Vidzemes kultūras programma

Šī gada 12. un 13. jūlijā  Limbažu novada Limbažu pagasta Tūrisma un atpūtas kompleksā “Meža Salas” notiks vērienīgs pasākums – Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Vidzemes nodaļas 19. saiets-konference. Tā mērķis ir jaunu zināšanu un prasmju apguve, lai veicinātu bibliotēku tālāku attīstību. Konference akcentēs bibliotekārā darba daudzpusību, īpašu lomu atvēlot darbam ar konkrētām mērķauditorijām, labākajiem piemēriem Latvijā un ārzemēs, kā arī pašu bibliotekāru radošumam.

LBB Vidzemes nodaļa jau tradicionāli ik vasaru organizē Vidzemes bibliotekāru ikgadējās konferences ar mērķi pilnveidot profesionālās iemaņas, ieviest bibliotēku darbā jaunus inovatīvus pakalpojums, īstenot ideju par bibliotēku kā vietu, labi justies un saturīgi pavadīt brīvo laiku.  Ik gadu konference pulcē ap 100 dalībniekiem no Vidzemes reģiona – kas ir primārā projekta mērķauditorija, bet galvenie ieguvēji ir Vidzemes reģiona bibliotēku apmeklētāji.

2016. gada 12. – 13. jūlijā  LBB Vidzemes nodaļas 19. konferenci “Visi ceļi ved uz bibliotēku – daudzkrāsainu Gaismas pili” organizē Limbažu Galvenā bibliotēka (LGB), sadarbībā ar Vidzemes reģiona galvenajām bibliotēkām un LBB valdi. Programmu skat. saitē LGB mājas lapā:

http://www.limbazubiblioteka.lv/lv/ms/novadu_bibliotekas/informacija_bibliotekariem/latvijas_bibliotekaru_biedribas_vidzemes_nodalas_19_saiets__konference/

Apmeklētājiem divu dienu garumā  būs iespēja  klausīties lekcijas, darboties radošajā ideju darbnīcā, modelējot savu krāsaino nākotnes bibliotēku. Pirmās dienas vakarā – baudīt kopības sajūtu un izklaides programmu. Savukārt pēc saieta – apceļot Limbažu novada skaistākās vietas.

12. jūnijā 10:30 kopā ar LGB, LBB, Limbažu novada pašvaldības pārstāvjiem un “Meža Salu” saimnieci notiks pasākuma atklāšana. Klātesošie varēs noskatīties prezentāciju  “Limbažu novads – senais un mainīgais”.

2016. gada vasaras konferences pamatideja – runāt, mācīties, diskutēt par bibliotēku pasākumu daudzveidību, mārketinga politiku, inovatīvu pakalpojumu attīstību, jaunu klientu piesaistīšanu,  veiksmīgu komunikāciju ar dažādām mērķauditorijām. Lekciju tēmas sadalītas krāsu grupās, tā simboliski iezīmējot prioritārās lietas bibliotēku daudzkrāsaino pakalpojumu kopumā, kas dod atbildi uz jautājumu – kāpēc visi ceļi ved uz bibliotēku?  Šoreiz akcentēsim bibliotēku infrastruktūras nozīmīgumu, inovatīvus pakalpojumus, pozitīvu komunikāciju bibliotēkā ar bērniem un pusaudžiem, ārzemju pieredzi, kā arī dosim iespēju bibliotekāriem izpausties radošajā ideju darbnīcā “Visi ceļi ved uz bibliotēku”, ieskicējot nākotnes bibliotēkas pakalpojumus, kas ir saistoši iedzīvotājiem.

Par bibliotēku funkcijām un mārketingu stāstīs LNB direktors Andris Vilks,  par bibliotēku infrastruktūru – arhitekti Jānis Dripe un Sarmīte Pāvilaite. Inovācijas Latvijas un ārzemju bibliotēkās “iekrāsos”  LNB Bibliotēku attīstības centra speciālistes Māra Jēkabsone un Ilze Kļaviņa, Vidzemes bibliotēku speciālisti, kā arī LGB Datu apstrādes nodaļas vadītāja Irina Briede kopā ar viešņu no Viborgas reģiona centrālās bibliotēkas Irinu Semjonovu.  Par prasmēm bibliotēkās veiksmīgi integrēt bērnus un pusaudžus runās psiholoģes Elīna Zelčāne un Kristīne Mozerte.

Pirmās dienas  izskaņā  muzicēs  Limbažu pagasta vīru vokālais ansamblis  “Dziļezers”  un  mūziķis Normunds Ķietis.

Konferences noslēgumā dalībniekiem tiek piedāvāta  iespēja doties  ekskursijās pa Limbažu novadu, apskatot kultūras iestādes pagastā un Limbažu pilsētā, kā arī  vietējās ražotnes, kas vairo Limbažu novada labo slavu.

 

Informāciju sagatavoja:

Broņislava Sauka

Limbažu Galvenās bibliotēkas

Apmācību un profesionālās sadarbības centra vadītāja

Tālrunis: +371 29283652

E – pasts: bronislava.sauka PIE limbazi PUNKTS lv

17.06.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930