos mēnešos, apmeklē Latviju, izmantojot ekonomiski izdevīgos lidojumus.

Mani arī iepriecināja patriotiskā noskaņa, kas bija jūtama pasākumā. Koncertā piedalījās viena no slavenajām māsām Skridēm – pašlaik Berlīnē dzīvojošā Lauma Skride, ar kuru izdevās aprunāties. Tāpat izveidoju vērtīgus kontaktus ar Berlīnes latviešu bērnu un kultūras biedrības vadītāju Vinniju Folkmani, kā arī ar vēstniecības konsulārās nodaļas vadītāju Maiju Bilsenu.

Patīkama iepazīšanās bija ar cēsnieci Aiju Uščinu, kura dzīvo netālu no Berlīnes un tirgo savā veikaliņā latviešu produktus, ko iepērk Latvijā no vietējiem ražotājiem. Aija regulāri brauc uz Latviju, tādēļ es piedāvāju iespēju satikties Cēsīs, kad viņa atkal viesosies dzimtenē.

Berlīnes latviešu rīkotais pasākums ne tikai piedāvāja kultūras baudījumu, bet arī veicināja informācijas apmaiņu un dialogu par dzīvi Latvijā, atvērti un silti uzņemot ikvienu, kurš izjūt saikni ar Latviju un tās kultūru.”

_____________

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".      

Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 29374285

Informāciju sagatavojis: Dzintars Močs, sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, dzintars.mocs PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. +371 28246484

21.11.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930