Arhīva kalendārs

« August 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

17., 18., 19.augustā Dzērbenes autobusu pieturā notiks Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes Kultūras programmas projekta AMATS ZELTA PAMATS -2018 Botāniskās glezniecības meistarklase. Aicināti piedalīties visi pamatiedzīvotāji, vasarnieki, garāmgājēji un caurbraucēji.

17.augustā 20.00 satiksimies, iepazīsimies un vienosimies par uzdevumiem

18.augustā no 11.00 notiks neatlaidīgs darbs līdz spēku izsīkumam

19.augustā līdz 15.00 varēs darbus pielabot, apbrīnot un sākt atvadīties

BEZMAKSAS DALĪBA, nāc ar savām krāsām, zīmuļiem un papīriem, kopdarbam nepieciešamie darbarīki un krāsas būs uz vietas

PIETEIKTIES PIE MĀKSLINIECES ĒRIKAS MĀLDERES 29424560

Botānika (grieķuβοτανήbotanē — ‘augs’) zinātne par augiem - par to uzbūvi, augu orgānu funkcijām, individuālo un vēsturisko attīstību, augu valsts sastāvu, par augu un vides savstarpējām attiecībām.

Dalībnieki iegūs skaistu pašizgatavotu darbu, ko iespējams dāvināt vai glābāt par piemiņu no Dzērbenē pavadītās vasaras. Pasākuma laikā tiks veidots kopdarbs Dzērbenes centra uzlabošanai. Ēdināšana pasākuma laikā nenotiks, jo blakus atrodas  veikals.

 

Informāciju sagatavojusi Ērika Māldere

2018. gada 23. augustā norisināsies Ogres dzimšanas dienas koncerts "Zvaigžņu lietus Ogrē".

Plkst. 20:00 SKOTA MAKALISTERA simfonija MERKŪRIJS UZ MĒNESS Ogres novada Kultūras centra laukumā

Piedalās orķestris RĪGA

Diriģents Valdis BUTĀNS

Solisti

Jānis ŠIPKĒVICS (vokāls)

Matīss ČUDARS (ģitāra)

Ieva SARJA ( klavieres)

Ievadvārdi ORESTS SILABRIEDIS

 

"Merkūrijs uz Mēness", ko autors, amerikāņu komponists  Skots Makalisters nosaucis par konceptsimfoniju, ir pasaules jaunākās mūzikas topa virsotnē un to atskaņo visā pasaulē. Šo 2012.gadā sacerēto skaņdarbu savā repertuārā ir uzvedis orķestris "Rīga" un diriģents, ogrēnietis Valdis Butāns. Uzvedumā piedalās arī dziedātājs Jānis Šipkēvičs un  ogrēnietis ģitārists Matīss Čudars.

Vakara turpinājumā uzstāsies jaunais talantīgais mūziķis Reinis Jaunais, kurš vairākus gadus ir koncertējis visā Eiropā, Austrālijā un Jaunzēlandē daloties ar savām ģitārspēles prasmēm un oriģināldziesmām, kuras pasniedz publikai, izmantojot dažādas ģitāras spēlēšanas tehnikas.

Dienu noslēgs DJ EMIL DEO priekšnesums.

Notikuma noskaņu veidos projekcijas un vides objekti MĒNESS, ZVAIGŅU LIETUS un MĒNESS TAKA, ko radījis videomakslinieks Ansis Imaks un VJ Ignacs Andars.

Būs stāsti par zvaigznēm un iespēja tās vērot divos teleskopos, ko nodrošinās Suntažu observatorija STAR SPACE.

Darbosies kafejnīca

Ieeja bez maksas

 

Pasākumu organizē Ogres novada Kultūras centrs

Koncertu atbalsta Ogres novada Dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Vidzemes kultūras programma un Vidzemes plānošanas reģions.

 

Informāciju sagatavojusi:

Laila Baumane

Laila.baumane PIE okc PUNKTS lv / 29470103

2018. gada 10. augustā Sēļu muižā apmeklētājus jau piekto gadu priecēs Mazie Opermūzikas un Mākslas svētki. Šoreiz pasākumā, pateicoties Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Vidzemes kultūras programmai, izskanēs Gaetāno Doniceti operas “DONS PASKVĀLE” muzikālais stāsts.

Svētki sāksies plkst.21.00 ar vairāku izstāžu atklāšanu. Sēļu muižas lielajā zālē notiks Igaunijas mākslinieku gleznu izstādes atvēršana. Piedalīsies: Malle Heinonen un Tīna Erala (Pērnava). Savukārt Muižas klētī notiks tradicionālās izstādes “Ziedi manā dārzā” atvēršana. Ar muzikāliem sveicieniem atklāšanā uzstāsies Valmieras dāmu vokālā grupa “AD REM”. Pasākuma laikā apskatāmas vēl četras izstādes: gleznotāja Jāņa Kalmītes (1907-1996) gleznas no Valmieras muzeja krājuma, porcelāna figūriņu kolekcija (Zviedrija), lielajā klētī sadarbībā ar Valmieras muzeju izstāde „Sprēslenīcas, vārpstiņas, ērkulīši...” un vēsturiskā ekspozīcija “Sēļu muiža un apkārtnes muižas”.

Koncertā plkst.22.00 Sēļu muižas estrādē Gaetāno Doniceti operas “DONS PASKVĀLE” muzikālais stāsts. Tas būs komisks operas žanra meistardarbs, kur sižetiskā līnija atspoguļo padzīvojuša vecpuiša izjokošanu, ko veic viņa ārsts, ārsta māsa – jauna un skaista atraitne, savukārt tam visam pa vidu kā allaž klīst mīlas mokās sirgstošs brāļadēls, kas beigās, protams, iegūst par sievu jauno un skaisto atraitni. Piedalās Latvijas Nacionālās Operas un Baleta (LNOB) solisti: Inga Šļubovska-Kanceviča (Norīna), Krišjānis Norvelis (Dons Paskvāle), Kalvis Kalniņš (Malatesta), Viesturs Jansons (Ernesto), Juris Ādamsons (Karlīno) un LNOB kamerorķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā. Ieeja uz koncertu 5 euro, skolēniem 1 euro.

Projekts “Dons Paskvāle Sēļu muižā” (projekta numurs  VKP/2018-89) tiek īstenots pateicoties Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas valsts mežu atbalstam un Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirtajam finansējumam 3000 euro apmērā. Projekta mērķis ir aktualizēt Sēļu muižas kultūrvēsturiskā mantojuma nozīmību, ļaujot klātienē baudīt augstvērtīgu un profesionālu mākslinieku sniegumu, attīstot un saglabājot muižas vēsturiskās tradīcijas.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un video materiāli var tikt izmantoti pasākuma organizatora publicitātes materiālos.

Aicinām izbaudīt Sēļu muižas senatnīgo auru, dabas krāšņumu un romantisko noskaņu Mazajos Opermūzikas un Mākslas svētkos 10. augustā!

 

Informāciju sagatavojusi:

Anete Gluha, Mazsalacas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste