Jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centram aizvadītie mēneši bijuši darbīgi. Interesentiem bija iespēja apmeklēt semināru „Elektronisko dokumentu sagatavošana, uzskaite un izmantošana”, „ES struktūrfondu projektu izstrāde un vadība”, „Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums ES SF projektu kontekstā”, kā arī diskusija „Kvalitatīvs būvniecības process”.

Seminārā „Elektronisko dokumentu sagatavošana, uzskaite un izmantošana”, lektores Ilgas Robežnieces vadībā klātesošie gan Valmierā, gan Gulbenē uzzināja par elektronisko dokumentu, elektronisko parakstu tiesisko vidi, elektronisko dokumentu sagatavošanu, parakstu uz elektroniskā dokumenta, elektronisko dokumentu uzskaiti, aprites saglabāšanu, elektronisko dokumentu pieejamību un izmantošanu, elektronisko dokumentu aizsardzību, institūcijas iekšējiem regulējumiem, iespējamiem riskiem un elektronisko dokumentu iesniegšanu arhīvā vai iznīcināšanu. Prezentācija pieejama šeit.

21. un 22. martā Amatas novadā interesentiem bija iespēja uzzināt par projekta idejas izstrādāšanu un tās nepieciešamības pamatojumu, projekta mērķa un uzdevumu formulēšana. Uzzināsiet, kādēļ svarīgi ir noteikt mērķa grupu un raksturot tās iesaisti projekta ieviešanā. Tāpat tiks runāts par paredzamo rezultātu aprakstu, projekta uzraudzības un novērtēšanas plānu. Lektore runās par projekta īstenošanas detalizētu plānošanu, projekta komandas darba plānošanu, budžeta izstrādes soļiem, projekta pieteikuma noformējumu, finanšu avotu identifikāciju. Iegūtās zināšanas tiks pārbaudītas arī praksē. Visbeidzot semināra noslēgumā tiks pārrunātas tipiskākās kļūdas projektu pieteikumos. Prezentācija pieejama šeit.

Saeima 2012. gada 1. novembrī izdarīja grozījumus likumā „Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”, kas stājas spēkā 2013. gada 1. janvārī. Par izdarītajiem grozījumiem likumā, 21. martā Cēsīs, informēja juridiskā biroja „Assero” partneris Viktors Šadinovs. Prezentācija pieejama šeit.

Par diskusiju „Kvalitatīvs būvniecības process” lasiet šeit

Seminārs "Elektronisko dokumentu sagatavošana, uzskaite un izmantošana”

03.05.2013

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031