Pasākumu arhīvs

« Marts 2022 »
POTCPSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Dalība LTKP mārketinga un produktu attīstības jautājumu apakšgrupas sēdē

Jautājumiem - lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv, ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

 

Energoefektivitātes plānošanas un ieviešanas apmācības CEESEU projekta ietvaros


No 9.-10. martam Tartu (Igaunija) notiks apmācības “Energoefektivitātes plānošana un ieviešana” projekta CEESEU (Centrālās un Austrumeiropas ilgtspējīgas enerģētikas savienība) ietvaros. Apmācību mērķis palielināt projekta partneru, publiskā sektora (pašvaldība un reģionu) pārstāvju kapacitāti jautājumos, kas saistīti ar SECAP (Ilgtspējīgas enerģijas un klimata rīcības plānu) izstrādi un ieviešanu. Vidzemes plānošanas reģionu apmācībās pārstāvēs Andžejs Stepančuks (andzejs.stepancuks PIE vidzeme PUNKTS lv).

 

 

 

 

.

Starptautisks seminārs-darbnīca par uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem Eiropā Covid-19 laikā

 

8. martā plkst. 10:30-13:00 (pēc Latvijas laika) tiešsaistē aicinām pieslēgties bezmaksas starptautiskam semināram-darbnīcai “How to use Covid-19 crisis to turn business more innovative?” (darba valoda – angļu).

Pasākumā tiek piedāvāts konspektīvs ieskats par dažādiem uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem Eiropā Covid-19 krīzes laikā; piemēros dalīsies pārstāvji no Čehijas, Itālijas, Latvijas, Polijas, Portugāles, Spānijas un Vācijas. 

 

 

Pasākuma programma: http://jauna.vidzeme.lv/upload/RATIO/agenda_interregional_workshop_March8_2022.pdf 

Reģistrēšanās dalībai pasākumā: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5RWgHRt6Euj1JuG9AKVFVplP9bfxnfrU7_kn1p6H4UC_93A/viewform

 

Konteksts:

Covid-19 krīze ir smagi ietekmējusi Eiropu un pasauli. Covid-19 pandēmija un tās radītie ierobežojumi visvairāk skāruši tādas nozares kā tūrisms, viesmīlības pakalpojumi, mazumtirdzniecība, kultūras un radošās industrijas, kurām ir tiešs kontakts ar klientiem un auditoriju. Šīm nozarēm ir nepieciešami inovatīvi mehānismi, lai palīdzētu atgūties, pielāgot savu biznesu šīm jaunajām pārmaiņām (patērētāju uzvedība, tirgus tendences, jauni darba un saziņas veidi, veselības ierobežojumi). Lai gan valsts ir īstenojusi novatoriskas darbības, lai veicinātu krīzes novēršanu, mācīšanās no citiem reģioniem ir lieliska iespēja palīdzēt MVU pandēmijas radītās krīzes pārvarēšanā un  inovāciju radīšanā. 

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde

 

 

Sēdē tiks skatīts likumprojekta “Grozījumi Autopārvadājumu likumā” (1353/Lp13) sagatavošana otrajam lasījumam. Vidzemes plānošanas reģionu komisijas sēdē darba kārtības pirmajā jautājumā pārstāv transporta eksperte Kristīne Malnača un Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede.