Arhīva kalendārs

« July 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

"Pārmaiņu mūzikas kvartets" un sitaminstrumentālists Mārtiņš Miļevskis ielūdz uz muzikālu pastaigu "Pārfrāzējot pagātni", kas notiks Stāmerienas pils parkā 10. jūlijā plkst. 19.00. Baudot skaistā Stāmerienas parka plašumus, apmeklētāji varēs sajust pagātnes un tagadnes mijiedarbi. Šīs sajūtas paspilgtinās caur koku zariem plūstošās melodijas "Pārmaiņu mūzikas kvarteta" un perkusionista Mārtiņa Miļevska izpildījumā.

Pastaigas laikā skanošā mūzika ir veidota “crossover” jeb starpžanru stilā, tāpēc būs interesanta plašam klausītāju lokam. Programmā ir iekļauti populāri dažādu laikmetu un stilu komponistu skaņdarbi, kam aranžijas un pārlikumus kā akadēmiskā stilā, tā populārās, džeza mūzikas un roka manierē veidojuši gan paši ansambļa dalībnieki, gan džeza pianisti V. Ritovs, M. Kalniņš un R. Garoza.

Stāmerienas pils parkā skanēs J. S. Baha, G. F. Hendeļa, L. van Bēthovena, A. Pjacollas u.c. komponistu skaņdarbi. Savukārt latviešu mūziku pārstāvēs latv.t.dz. "Tumša nakte, zaļa zāle", E. Dārziņa "Melanholiskais valsis" un šī gada jubilāru A. Krūmiņa un R. Paula oriģinālmūzika.

"Pārmaiņu mūzikas kvartets" dibināts 2018. gada vasarā, apvienojot četras profesionālas, muzikāli pieredzējušas personības, kas regulāri muzicē vadošajos Latvijas orķestros un citos muzikālos projektos. Ansamblis ir unikāls sastāvs – divi saksofoni, trompete un mežrags.  Šis instrumentu salikums veido pilnskanīgu, ar dažādām tembrālajām nokrāsām bagātīgi piepildītu skanējumu.

"Pārmaiņu mūzikas kvarteta" dalībnieki:

  • Andrejs Pogrebņaks – trompete, ģitāra,
  • Baiba Santa Vanaga – alta saksofons,
  • Dainis Tarasovs – mežrags,
  • Arnita Akmentiņa – baritona saksofons. 

Savā neilgajā pastāvēšanas laikā ansamblis paspējis priecēt klausītājus gan privātos, gan publiskos pasākumos Latvijā un ārpus tās. Kā nozīmīgākos var minēt “Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam”, XI starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls “Saxophonia”, “18. Starptautiskā pedagoģisko lasījumu konference”, Räpina Jazz 2020 u.c.

Mārtiņš Miļevskis studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur 2007. gadā ieguvis profesionālo bakalaura grādu mūzikā un sitaminstrumentu profesionālo kvalifikāciju. Savus zināšanas ir papildinājis dažādās meistarklasēs Latvijā un citās pasaules valstīs.

Kopš 2009. gada ir orķestra “Rīga” bundzinieks, perkusionists. Mākslinieks regulāri muzicē arī citu Latvijas profesionālo orķestru un daudzu akadēmiskās un populārās mūzikas apvienību projektos.

Kopš 2006. gada Mārtiņš Miļevskis darbojas arī kā komponists, producents un aranžētājs. 

Projekts tiek realizēts ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonda un Stāmerienas pils atbalstu.

Ieeja Stāmerienas pils parkā bez maksas.

Informāciju sagatavojusi:
Arnita Akmentiņa
+371 29339888
pmkvartets PIE gmail PUNKTS com
www.facebook.com/Parmainumuzikaskvartets



No jūlija Koncertzāle “Cēsis” piedāvā vasaras koncertu programmu, tiekoties ar saviem klausītājiem klātienē. Būs iespēja baudīt ilgi gaidītas muzikālas satikšanās ar tādiem māksliniekiem kā pianisti Osokini un Maestro Raimonds Pauls, piedzīvot pavisam jaunu un oriģinālu programmu pirmatskaņojumus kopā ar sitaminstrumentālistiem Juri Āzeru, Guntaru Freibergu un pianistēm Agnesi Egliņu, Elīnu Bērtiņu, kā arī koncertzāles rezidences mākslinieces Kristīnes Balanas, Berlīnes filharmonijas orķestra vadošā klarnetista Vencela Fuksa un filharmonijas Karajana akadēmijas absolventu, Latvijas mūziķu un diriģenta Stenlija Dodsa radošā sadarbībā  veidoto koncertprogrammu.

 

Vasara Koncertzālē “Cēsis” ierasti bijis klusāks laiks – koncertsezona noslēgusies, bet jaunā vēl nav iesākusies. Ņemot vērā to, ka viss aizvadītais gads nelīdzinās nekam līdz šim piedzīvotam, arī šī vasara klausītājiem nesīs pārmaiņas – skaistus klātienes koncertus, teātra un dejas izrādes ik  nedēļas nogali.

Pirmais koncerts gaidāms 18. jūlijā, kad izskanēs Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un solistu – Daumanta Klaniņa un Ances Krauzes, programma “Dienvidu akvareļi”. Tās uzmanības centrā ir  Maestro mūzika, kas tapusi 20 gs. 60-tajos gados – laikā, kad Paula mūziku caurstrāvo komponistam tik tuvais džezs. Koncertā skanēs arī tēmas no mūzikliem un dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem.

Pirms koncerta tiks atklāta arī vasaras mākslas izstāde “Mana telpa / My Space”, kurā līdz pat rudenim būs skatāmi Ilzes Preisas maģiskā reālisma stilā tapuši darbi.

Turpinot Trīs Balanas rezidenci Koncertzālē “Cēsis”, 24. jūlija vakarā klausītājiem būs iespēja baudīt unikālu, īpaši Cēsu koncertzāles mākslinieciskajai programmai veidotu starptautisku projektu “Mūzikas labirints”, kas tapis ar Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Līdzīgi kā sengrieķu varonis Tēsejs uzveica Mīnotauru, virtuozie Berlīnes filharmonijas Karajana akadēmijas absolventi kopā ar izciliem Latvijas jaunajiem mūziķiem un solistiem – vijolnieci Kristīni Balanas un Berlīnes filharmonijas orķestra vadošo klarnetistu Vencelu Fuksu – “iekaros’’ lielo mūzikas ģēniju radītus skaņdarbus. Ansamblis klausītājiem piedāvās programmu, kuru  ieskauj Mocarta ģeniālās kompozīcijas, bet tās centrā skanēs ārkārtīgi sarežģītais baroka komponista un vijolnieka Pjetro Lokatelli Laberinto Armonico. Ar savām piesātinātajām kinematogrāfiskajām ainavām, kino mūzikas komponista Nino Rotas koncerts stīgu instrumentiem piedāvās īstu, tiesa gan ‒ dramatisku, atelpas brīdi. Starptautisko orķestri vadīs kanādiešu diriģents Stenlijs Dodss.

Augustā Koncertzālē “Cēsis” notiks Cēsu mākslas festivāla Teātru Grand Prix skate un būs iespēja noskatīties skatuves darbus, kas savas pirmizrādes piedzīvojušas pavisam nesen –  teātru sezonas izskaņā.

Augusta otrajā pusē Koncertzāles “Cēsis” klausītājiem tiek piedāvāta atkalsatikšanās ar enerģisko un virtuozo sitaminstrumentālistu duetu - Juri Āzeru un Guntaru Freibergu. Pirms trim gadiem Cēsīs, festivāla “Ārēna” ietvaros” izskanējusī programma Texture of Groove viņiem atnesa “Lielās mūzikas balvas” nomināciju par izcilu darbu ansamblī.

Abi sitaminstrumentālisti sagatavojuši jaunu koncertprogrammu, šoreiz līdzās aicinot arī divas izcilas pianistes — Elīnu Bērtiņu un Agnesi Egliņu.

Koncerta pamatā ir komponistu Bēlas Bartoka un Džordža Krama meistardarbi, kas apliecina sitaminstrumentu repertuāru kā patstāvīgu un nozīmīgu profesionālās mūzikas sastāvdaļu, kas virtuozitātes un muzikālās izsmalcinātības ziņā līdzvērtīga citām. Bet vakara programmu vainagos jaunās paaudzes latviešu komponista, “Lielā mūzikas balva 2017” laureāta Krista Auznieka jaundarbs sitaminstrumentiem un divām klavierēm “Smaržīgais laikrādis”.

Vasaras noskaņas nesīs arī Latvijas Nacionālās operas baleta trupas viesizrādi “Antonija # Silmači”. Balets Antonija #Silmači ir romantiski dramatisks stāsts par alkām pēc personīgās dzīves piepildījuma. Tas radīts, iedvesmojoties no daudzu latviešu iemīļotākā dramaturģijas darba, Rūdolfa Blaumaņa lugas “Skroderdienas Silmačos” motīviem, un ar komponista Jura Karlsona mūziku spilgti papildina latviešu oriģinālbaletu klāstu.

Jau aizvadītā gada rudenī iecerēts, beidzot klausītāju sirdis priecēs trīs Osokinu – tēva un dēlu, koncerts. Trīs Osokini ir Latvijas pianisma mākslas zīmols. Izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem.

Koncertā “Trīs Osokini Cēsīs” skanēs jaunradīta klaviermūzikas darbu programma ar neparastiem un skaistiem klaviermūzikas darbiem – Sergeja Osokina solo dzirdēsim Aleksandra Skrjabina skaņdarbus, Georgija Osokina interpretācijā izskanēs Šopēna etīdes, bet Andrejs Osokins atskaņos Roberta Šūmaņa Fantāziju Do mažorā. Savukārt Morisa Ravēla valsis skanēs divām klavierēm, bet Pētera Čaikovska un Emila Dārziņa skaņdarbi trim klavierēm.

Rudens iesākumā tradicionāli gaidāms Starptautiskais festivāls “Čello Cēsis”, kas laikā no 18. līdz 26. septembrim izskanēs piecos koncertos.

Biļetes uz vasaras koncertiem nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā  www.bilesuparadize.lv. Biļetes ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

 

Informāciju sagatavojusi

Egija Saļņikova

Koncertzāles “Cēsis” Mārketinga un komunikācijas vadītāja

Saulkrastos šovasar izskanēs četri dažāda rakstura koncerti pie četrām Saulkrastu upēm. Atšķirīgi, gluži kā upes – Pēterupe, Inčupe, Aģe un Ķīšupe – katrs ar savu raksturu, straujumu un skaņas plūdumu, taču ar vienu kopzīmi – izskanam saulrietā un pie upes ietekas jūrā.

Ieklausoties dabā un mēģinot atklāt tās noslēpumus harmoniskā skaņas plūdumā, upes raksturu izcels un paspilgtinās Latvijā zināmu mūziķu žanriski daudzpusīgais skanējums.

 

15. jūlijā, plkst. 20.30 pie Pēterupes ietekas jūrā uzstāsies Asnate Rancāne un Staņislavs Judins
Domīgā un rāmā Pēterupe, kuras krastā jau gadsimtiem vietu radis mūsu senais dievnams, kur mieru un patvērumu rast nomāktajiem un savienot sirdis mīlošajiem.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Z-isZMO5UEc

 

29. jūlijā, plkst 20.30 pie Ķīšupes ietekas jūrā uzstāsies grupa “Ezeri”
Stiprā un neatlaidīgā Ķīšupe, kas senatnē kāpdama pāri dambjiem, iegaumējusi savus stāstus no ūdensdzirnavu ratu nerimstošās klaudzoņas. 
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=pVmBDqycsLI

 

12. augustā, plkst. 20.30 pie Aģes ietekas jūrā izskanēs mūsdienu lībiešu dzeja kamermūzikā Kuolm randõ/Trīs krasti
Teiksmainā, noslēpumainā zvejnieku mīlule Aģe – no tevis līvi ņēma sīkstumu cīņai ar vāciem, dodami pretī skaisto lībiešu vārdu vārdu Adya.

 

 

Cikla noslēgumā 26. augustā, plkst. 20.30 pie Inčupes ietekas jūrā uzstāsies apvienība Tehnikums un Ozols
Straujā un nepakļāvīgā brīvdomātāja Inčupe, kas kā kaķis staigādama, kur pašai patīk, maina gultni, aizraudama no stāvkrasta visu jūras sanesto un meža sakrāto, lai gan – ko pārmest? – tā rūpējas, lai Baltā kāpa allaž būtu tīra un balta.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=NqANy1_-nhA

Biļetes cena 5-7 EUR

Biļetes var iegādāties kultūras namā “Zvejniekciems” un ekase.lv 

Projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona, AS "Latvijas valsts meži" un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, koncertus drīkstēs apmeklēt:

  • Vakcinēti pret Covid-19 un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja AstraZeneca vakcīnas, kā arī tie skatītāji, kuri ir pārslimojuši Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā (pie ieejas būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts)
  • Ar negatīvu covid-19 testu (pie ieejas būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts)
  • bērni līdz 12 gadu vecumam, neveicot testu vai neuzrādot vakcinācijas sertifikātu
  • pie ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kuru iespējams iegūt vietnē www.Covid19sertifikats.lv un personalizēta biļete

Visām biļetēm jābūt personalizētām, tādēļ iegādājoties vairākas biļetes, obligāti jānorāda katra apmeklētāja vārds un uzvārds, kā arī kontaktinformācija.

 

Informāciju sagatavoja:
Arta Skudrēna
Saulkrastu kultūras centra vadītāja
27861239

Atzīmējot Dikļu 585. gadadienu, 11. jūlijā plkst. 14.00 Dikļu evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzā notiks diriģenta Aivara Gaiļa 60 gadu jubilejas koncerts “Skaņas mirdzums”.

Koncertā piedalīsies VEF Kultūras pils jauktais koris “Dzīne” un VAS “Latvijas Pasts” jauktais koris “Dziesmu pasts”, kā arī jauniešu stīgu kamerorķestris “B-Sharp”.

Diriģentu Aivara Gaiļa, Artura Gaiļa un Viestura Gaiļa vadībā koncertā plānots atskaņot latviešu komponistu orģinālmūziku un tautas dziesmu apdares. Kopā ar stīgu orķestri “B-Sharp” un solistiem Lauru Kancāni, Rihardu Milleru, Daini Kalnaču tiks atskaņota Franča Šuberta mesa Nr .2, kā arī fragmenti no Pētera Barisona kantātes “Brīnumzeme”. Pavadījumu nodrošinās pianiste Inguna Puriņa.

Aivars Gailis aizvadītā gada martā atzīmēja savas dzīves 60. gadskārtu. Diriģents savā radošās darbības laikā vairāk nekā 30 gadus ir mākslinieciskais vadītājs VEF Kultūras pils jauktajam korim “Dzīne”, VAS “Latvijas Pasts” jauktajam korim “Dziesmu pasts”, strādājis Latvijas Universitātes jauktajā korī “Juventus”, bijis mākslinieciskais vadītājs Latvijas Universitātes sieviešu korim “Minjona”. Jubilejas programma izveidota, lai koncertos paustu gūto pieredzi, kā arī pateiktos saviem domubiedriem, viņa vadīto koru esošajiem un bijušajiem dalībniekiem, kā arī klausītājiem par mijiedarbību, atbalstu, jo tieši publika nemitīgi ir rosinājusi īstenot ikvienu māksliniecisko ideju.

Ieeja bez maksas.

Ierodoties uz pasākumu, jāuzrāda derīgs Digitālais COVID – 19 sertifikāts, kas apliecina veikto vakcināciju, COVID – 19 izslimošanu vai laboratorisko analīžu rezultātus. Pasākumā var piedalīties arī bērni līdz 12 gadu vecumam bez testa veikšanas.

Koncerta norisi atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, AS “Latvijas valsts meži”, Valsts kultūrkapitāla fonds un Valmieras novada pašvaldība.

Ja jums ir vairāk kā citiem, klājat lielāku galdu, nevis ceļat augstāku žogu! 17. jūlijā otro reizi Liepas ceļotāju dienā ikviens interesents aicināts doties aizraujošās ekskursijās, pārgājienos un iepazīt vietējo tūrisma uzņēmēju piedāvājumu. Liepas ceļotāju dienas mērķis ir atvērt durvis, satikties, dalīties priekā un visiem kopā svinēt Liepas vārda dienu.

Dabas un kultūrvēstures daudzveidība Liepas pagastā pārsteidz un aicina tomēr pati lielākā pievienotā vērtība un bagātība ir vietējie cilvēki – amatnieki, ražotāji, stāstnieki, aktīvie Liepas iedzīvotāji, kuri šeit dzīvo, saimnieko un ir gatavi atvērt savas nama durvis ciemiņiem.

“Ne zariņa nenolauzu” - šī gada ceļotāju dienas vadmotīvs aicina ikvienu doties dabā un darīt to saudzīgi, redzīgi. Piedāvāsim iespēju izbaudīt īpašas darbnīcas, sarunas, izstādes un vasaras izklaides Liepas un Skangaļu muižās, Eduarda Veidenbauma muzejā, Maizes mājā, pie Atbrīvošanas pieminekļa un Lodes ķieģeļu rūpnīcā. Dabas pārgājienu mīļotājus gaidīs aizraujoši piedzīvojumi Līču – Laņģu klintīs un Lielajā ellītē, ģimenēm ar bērniem tiks piedāvātas dabu izzinošas aktivitātes Liepas ciemata centrā. Bet dienas noslēgumā ikviens aicināts baudīt īpašu vakara noskaņu koncertu “Saulvijās”.

Ar pilnu pasākuma programmu, informāciju par pieteikšanos aktivitāšu/pasākumu apmeklēšanai un pasākumu apmeklēšanas kārtību atbilstoši ierobežojumiem var iepazīties "Iepazīsti Liepu" Facebook lapā. Lūgums ņemt vērā, ka Liepas ceļotāju dienas pakalpojumu sniedzējiem un saņēmējiem stingri jāievēro valstī noteikti drošības pasākumi Covid-19 ierobežošanai. Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda, Latvijas valsts mežu, Vidzemes plānošanas reģiona, Cēsu rajona lauku partnerības un Priekuļu novada, Dabas aizsardzības pārvaldes un visu iesaistīto Liepas kopas dalībnieku atbalstam, visi pasākumi apmeklētājiem būs bez maksas.

Liepas ceļotāju dienas tradīcija Liepas pagastā tika aizsākta 2020. gadā, to rīko Liepas kopa. Liepa ir gleznains, viesmīlīgs, kultūras, vēstures un tautas mantojuma svētīts Vidzemes pagasts. Šajā  vietā un cilvēkos, kā dzīparā savijušās dažādas kultūrvēsturisko novadnieku rakstura iezīmes: sirds siltumā un gatavībā dalīties ar citiem liepēnieši līdzinās latgaļiem; lepnumā un priekā par savu dzīvesvietu atgādina kurzemniekus; sava atturīguma dēļ, pirmajā satikšanās brīdī var tikt noturēti par zemgaļiem; pakalnu un dziesmu mīlestībā apliecinot, ka ir īsti vidzemnieki.

Ja paveras kartē, tad redzams - Liepas pagasts atrodas pašā Vidzemes sirdī, starp trim brīnišķīgām un darbīgām pilsētām - Cēsīm, Valmieru un Smilteni, bet iebraukšanu tajā no Cēsu puses sargā augstākais dzelzceļa tilts Baltijā.

17. jūlijā gaidīsim Tevi un Tavējos Liepā!

Informāciju sagatavoja:
Kristīna Sprūdža
Liepas kopa

Ar gada pārtraukumu Gaujienā atkal trako zaļums un skan gaiss. Vītolēnos bērni šogad pārlaimīgi, ka drīkst satikties un muzicēt klātienē. Vītolēni dziedina attālināto mācību cirstās brūces.

Lai gan esam mazā skaitā un dalīti, mūsu skaņas atbalsosies tālu. Vītolēnos viens otru iedvesmo: bērni - pedagogus, pedagogi - brīvprātīgos, brīvprātīgie - bērnus. Rodas milzīgs, pozitīvs enerģijas lādiņš, kas satricina visu Vidzemi. Vītolēnus pat milzīgais karstums nespēj atturēt no dziedāšanas, sportošanas un vienkāršas kopā būšanās. "Dzīvo notīs," kā to vēstī mūsu himna.

Radošā nometne Vītolēni risināsies divas nedēļas. Pirmajā nedēļā - no 11. līdz 17. jūlijam satiekas kora dalībnieki, bet otrajā nedēļā - no 18. līdz 24. jūlijam –orķestris. Visi kopā uzstāsies Vītolsvētku koncertos 24. jūlijā.

Nometni atbalsta Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2021, kuru realizē Vidzemes plānošanas reģions (VPR).

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Dāve
Gaujienas mūzikas un mākslas skolas direktore

24. jūlijā plkst.19.00 Madonas novada Aronas kalnā jau 3. reizi notiks bardu saiets - Kūlenis Aronas kalnā. Pasākums rakstīts Haralda Sīmaņa zīmē. Haraldam šogad ir apaļa jubileja, viņš nācis no Cēsīm, taču lielu radošās dzīves daļu pavadījis Madonas novadā. Par godu šai jubilejai notiek koncerti daudzās Latvijas vietās, ir izdota Gunas Rukšānes grāmata "Haralds Sīmanis -  DZIESMINIEKS", autoram turpinās sadarbība ar grupu "Carnaval Youth".

Savdabīga komponista, bardu vectētiņa Haralda Sīmaņa devumu Latvijas mūzikas laukā nav iespējams pārvērtēt. Iznākuši 6 CD un MC ar oriģinālmūziku, ir notikuši tūkstošiem dzīvas uzstāšanās koncerti gan baznīcās pie ērģelēm, gan koncertzālēs kopā ar draugiem. Ne velti, mūzikas kritiķi viņu salīdzina ar Grieķu unikālas balss īpašnieku Demis Rusos.

Uz Kūleni Aronas kalnā muzicēt brauks Latvijā iemīļoti dziesmu autori un izpildītāji - pats Haralds Sīmanis, Ieva Akurātere, Intars Zommers, Vita Krūmiņa. Tālu ceļu uz Madonas novadu mēros duets no Lietuvas, skaistas balss īpašniece - Dovile Zarasai un augstas klases ģitārists no Kauņas Aidas Norvaišas. Koncerts sāksies ar kūleņošanu un rotaļām koklētāju ansambļa PRAULITS izpildījumā. Koncerta beigās dziedās Ieva Akurātere duetā ar Haraldu Sīmani. Noslēgumā "Pie Dieviņa gari galdi" un folkballīte. Pasākuma koncertu "Kūlenis Aronas kalnā" ir paredzēta tiešraide internetā.

Šim laikam līdzi nāk likumi un tikumi! Tas nozīmē, ka katram apmeklētājam un muzikantam būs jāuzrāda Covid 19 sertifikāts un ID karte. Ja tas būs aizmirsies mājās, tad BIOR laboratorija sākot no plkst.17.00 par velti jums būs nodrošinājusi ātro Covid-19 antigēnu testu. Testa rezultāti būs gatavi 15 minūšu laikā un, samaksājot 5,-eur ieejas biļeti, kļūsiet par pilntiesīgu 3. bardu saieta aculiecinieku. Jāpiebilst, ja koncertu apmeklēs ģimene, ieejas maksa  ir 10,-eur. Uzaicinājums - uz koncertu ņemiet bērnus un opīšus līdzi un savai ērtībai pledus vai sēžamos. Kā vienmēr, kalna saimnieks Lauris Galiņš cienās jūs ar ledavota ūdeni, organizatori un "Konzum Gardumi" parūpēsies, lai jūs baudītu vēdera priekus, būs bufete un saldējums. Dreskods - pļava!

Vairāk par Haraldu. Plašāku atpazīstamību Sīmanis ieguva 1980. gadā, kad "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā izpildīja savu balādi "Ezers", kas ar savu skanējumu krasi atšķīrās no visa, kas līdz tam ir ticis pārraidīts Latvijas televīzijā. Astoņdesmito gadu sākumā viņš darbojās profesionālajos Filharmonijas kolektīvos "Tip Top" un "Lāčplēsis", tomēr pēc dažiem gadiem izvēlējās muzicēt individuāli.

1984. gadā Sīmanis iesaistījās "Vides Aizsardzības kluba" priekštecī "Pieminekļu aizsardzības centrs", kura darbība Latvijā, iespējams, ievadīja Trešās atmodas sākumu. "Pieminekļu aizsardzības centrs" organizēja jumtu nomaiņu vairākām Latvijas baznīcām un mūziķis tam palīdzēja ar savām jumiķa iemaņām. Liekot Lazdonas baznīcai jumtu, Haralds Madonas pusē atrod miera ostu un savu "Aspaziju" - Gitu.

Pēdējos gados Sīmanis visbiežāk muzicēja viens, uzstājoties baznīcās, kur ir iespēja izmantot ērģeles. Cieša sadarbība ir izveidojusies ar Ievu AkurateriIlzi Grunti, Andri Grunti un citiem mūziķiem.

Skanējumu nodrošina S.S.Music - Sandris Sproģis

"Kūleni Aronas kalnā" atbalsta Madonas novada pašvaldība - MANA MADONA

Informē: Stars; ReTv; Jēkabpils radio1; FB; www.madona.lv; radio NABA

Informāciju sagatavoja: pasākuma "Kūlenis Aronas kalnā" organizators Imants Pulkstenis

25. jūlijā pl. 17.00 Cēsu Pils dārzā notiks Imanta Kalniņa dziesmu koncerts ģimenēm ar bērniem “ImKas sapņu grāmata”.

Laikā, kad mums visiem vairāk nekā iepriekš gribas ļauties sapņiem, projekta radošā komanda aicina ļauties skaistam, muzikālam piedzīvojumam brīnišķīgās komponista Imanta Kalniņa mūzikas pavadībā, kas daudziem mazajiem un lielajiem ir pazīstama no teātra izrādēm un multfilmām. Kopš pirmā “ImKas sapņu grāmatas” koncerta ir pagājuši 9 gadi, kuru laikā vairāki mazie solisti ir izauguši un sākuši sevi pieteikt uz lielajām mūzikas skatuvēm.

Tādēļ koncertā, kura moto ir “Kad mazie lieli kļūst”, šoreiz varēsiet dzirdēt gan mazos Cēsu dziedātājus, kam tā būs pirmā nopietnā skatuves pieredze, gan tos, kas jau izauguši un paši kļuvuši par mūziķiem.

Koncertu “ImKas sapņu grāmata” vadīs Marts Kristiāns Kalniņš un Marta Ritova, kopā ar viņiem Imanta Kalniņa dziesmas dziedās lielie un mazie Cēsu dziedātāji, kuriem sagatavoties palīdz mūzikas skolotājas Ina Aizgale un Ingrīda Zumberga. Koncertā piedalīsies arī Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā un instrumentālā grupa. Koncerta “ImKas sapņu grāmata” režisore ir Inga Cipe.

Projektu “ImKas sapņu grāmata” finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonds un SIA “CDzP”, tā īstenotājs ir “Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs”.

Ieejas biļetes: pieaugušajiem – 5,00 EUR; bērniem, studentiem, pensionāriem un Cēsu Drauga kartes īpašniekiem – 3,00 EUR; ģimenes biļete – 12,00 EUR. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Ņemot vērā valstī spēkā esošos Covid-19 ierobežojumus, koncertu drīkstēs apmeklēt personas, kuras:

- ir vakcinējušās pret Covid-19;

- pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19;

- pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs;

- bērni līdz 12 gadu vecumam ( neveicot testu).

Ierodoties būs jāuzrāda derīgs Digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments! 

Informāciju sagatavojusi:
Kristīne Timermane - Malēja
Cēsu Kultūras centra projektu vadītāja

 

24. jūlijā Annas dienas Palsmanes Sv. Annas baznīcā iesāksies ar koncertstāstu “Palsmane-Rīga-Ņujorka Annijas Vītolas dzīves lappusēs". Plkst.17.00 ikviens tiek gaidīts sarīkojumā, kurā tiks izstāstīts Annijas Vītolas - palsmanietes, kamerdziedātājas, Jāzepa Vītola dzīvesbiedres, viņa mūzikas piemiņas glabātājas un popularizētājas ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē dzīves stāsts mūzikā.

Koncertstāsta saturisko pamatu veidos A. Vītolas spilgtāko dziesmu repertuāra rekonstrukcija no viņas solo programmām, lomā iejutīsies, un dzīves stāstu mūzikā izstāstīs operdziedātāja Laura Kancāne un ērģelniece Vita Kalnciema. Skanēs īpaši šim koncertam piemeklēti latviešu autoru skaņdarbi, kas atrodami Annijas Vītolas solo programmās. Savukārt aktrise Lilita Ozoliņa – lasot līdz šim nepublicētos A. Vītolas atmiņu un vēstuļu fragmentus ikvienam ļaus sajust mākslinieces pasaules redzējumu. Muzikoloģes Zanes Predeles vizuālā prezentācijā pastāstīs par A. Vītolas spraigās dzīves līkločiem.

Plkst. 18.00 pēc koncertstāsta izskaņas interesenti varēs klausīties Smiltenes Mūzikas skolas audzēkņu “Vakara mūzikas koncertu”, baudot tēju ar cepumiem.

Plkst. 19.00 pasākuma turpinājumā, pēc muzikālajiem priekšnesumiem popularizējot Annijas Vītolas dzīves gaitas tieši Palsmanes pagastā, interesentiem tiks piedāvāta ekskursija pa Palsmani, folkloras pētniece Gintas Pērles Sīles vadībā, ar trīs pieturvietām – muiža, krogs, baznīca, kurās ikviens varēs izzināt, iepazīt un izbaudīt tā laika noskaņu.

Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt Palsmanes baznīcā izstādi "Dižgara Mūza - Annija" no Maijas Zīles /Annijas un Jāzepa Vītolu krustmeitas/ personīgā arhīva.

Projekts tiek realizēts ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonda, Smiltenes novada domes atbalstu.

Laipni gaidīti Palsmanē!

Informāciju sagatavoja:
Ilva Pētersone,
biedrības “Māsas Veronikas” pārstāve

2021. gada 24. jūlijā plkst. 19:00 Alojas pilsētas parkā (Kluba ielā) koncertā “Vasaras vakara mūzika” aicinām izbaudīt izcilu mūziku lielisku mākslinieku: soprāna Antas Jankovskas, mecosoprāna Irmas Pavāres, baritona Naura Indzera un pianistes Helēnas Kundrātas, izpildījumā.

Koncerta programmā skanēs fragmenti no pasaules klasikas zelta fonda – “Karmena”, “Trubadūrs”, “Mīlas dzēriens”, “Jautrā atraitne”, “Čardaša karaliene”, “Jautrā atraitne” u.c.Koncerta mērķis ir mazināt spriedzi pandēmijas izraisītās emocionālās krīzes apstākļos, dāvāt prieku un muzikālu baudījumu.

Koncerta skatītājiem būs iespēja iepazīties ar foto konkursa “Mans Alojas novads” darbiem.Ieeja koncertā bez maksas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 sertifikātu par pārslimošanu, vakcinēšanos vai negatīvu testu.

Koncerts notiek Vidzemes plānošanas reģiona administrētā projektu konkursa “Vidzemes kultūras programma” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Latvijas valsts meži un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Alojas kultūras nama īstenotais projekts “Vasaras vakara mūzika Alojā” veicinās operas un operetes mūzikas žanru izpratni, profesionālas mūzikas pieejamību un piesaistīs jaunu auditoriju klasiskās mūzikas koncertiem.

Informāciju sagatavojusi: 
Ineta Laizāne,
Projekta vadītāja

Ar lielu nepacietību aizrautīgi, atraktīvi un muzikāli jaunieši gaida šīs vasaras lieliskāko nometni - “Muzikālā darbnīca Kraukļos 2021”. Jau trešo gadu satiksimies gleznainā vietā pie Svētupes krastiem, lai pavadītu muzikālas un ar aktivitātēm piepildītas 6 dienas kopā ar fantastiskiem nometnes dalībniekiem, aizrautīgajiem un iedvesmojošiem nometnes pedagogiem un viesiem.

Šīs nometnes laikā iepazīsim mūzikas industrijas pamatus, radīsim paši savus skaņdarbus un mūzikas instrumentus, vienosimies kopīgā muzicēšanā un aktīvi sportosim.

Nometne notiks no 25. līdz 30. jūlijam Limbažu novada viesu namā “Kraukļi”.



Nometni atbalsta Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2021, kuru realizē Vidzemes plānošanas reģions (VPR).

Informāciju sagatavoja:
Anta Ozoliņa
SIA “MAC Studija” valdes priekšsēdētāja

Šogad mūsu Ēveles baznīcai 200 gadu jubileja. Svētkus radām un svinam mēs paši visa gada garumā. Sestdien, 24. jūlijā pie Ēveles baznīcas notiks mākslas plenērs “Mirkļa skats”. To vadīs Latvijas Mākslas akadēmijas šī gada absolventes Elizabete Klints un Kintija Avena.

Pateicoties “Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2021” ietvaros izstrādātā projekta ”Vertikāle un horizontāles Ēvelē” atbalstam, piedāvājam iespēju ieraudzīt skaisto tepat, mūsu apkārtnē, un radīt savu darbu. Nav tādu cilvēku, kuriem pilnībā nav krāsu izjūtas, ar laba padomdevēja atbalstu ikviens var radīt mākslas darbu. Varbūt tā būs kāda sīka detaļa baznīcas interjerā, varbūt ainava baznīcas apkārtnē, bet, iespējams, notverts prieka brīdis, aplūkojot ziedu izstādi baznīcā.

Pasākumu emocionāli bagātāku ļaus veidot stāsti. Stāstu stāstīšana ir māka pasauli strukturēt, redzēt interesanto un mācēt ar to dalīties. Ar mums kopā būs Vidzemes stāstnieku kopas dalībnieki.

Vakarpusē būs aplūkojama kopīgi veidotā darbu izstāde. Ļoti ceram, ka prieks par paveikto un gandarījums būs ilgtermiņā, ne tikai procesa laikā.

Informāciju sagatavojusi:
Aelita Punkstiņa

Grupa "Tranzīts" dodas pie klausītājiem ar koncertprogrammu "Četras skanīgas pieturas", kuras ietvaros divu dienu laikā, 6. un 7. augustā, varēs klātienē vērot šīs grupas uzstāšanos uz improvizētas skatuves auto vilcēja piekabē četrās apdzīvotās vietās Vidzemē.

Pasākumu vadīs Edijs Frīdenbergs, kurš koncerta laikā kopā ar horeogrāfi un grupas "Tranzīts" dejotāju Patrīciju Rubeni sniegs apmeklētājiem deju meistarklasi pie grupas skanīgākajām dziesmām.

Plānotās koncertu norises vietas un laiki:

  • 6. augustā plkst. 18:00 Madonas nov. Cesvainē (Kultūras nama skvērs. Pils iela 8)
  • 6. augustā plkst. 22:00 Gulbenē (Kultūras nama pagalms. O. Kalpaka iela 60)
  • 7. augustā plkst. 18:00 Gulbenes nov. Lejasciemā (Centra laukums. Rīgas iela)
  • 7. augustā plkst. 22:00 Smiltenē (Baznīcas laukums)

Ieeja brīva

Koncerti notiek Vidzemes plānošanas reģiona administrētā projektu konkursa “Vidzemes kultūras programma” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Latvijas valsts meži un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Ņemot vērā valstī spēkā esošos Covid-19 ierobežojumus, koncertu drīkstēs apmeklēt personas, kuras:
- ir vakcinējušās pret Covid-19- pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19;
- pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs;
- bērni līdz 12 gadu vecumam (neveicot testu).
Ierodoties būs jāuzrāda derīgs Digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments!

Informāciju sagatavojis: 
Ralfs Rubenis

Turpinot svinēt šā gada gaviļnieka – izcilā komponista Imanta Kalniņa – 80 gadu jubileju, 27. augustā plkst. 19.00 Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos ar Imanta Kalniņa skaistāko dziesmu programmu viesosies leģendārā grupa “Menuets”, kas pirms dažiem gadiem svinēja savu 50 gadu jubileju.

Koncertā skanēs skaistākās un populārākās “Menueta” dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: “Viņi dejoja vienu vasaru”, “Alvas zaldātiņi”, “Dzeguzes balss”, “Balāde par Johanu”, “Dziesma, ar ko tu sācies”, “Četri balti krekli” u.c.

Nozīmīgu vietu Imanta Kalniņa komponista daiļradē ieņem viņa sadarbība ar brāli – dzejnieku Viku (Viktoru Kalniņu), kurš savu apaļo jubileju svinēja pirms diviem gadiem: jau 60. gadu beigās Liepājas teātris iestudēja izrādes “Princis un ubaga zēns” (1968) un “Trīs musketieri” (1969) ar Imanta Kalniņa un Viktora Kalniņa dziesmām; Viks ir libreta autors I.Kalniņa rokoperai “Ei, jūs tur!”. Un, sadarbojoties abiem brāļiem, tapusi ne viena vien populāra dziesma, kas skanēs arī šajā vakarā.

Grupā “Menuets” aizvien muzicē viss “zelta sastāvs”: Adrians Kukuvass, Raimonds Bartaševics, Juris Kulakovs, Inese Pabērza, Baiba Jagere, Juris un Leons Sējāni, kā arī Ikars Ruņģis.

Neikenkalns ir vieta, kur aizsākusies viena no apbrīnotākajām latviešu tautas tradīcijām – Dziesmu svētki, un pašlaik šeit atrodas unikālā Neikenkalna dabas koncertzāle, kas izceļ Dikļu kultūrvēsturisko nozīmi kā Dziesmu svētku tradīcijas pirmsākumu. Kā liecina vēsturiskie fakti, pirmie latviešu dziedāšanas svētki 1864. gada vasarā notika Dikļos. Svētku organizators bija Juris Neikens – ievērojams literāts, skolotājs un mācītājs. Viņš Dikļos bija sapulcinājis sešus korus ar 120 dziedātājiem no tuvējiem Vidzemes pagastiem. Pakalns, uz kura dziedāja kori, vēlāk ieguva Neikenkalna nosaukumu.

Biļetes cena: 18 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzē” – tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase, eID), personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

 

 

Informāciju sagatavojusi:

Elīna Upīte

Mob.tālr.: 26115449

Atceroties lieliski pavadīto laiku pagājušajā gadā Ruckas mākslas rezidenču centrā, 31. jūlijā jau atkal izaicinājumus pēc pilnas programmas meklēs Sansusī vakars Cēsīs.

Armands Siliņš Sansusī mākslinieciskais vadītājs: “Šis četru kārtu vakars Cēsīs būs pēdējā iesildīšanās pirms šā gada vasaras kulminācijas Aknīstē, kur no 13. līdz 15. augustam notiks astotais laikmetīgās kamermūzikas festivāls Sansusī. Mums ir prieks atgriezties Ruckas mākslas rezidenču centrā ar jaunu programmu, kur katrs apmeklētājs varēs atrast vismaz divus pārsteigumus.”

Bāru atkorķēšana būs plkst. 17.00. Programmu pēc Sansusī laika plkst. 19.00 atklās mākslinieču savienība “Grāfienes” ar izrādi “Radīšana”. Vēlāk amerikāņu minimālisma Filipa Glāsa mūzikā satiksies ērģelnieks Aigars Reinis un saksofonists Aigars Raumanis. Revanšu trenētu balss saišu kautiņā meklēs operdziedoņi Armands Siliņš ar koncertmeistaru Ēvaldu Lazareviču un Rihards Mačanovskis ar koncertmeistari Zani Volbergu. Būs arī dzejnieks. Vakaru noslēgs 20 minūšu diskotēka ar Mārtiņu Enģeli.

Pasākums notiek Vidzemes plānošanas reģiona administrētā projektu konkursa “Vidzemes kultūras programma” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Latvijas valsts meži un Valsts kultūrkapitāla fonds. Savu biļeti uz Sansusī vakaru Cēsīs (pieaugušie 10 euro, bērni 1 euro) meklē sansusi.lv.

Pasākumā fotografēs un filmēs. Pasākums notiks, ievērojot valstī uz to brīdi noteiktos Covid-19 drošības noteikumus. Pie ieejas kopā ar biļeti būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts vai Covid-19 negatīva testa apliecinājums kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Papildu informācija:

https://sansusi.lv
https://www.facebook.com/sansusifestivals
https://www.instagram.com/sansusifestivals

No 18. – 26. septembrim Koncertzāle “Cēsis” aicina uz jau septīto starptautisko festivālu Čello Cēsis, kas šogad savus klausītājus pārsteigs ar festivālam īpaši veidotām programmām plašā muzikālo žanru spektrā, bet ar vienojošu elementu – nepārspējamo mūzikas instrumentu čellu. Rudenī Cēsīs pulcēsies mūziķi no Argentīnas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Krievijas, Zviedrijas un, protams, Latvijas, lai kopā ar klausītājiem svinētu patiesus čellmūzikas svētkus.

Šogad festivāls Čello Cēsis norisināsies kā ierasts septembrī, tā iesākot Koncertzāles “Cēsis” astoto koncertsezonu. Festivāls tiks atklāts  18. septembrī un turpināsies nedēļas nogalē no 24. līdz 26. septembrim.

“Laiks, kuru esam pārdzīvojuši, tagad prasa jaunas, nepieredzētas un spēcīgas emocijas. Šī gada festivāls klausītājiem liks noskaņoties uz intensīvu, piesātinu, kolorītu māksliniecisko pieteikumu, daudzveidīgu čellmūzikas spektru un tekstūru. To veidos čellisti ar spēcīgu un neordināru personību, mūziķi - interpreti, performatori, inovatori, radītāji un eksperimentētāji, mākslinieki, kuru skatiens raugās tālu pāri iespējamām un neiespējamām mūzikas robežām. Mūzikas žanri un skaņas meklējumi būs dažādi, bet festivāla vienojošais elements ir Mūziķis, tā radošais spēks, kas pārvarējis šo grūto laiku un spējis radīt ko jaunu un nebijušu, klausītājiem festivāla koncertos sniedzot svaigu mūzikas pieredzi un arī pa kādam negaidītam skaniskam atradumam,’’ šī gada Čello Cēsis programmu raksturo koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska. 

Ik gadu Čello Cēsis festivāla programmās tiek iekļauti skaņdarbi, kas iezīmē citādus čella kā mūzikas instrumenta skaniskos meklējumus un formas. Šogad tam veltīts vakars 18. septembrī, “Čello Cēsis Ambient”, kas trīs setos, trīs programmās atspoguļos dažādus mūzikas žanrus un virzienus, iezīmējot ikreiz citādu čellmūzikas skaņu telpu. Savā ziņā šis koncerts turpina Koncertzāles “Cēsis” pastāvīgā repertuāra ciklu “Ambiente skatuve”, kas gadu gaitā jau piesaistījusi uzticamu klausītāju loku.

“Čello Cēsis Ambient” vakaru atklās viena no koncertzāles šī gada rezidences māksliniecēm, čelliste Margarita Balanas, kas festivālā viesojusies jau vairākkārt. Margarita piedāvās jaunu koncertprogrammu “1920”, kuras koncepts radīts sadarbībā ar skotu komponisti Lūsiju Trīčeri (Lucie Treacher) un tajā būs iekļauts jaundarbs “Portāli”, kas tiek rakstīts īpaši Čello Cēsis. Lūsijas skaņdarbs tiks papildināts ar teatrāliem elementiem, kas ar Stravinska, Geršvina, Ravēla, džeza un blūza mūzikas citātiem klausītājus aizvedīs 20. gadsimta 20-tajos gados. Programmā atskaņotā mūzika aranžēta specifiskam sastāvam - čellam, perkusijām, klavierēm un kontrabasam.

Turpinājumā britu komponists un mūzikas producents Toms Adams un  argentīniešu izcelsmes, Berlīne dzīvojošais čellists Sebastjans Plano pārstāvēs minimālisma virzienu. Viņu piedāvātā programma būs klajš pretstats šobrīd tik uzmācīgajai interneta vides pārsātinātībai – tā izcels skaņas telpas tīrību, bet atmosfēriskā mūzika ievedīs klausītāju pasaulē, kurā ir dzīva apjausma par īstenību un patiesumu. Koncertzāles “Cēsis” apmeklētājiem abu mākslinieku vārdi nav sveši, jo katrs ar savu solo programmu viesojušies Cēsīs “Ambiente skatuve” cikla ietvaros. Šoreiz klausītāji tiksies ar abiem mūziķiem īpaši festivālam Čello Cēsis radītā programmā.

Savukārt, vakara noslēgumā poļu čelliste un komponiste Resina un viņas  projekts “Pēdas” (Traces) čellam un sitaminstrumentiem, kas papildināts ar elektroniku un video mākslas elementiem, radīs neordināru skanējumu un klausītājiem sniegs unikālu mūzikas uztveres pieredzi, pārkāpjot tradicionālās skaņu telpas robežas. Resina komponējusi kino un teātrim, viņas skaņdarbi izmantoti modes namu Gucci un Givenchi skatēs, kā arī Netflix filmas “Divi pāvesti” (The Two Popes) video pieteikumā.

Festivāla otrais cēliens, kas gaidāms no 24. līdz 26. septembrim, klausītājiem piedāvās klasiskas vērtības, pasaules mūzikas pieskārienu, džeza dzīvelīgumu un improvizācijas kaisli.

Piektdien, 24. septembrī, Čello Cēsis koncertā “LNSO un Dvoržāka čellkoncerts” uzmirdzēs klasiskas vērtības un jaunība. Melodiskajā un grandiozajā Antonīna Dvoržāka Čellkoncertā satiksies pasaules prestižāko koncertnamu skatuves jau iekarojušais latviešu čellists Kristaps Bergs un tikpat spoži savu karjeru sākušais, vēl pavisam jaunais krievu diriģents Maksims Jemeļjaničevs, kurš, visus apbūris savos debijas koncertos, nu ieguvis izcili atjautīgā un stilīgā titulu, spējot aizraut no pirmās līdz pēdējai notij. Jauneklīgā skanējumā baudīsim arī Sibēliusa Piekto simfoniju. Abu muzikālo lieldarbu skanējumu krāšņos mūsu lieliskais Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Būtiski atzīmēt, ka koncerta norise ar nedaudz citādāku nosaukumu - “LNSO, Dvoržāka čellkoncerts un Sibēliusa piektā”, bija plānota Lielajā ģildē, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 2020./2021. gada repertuārā, un uz to tika sākta biļešu tirdzniecība. Šobrīd, sākoties ilgi gaidītajiem Lielās ģildes remontdarbiem, Latvijas nacionālais simfoniskais orķestris koncertu ir spiests atcelt un naudu par biļetēm atgriezt. Ar nemainīgu koncertprogrammu koncerta rīkošanu uzņēmusies Koncertzāle “Cēsis”, to iekļaujot festivāla Čello Cēsis programmā. Visus interesentus, kas bija iegādājušies biļetes uz koncertu Rīgā, aicināti tās atgriezt, pretī saņemot naudu, un iegādāties jaunas – uz koncertu 25. septembrī Cēsīs.

Sestdienas vakarā, 25. septembrī, festivāla īpašais viesis itāļu čellists, komponists un par akadēmiskās pasaules huligānu dēvētais Džovanni Solima savā solo programmā ”Folk cello” atklās  daudzveidīgu un pārsteidzošu čella skanējumu, kas aizvedīs klausītājus muzikālā ceļojumā, atklājot jaunus un negaidītus horizontus. Skanēs melodijas čellam no baroka laika līdz dažādu tautu tradicionālajai mūzikai un dziesmām no dzimtās Sicīlijas, kā arī rokmūzikas un klasikas kanona citāti – bagātīga un daudzslāņaina programma izcili virtuozā izpildījumā.

Festivāla noslēguma programma, svētdien, 26. septembrī, tapusi sadarbībā ar Latvijas Radio bigbendu. Koncertā dzirdēsim divus solistus - Margarita Balanas atskaņos ekscentriskā austriešu komponista Frīdriha Guldas 1980. gadā sarakstīto Koncertu čellam un pūtēju orķestrim, savukārt zviedru kontrabasists un arīdzan čellists Lars Danielsons ļausies improvizatoriskai programmai džeza noskaņās, izmantojot abu savā arsenālā esošo instrumentu sniegtās iespējas.

VII Starptautiskā festivāla Čello Cēsis norisi atbalsta Vasts kultūrkapitāla fonds un Cēsu novada pašvaldība.

Biļetes uz koncertiem “Čello Cēsis Ambient” un “Čello Cēsis, LNSO un Dvoržāka čellkoncerts” jau nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv, “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un Koncertzāles “Cēsis” kasē. Biļetes uz pārējiem festivāla notikumiem pārdošanā jau drīzumā.

Līdz 15. augustam biļetes uz “Cēllo Cēsis Ambient I Toms Adams&Sebastians Plano, Resina un Margarita Balanas” pieejamas par īpašo cenu – 15 EUR, vēlāk biļešu cena – 20 EUR.

Biļetes uz festivāla koncertiem ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.  Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Vairāk informācijas: Egija Saļņikova, Koncertzāles “Cēsis” mārketinga un komunikācijas vadītāja, egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv, +371 26171151