Jaunumi Vidzemē

Šā gada 19. un 20. oktobrī trijās Vidzemes pilsētās – Alūksnē, Limbažos un Cēsīs - notiks semināri par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu.  Seminārus organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros.

Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos.

Seminārs „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” 19. oktobrī plkst. 10.00 notiks Alūksnē un plkst. 16.00 Limbažos. Pasākuma laikā klātesošie tiks informēti par ES fondu atbalsta programmas „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanu. Seminārā piedalīsies arī banku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem.

Savukārt 20. oktobrī plkst. 10.00 seminārs „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” notiks Cēsīs. Pasākuma laikā iepazīstināsim ar atbalsta programmas energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamajās ēkās nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanu. Semināra otrajā daļā lektori stāstīs par risinājumiem fasāžu un siltumapgādes sistēmas renovāciju. Semināros piedalīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas informēs par ugunsdrošības prasībām projektēšanas un būvniecības procesā.

Detalizētāka informācija par semināru norises vietām un dienas kārtību pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Semināram Alūksnē var pieteikties šeit, semināram Limbažos var pieteikties šeit, bet semināram Cēsīs var pieteikties šeit.  Sīkāku informāciju par semināriem var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak PIE em.gov PUNKTS lv, 67 013240). Jaunumiem par ēku energoefektivitāti var sekot līdzi arī twitter.com/siltinam un facebook.com/dzivosiltak.

Vienlaikus atgādinām, ka 20. oktobrī Cēsīs notiks arī seminārs uzņēmējiem par Energoefektivitātes likuma  prasībām uzņēmumu energoefektivitātei, kura laikā informēsim par likuma un tam pakārtoto Ministru kabineta noteikumu prasībām uzņēmumiem energoefektivitātes jomā. Savukārt uzņēmumu energoauditori un energopārvaldības sistēmas sertificētāji iepazīstinās ar uzņēmumu energoaudita veikšanas un energopārvaldības sistēmas ieviešanas praksi un dažādajiem ieguvumiem. Semināra dienas kārtība publicēta šeit.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena PIE em.gov PUNKTS lv; prese PIE em.gov PUNKTS lv

Web: www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

07.10.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930