Energoefektivitātes jaunumi

2023. gada 27. septembrī no plkst. 10.00 Valgā, Igaunijā notiks kopīgs Igaunijas un Latvijas seminārs, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta (pārrobežu) enerģētikas kooperatīvu/ energokopienu attīstībai vietējā līmenī.

Seminārā laikā būs iespēja uzzināt vairāk par enerģētikas kopienām (energokopienām), to būtību un  praktiskām aktivitātēm, kā arī to, kā uzsākt kooperatīva/kopienas izveidi. Runātāji būs kopienu enerģētikas eksperti no Igaunijas un Latvijas, kā arī viesi no Eiropas Komisijas un vietējo enerģētikas kooperatīvu pārstāvji.

 Uz semināru aicināti, galvenokārt, Igaunijas un Latvijas pierobežas kopienu pārstāvji, vietējie uzņēmumi, organizācijas un pašvaldību pārstāvji.

 

Pasākums notiks Valgas Profesionālās izglītības centra telpās, Loode ielā 3/1, Valgā, tā norise paredzēta no plkst. 10.00 līdz plkst. 16:30. Seminārs notiks angļu valodā ar tulkojumu igauņu un latviešu valodās.

 

>> PASĀKUMA PROGRAMMA (latviešu valodā)

>> Interesentus lūdzam līdz š.g. 25. septembrim reģistrēties saitē https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Energetikas_kopienas_parrobezu_seminars.

 

Seminārā tiks sniegta informācija par energokopienām un iespējamo pārrobežu sadarbību, lai attīstītu ilgtspējīgus energokopienu projektus Igaunijas un Latvijas pierobežas teritorijās. Seminārā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Tartu Reģionālās enerģētikas aģentūras, Rīgas Enerģētikas aģentūras, Interreg Igaunijas-Latvijas programmas Sekretariāta un citu energokopienu ekspertu pieredzi, kas darbojas Igaunijas un Latvijas teritorijā. Tāpat pasākuma dalībniekiem tiks sniegts noderīgs ieskats un praktiskas zināšanas par pašreizējo energokopienu situāciju un iespējām veidot pārrobežu energokopienu projektus.

 

Esiet laipni aicināti piedalīties seminārā!

 

Semināru organizē Eiropas Komisijas DG REGIO un DG ENER iniciatīva RECAH (Rural Energy Communities Advisory Hub) sadarbībā ar Interreg Igaunijas-Latvijas programmuTartu reģiona enerģētikas aģentūru un Rīgas enerģētikas aģentūru.

 

Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar pasākuma organizatoriem, sūtot e-pastu uz ENER-RUC-HUB PIE ricardo PUNKTS com.

 

 

15.09.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930