Arhīva kalendārs

« September 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Mākslinieku biedrība "Sidegunde" no 1. jūnija līdz 30. novembrim īsteno simpozija "VIZUĀLAIS STĀSTS. SASKARE" pasākumus. Simpozijs risinās trīs etapos. Tas aizsākās ar sagatavošanas darbiem, turpinājās ar glezniecību dabā, lekcijām un pieredzes apmaiņu, bet noslēdzas ar darbu izstādi.

Simpozijā piedalījās 26 dalībnieki. Pirmie divi etapi jau ir veiksmīgi noslēgušies, neskatoties uz saspringto situāciju, kādu valstī radīja COVID 19 ierobežojumi. Par īpašu veiksmi simpozijā uzskatāma pieredzējušo mākslinieku lekcijas, kuri arī paši aktīvi gleznoja ainavas. Šīs lekcijas uzrunāja auditoriju un izraisīja dzīvas pārrunas. Savukārt mākslinieki ar interesi ieklausījās stāstos par izciliem Mālpils novadniekiem - Skulmju un Lūkinu dzimtām un Ivandi Kaiju, šo dzimtu saistību ar Mālpili un to nozīmīgumu Latvijas valsts vēsturē un kultūrā. Tas vienlaicīgi veicināja klātesošo izpratni par kultūras cilvēku lielo nozīmi mūsu valsts politiskajos procesos.

Biedrība ir centusies izpildīt tās pamatuzdevumu - veicināt profesionālo mākslinieku paaudžu sadarbību un klasiskās glezniecības tradīciju saglabāšanu. Ar lepnumu biedrība nes SIDEGUNDES vārdu, kura izcelsme ir nākusi no MĀLPILS novada. Biedrība "Sidegunde" lepojas ar novada izcilo sabiedrisko darbinieci, mākslinieci Džemmu Skulmi, kura vienmēr sekoja biedrības darbam, kā arī pati piedalījās biedrības izstādēs. Tieši tāpēc šī gada simpozija izstāde tiks atklāta Džemmas Skulmes dzimšanas dienā – 20. septembrī, vienlaicīgi ar viņas piemiņas izstādi TAUTUMEITA, kuru organizē Mālpils kultūras centrs. Tā būs kā sava veida dāvana Džemmai Skulmei.

Informāciju sagatavojusi: Helēna Medne, mākslinieku biedrības "Sidegunde" vadītāja.

Biedrība “Oleru muiža” aicina pieteikties meistarklasei “Krāsošana ar kaļķa krāsu”, kas notiks 19. un 20.septembrī Oleru muižā. Meistarklases ietvaros varēs vērot paraugdemonstrējumus, praktiski darboties, saņemt atbildes uz dažādiem jautājumiem un apgūt jaunas iemaņas.

Meistarklases mērķis ir sniegt vēsturisko ēku apsaimniekotājiem un citiem interesentiem zināšanas par mūra fasāžu atjaunošanu izmantojot kaļķa krāsu un kaļķa krāsas galvenajiem pielietošanas paņēmieniem.

Dalība meistarklasē ir bez maksas.

PIETEIKŠANĀS MEISTARKLASEI LĪDZ 17.09.2019. pa e-pastu: olerumuiza PIE gmail PUNKTS com (dalībnieka vārds, uzvārds, kontakttālrunis). PAPILDUS INFORMĀCIJA: 29251565 (Kārlis). Dalībniekiem nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta uzturēšanās Oleru muižā.

Meistarklasi vadīs restaurators Jānis Tolpežņikovs, parādot tehnikas vislabākā rezultāta sasniegšanai. 

Meistarklases tiek organizētas un notiek ar Vidzemes plānošanas reģiona, VKKF un Latvijas valsts mežu programmas un Nordplus Adult programmas finansiālu atbalstu. 

Informāciju sagatavojusi: Ieva Zemīte, biedrības “Oleru muiža” vadītāja.