Vidzemes kultūras programma

Madonas novada bibliotēkā ceturtdien, 5. novembrī 17:00 aicinām jūs uz trešo sarunu vakaru, īstenojot Madonas novada bibliotēkas projektu „Sarunu vakari Madonas novada bibliotēkā: Mēs tiekamies piektajā piecos” – atbalsts gūts projektu konkursā, kuru izsludināja un administrēja Vidzemes plānošanas reģiona „Latvijas valsts mežu” atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2015”.

Šoreiz pie mums viesos būs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga un Latvijas Radio un TV žurnālists Kārlis Streips. Arī piecdesmitpiecgadnieki, dažādu nozaru pārstāvji, kas dzīvo vienā laikā, ir spējuši kļūt atpazīstami, savus 55 gadus ir radoši piepildījuši un turpina strādāt. Katra stāsts ir unikāls. tādēļ ir vērts par to runāt. Mans laiks + mans stāsts + mana pieredze = kultūrvēsture.

Informācijas tehnoloģiju laikmetā vēl lielāka nepieciešamība ir pēc tiešas saskarsmes un kontaktiem ar reāliem cilvēkiem. Sarunu vakari bibliotēkā ir viena no iespējām.  Stāsti ir unikāls izziņas avots. Tikšanās ar Sarunu vakaru viesiem, viņu stāstījums un pieredze tā ir zināšanu pārnese kopīgā laika intervālā. Gundars Āboliņš, Ainars Mielavs, Inguna Bauere, Valts Kleins – cilvēki, kuri piedalījās iepriekšējos sarunvakaros – kultūras vērtību radītāji, kurus iepazīstot, varējām kļūt aktīvi līdzdomātāji.

Sarunvakari – tā ir sadarbība ar autoriem, aktieriem, fotogrāfiem, mūziķiem. Tā ir arī Madonas novada bibliotēkas kā reģiona kultūras, izglītības un informācijas centra atpazīstamība, pateicoties gan viesiem, gan sadarbībai ar medijiem, pozitīvām apmeklētāju atsauksmēm. Tā ir tradīciju, kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana, saglabāšana, tālākvirzība. Cilvēkam vienmēr ir gribējies pierakstīt, dokumentēt, kas ar viņu noticis. Mūsdienās tā veidojas atmiņu stāstu grāmatas, bibliotēkās - novadpētniecības krājums. Mūsu ziņā tad ir tā popularizēšana un attīstīšana šai paaudzei saprotamākos un uzrunājošākos formātos. Pateicoties K.Kumsāram, par katru sarunvakaru tiek izveidots reprezentatīvais materiāls – pasākuma DVD, kas paliek bibliotēkas krājumā.

Uz tikšanos aicināts ikviens interesents, bet īpaši aicināti ir tie, kuru dzimšanas gads ir 1960!

Ivars Puga – dzimis 1960. gada jūnijā Rīgā, viens no Latvijas Nacionālā teātra zīmoliem, viņa vārds izrādes programmā allaž ir kvalitātes garants, nospēlējis vairāk nekā 70 lomas teātrī, filmējies gan Latvijas, gan citu valstu kinostudiju filmās („Durvis, kas tev atvērtas", „Nāve soda laukumā", „Viktorija", „Revolūcijas kareivji", „Zītaru dzimta", „Rožu ieleja", „Sarkanā kapela" u. c.), videofilmā „Aktrise Ragārēs”  un seriālos („Likteņa līdumnieki”, „UgunsGrēks”, „Neprāta cena", „Eņģeļu māja", „Būt mīlētai" u.c.), balss īpašnieks, kuru atpazīst gan radio, gan TV skatītāji, saņēmis gan kritiķu labvēlību, gan balvas. Aktieris par savām lomām: „ tas nebūt nav viegli, bet dzīvei piešķir izaicinājumus un īpašu ritmu, ļaujot piedzīvot brīnišķīgus mirkļus.” Viņš uzskata, ka interneta, kino, televīzijas laikmetā vienīgais veids, kā var likt sevi ievērot skatītājiem, ir saglabājot un paaugstinot savu profesionālo latiņu. Azartisks, bet tik daudz, lai asas izjūtas būtu par  iemeslu radošām sajūtām. Gaidīsim aktiera prasmi  - dot pozitīvu lādiņu, lai paši atvērtos, uztvertu, saprastu.

Kārlis Streips - dzimis 1960. gada 26. jūlijā Amerikas Savienotajās Valstīs – Čikāgā, žurnālists un tulkotājs, 1991.gadā pilnībā pārcēlies uz dzīvi Latvijā. K.Streipu klausītāji un skatītāji atpazīst pēc LTV 1 diskusiju raidījuma Skats no malas un radio raidījuma Aktuālais temats. Žurnālistikas studenti LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļā ar interesi klausās viņa lekcijas ziņu žurnālistikā. Savulaik komentējis arī Eirovīzijas dziesmu konkursus un Oskara balvu pasniegšanas ceremonijas. Interesē kulinārija, raksta par kulināriju. K.Streips par sevi:  Esmu ziņkārīgs. Mani interesē ļoti daudz lietu, tāpēc es, piemēram, radio intervēju cilvēkus par visdažādākajām lietām. Esmu radio novadījis ap 3000 interviju par visdažādākajām tēmām ar visdažādākajiem ļaudīm – no prezidentiem līdz numismātiem. Bet man ir nedaudz šerpāka mēle nekā vidējam latvietim”. Tikšanās ar augstas klases profesionālo žurnālistu – tā ir iespēja, ja izbrīvēsiet sev laiku ceturtdienas vakarā.

Informāciju sagatavoja:

Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre

 

02.11.2015

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031