Energoefektivitātes jaunumi

Ekonomikas ministrija aicina komersantus, tos pārstāvošās organizācijas un pašvaldības noslēgt brīvprātīgas vienošanās par energoefektivitātes uzlabošanu. Vienošanās mērķis ir veidot ilgtermiņa sadarbību starp ministriju, uzņēmējiem un pašvaldībām, lai veicinātu energoefektivitāti un pieredzes apmaiņu. Vienošanās paredz energoefektivitātes uzlabošanos atsevišķos uzņēmumos, komersantus pārstāvošas organizācijas uzņēmumos vai pašvaldībās, kā rezultātā tiek ietaupīts noteikts enerģijas daudzums.

Brīvprātīgas vienošanās par energoefektivitāti ar valsti šobrīd jau noslēguši divi uzņēmumi – SIA “Salaspils siltums” un SIA “Jūrmalas siltums”. Pēc vienošanās noslēgšanas uzņēmumi piedalās Latvijā apstiprinātās enerģētikas politikas veidošanā un sniedz izmērāmu ieguldījumu valsts energoefektivitātes mērķu sasniegšanā.

“Efektīva enerģijas izmantošana palielina gan uzņēmumu, gan valsts konkurētspēju – tā ir iespēja samazināt energoresursu izmaksas un veidot noturību pret to cenu celšanās riskiem. Esam gandarīti par SIA “Salaspils siltums” un SIA “Jūrmalas siltums” izrādīto apņemšanos, kļūstot par pirmajiem vēstnešiem jaunajai iniciatīvai un paraugu ikvienam uzņēmumam un pašvaldībai, kas vēlēsies pievienosies iniciatīvai,” uzsver Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Patmalnieks.

Vienošanos slēdz uz laiku ne īsāku par pieciem gadiem un tās pamatnosacījums ir darbības plāns, kura mērķis ir sasniegt enerģijas ietaupījumu vismaz 10% apmērā. Vienošanās saturs tiek veidots individuāli, sarunu gaitā ar katru pretendentu atsevišķi.

Lai sāktu sarunas un sagatavotu brīvprātīgo vienošanos, aicinām aizpildīt un nosūtīt Ekonomikas ministrijai intereses apliecinājumu uz ministrijas oficiālo e-pasta adresi pasts PIE em.gov PUNKTS lv.

Vienošanās noslēgšanas iespēju paredz Ministru kabineta 2016. gada 11. oktobra noteikumi Nr.669 “Kārtība, kādā noslēdz un pārrauga brīvprātīgu vienošanos par energoefektivitātes uzlabošanu”.

 

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
prese PIE em.gov PUNKTS lv
T.: 67013193

25.10.2018

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031