Energoefektivitātes jaunumi

Ekonomikas ministrija un žurnāls “Būvinženieris” izsludina fotokonkursu “Energoefektivitāte mums apkārt”, aicinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju dalīties ar fotogrāfijām, kurās fiksēta energoefektivitāte jebkādos tās aspektos. 

Žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Mārīte Šperberga: “Šobrīd mēs fotografējam visi un visu. Pie tam teju ar visu iespējamo: fotoaparātu, viedtālruni, planšeti. Pēc tam fotogrāfijas krājam vai izdzēšam. Taču mēs jūs šoreiz aicinām fotografēt ko ļoti konkrētu, bet tik un tā visu to, ko jūs saprotat ar vārdiem energoefektivitāte, energoefektīva māja. Pamaniet labo, veiksmīgo, no kura var gūt pieredzi! Pamaniet kļūdas, no kurām varam mācīties! Dalieties savos atradumos un sūtiet tos fotokonkursam”.

Konkursa organizatori aicina publicēt fotogrāfijas ar kodolīgu to aprakstu savā twitter.com vai facebook.com kontā, izmantojot mirkļbirku #energoefektivitāte. Ja neizmantojat sociālos tīklus, aicināt fotogrāfijas un to parakstus sūtīt tās uz e-pasta adresi dzivosiltak PIE em.gov PUNKTS lv. Katrs dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs fotogrāfijas.

Konkursa nolikums publicēts konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” mājaslapā www.energoefektivakaeka.lvKonkurss notiks laikā no 2017. gada 2. līdz 9. oktobrim. Konkurss tiek rīkots informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” un konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” ietvaros.

Fotokonkursa mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par energoefektivitāti visos enerģijas izmantošanas sektoros  (ēkas, transports, iekārtas u.c.) un aspektos (ekonomiskie, sociālie, vides u.c.) un aicināt iedzīvotājus ik dienu īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus.

Fotokonkursa uzvarētājus noteiks konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” žūrijas vērtējums. Primārais konkursa darbu vērtēšanas kritērijs būs fotogrāfiju atbilstība konkursa tēmai, mākslinieciskais redzējums un oriģinalitāte.

Laikā no š.g. 10. līdz 16. oktobrim ikvienam interesentam būs iespēja nobalsot par, viņaprāt, labākajiem konkursa darbiem Ekonomikas ministrijas informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” kontā facebook.com (www.facebook.com/dzivosiltak), spiežot pie konkursa darbiem pogu “Man patīk” (jeb Like). 

Konkursa uzvarētājus paziņosim š.g. 17. oktobrī Ekonomikas ministrijas un konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” mājaslapās (www.em.gov.lvwww.energoefektivakaeka.lv). Laureātus aicināsim apmeklēt izstādi “Māja. Dzīvoklis” š.g. 20. oktobrī, kad arī pasniegsim balvas.

Konkursa balvas dos VAS “Latvenergo” un SIA “Robert Bosch”, kā arī žurnāls “Būvinženieris” (2018. gada abonements), simpātiju balvas - Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Attīstības finanšu institūcijas Altum suvenīri.

Visi konkursam iesūtītie darbi tiks publicēti informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” kontā facebook.com (www.facebook.com/dzivosiltak), kā arī tie būs apskatāmi izstādes “Māja. Dzīvoklis” laikā informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” stendā.

Papildu informāciju par konkursu, kā arī citām informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” aktivitātēm var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi skol%C4%93nu.konkurss PIE darznica PUNKTS lv.

 
Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālrunis 67013193
E-pasts Evita.Urpena PIE em.gov PUNKTS lv" target="_blank">Evita.Urpena PIE em.gov PUNKTS lvprese PIE em.gov PUNKTS lv" target="_blank">prese PIE em.gov PUNKTS lv
Web www.em.gov.lv
Seko mums Twitter @EM_gov_lv
Youtube http://www.youtube.com/ekonomikasministrija
Facebook http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem
03.10.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930