#AtklājVidzemi

#AtklājVidzemiDroši aicina brīvdienās kāpt uz riteņiem un doties interesantos izbraucienos Valmieras un Cēsu apkārtnē. Minot pedāļus, izkustēsieties svaigā gaisā un pa ceļam vēl daudz ko varēsiet aplūkot. Izmantojot piedāvātās maršrutu idejas, ceļā var doties ar jebkuru “vellapēdu” – gan klasisko, gan  elektrisko divriteni. Līdz pat 28. augustam Cēsīs un Valmierā turpinās akcija bezmaksas izmēģinājuma braucieniem ar dažāda veida elektriskajiem velosipēdiem. Izmēģiniet šo braucamo, dodoties savos brīvdienu piedzīvojumos!

Valmiera. Foto: U. Brālēns.

Valmierā izveidoti divi velobraukšanas maršruti ar atjautīgiem uzdevumiem - “Diženi cilvēki diženā Valmierā” 4 km garumā un 8 km garumā. Braucot pa šiem maršrutiem, nokļūsiet vietās, kas saistītas ar Valmieras un Latvijas vēsturē nozīmīgām personībām, uzzināsiet interesantus faktus un, ja izpildīsiet visus uzdevumus, uzdevumu lapā iegūsiet arī īpašu kontūru.

  

No kreisās: Ģīmes dabas taka, Vecpuišu parks. Foto: U. Brālēns.

Savukārt maršruts Valmieras puikas 11,5 km garumā aizvedīs pa šodienas un Pāvila Rozīša romāna “Valmieras puikas” vietām.

 

 

 

 


Valmieras Drāmas teātris. Foto: visit.valmiera.lv.

Sv. Sīmaņa baznīca. Foto: visit.valmiera.lv.

Garāka maršruta tīkotāji var dodies Kino pedāļa puspedālī uz netālajiem Brenguļiem. Bet varbūt “aizšaut” vēl tālāk  - līdz Abullāčiem 2 un pamieloties ar krūmmellenēm?

  

No kreisās: Abula tiltiņš (foto: visit.valmiera.lv), z/s "Abullāči" krūmmellenes (foto: Facebook/abullaci).

Var izbraukt arī kādu gabaliņu velobraucēju maršruta Zaļais dzelzceļš, mērojot ceļu līdz Kocēniem vai Dikļiem? Ceļš vedīs pa seno šaursliežu dzelzceļa līniju, kas reiz savienoja Valmieru ar Ainažiem.

Zaļais dzelzceļš. Foto:visit.valmiera.lv.

Vēl jāpiemin gleznainā Cēsu apkārtne, uz kurieni var braukt aktīvie pedāļu minēji. Dodoties īsākos vai garākos velomaršrutos, varēsiet iepazīt Cēsu pilsētu un redzēt,dzirdēt un sajust dabu tās apkārtnē.  Ielūkojieties Cēsu apkārtnes maršrutu kartē, lai ieplānotu savu braucienu!

Cēsis. Foto: Facebook/Turisms.Cesis.

7,3 km garajā maršrutā “Nāc ārā pie Gaujas Cēsīs!” skatīsiet gan Cēsu pilsētas skatus, gan gleznaino Gaujas ieleju.

Cēsu dzelzceļa stacija. Foto: U. Brālēns.

Maršruts ”Cēsu apkārtnes jaukumi” 16 km garumā aizvedīs no pilsētas centra līdz pat varenajām Ērgļu klintīm .

Gauja pie Ērgļu klintīm. Foto: I. Liepa.

Dodoties 6 km garajā maršrutā “Mazais loks apkārt Raiskuma ezeram”, ēnaina ozolu aleja aizvedīs līdz Raiskuma muižai. Turpat netālu atrodas arī Raiskuma labumu darītava , kur top alus, maize, kūpinājumi un citi gardumi.Skaties, dēls, te tavs tēvs kādreiz ganīja govis /../. /../ te ir tava dzimtene /../. Interesanti man kā vēsturniecei /../. /../smilšainais krasts /../.” Tie ir izteicieni no režisora J. Streiča populārās filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kuras filmēšana ritēja tepat, Raiskumā. Varbūt riteņojot izdodas atpazīt kādu filmā redzētu vietu? Lai dotos pieminētajā maršrutā, līdz Raiskumam no Cēsīm vēl jāveic kādi 8 km.

  

No kreisās: Raiskuma muiža (foto: tourism.straupe), Raiskuma labumu darītava (foto: raiskumietis.lv).

Cits 15 km garš maršruts aizvedīs uz Rūcamavotu un Sarkanajām klintīm. Līdz iezīmētajam maršrutam no Cēsu centra būs jābrauc aptuveni 4 km. 

Sarkanās klintis. Foto: U. Brālēns.

No Cēsīm uz gleznaino Vaives novadu ved 25 km garais velomaršruts Vaives ainavas.

Kaķukrogs. Foto: N. Kažoks.

 Baudiet vasaru un riteņbraukšanas priekus!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 




 

 

 

 


 

 

 

 



 


20.08.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930