Jaunumi Vidzemē

Pavasarī Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) izpētes vizītē bija ieradies Nestvedas pašvaldības (Næstved, Dānija) uzņēmējdarbības speciālists un Dānijas-Latvijas sadarbības asociācijas valdes loceklis Pīters Fjerings (Peter Fjerring), kuru interesēja sadarbības izveide starp Dānijas un Latvijas pašvaldībām, NVO, skolām un uzņēmumiem. Apkopojot vizītes laikā redzēto un dzirdēto, ir nācis klajā informatīvs buklets Dānijas medijiem un pašvaldībām par Latviju un iespējamo sadarbību ar to, ar mērķi ieinteresēt Dānijas pašvaldības jaunu sadarbības kontaktu dibināšanā.

Fragmenti no šī bukleta publicēti arī Dānijas lielākajā laikrakstā „Politiken”.

Ar bukletu var iepazīties šeit (dāņu valodā, kopsavilkums arī angļu valodā).

Savā publikācijā dāņu eksperts izceļ jomas, kurās viņš saredz sadarbības iespējas. Tās ir izglītība, kurā Dānijas izglītības sistēmai, kurā tikko realizētas reformas, būtu vērtīgi iepazīties ar Latvijas izglītības sistēmas pieredzi, tāpat arī kultūra, kas ir pateicīga joma pirmo sadarbības soļu speršanai un citas kultūras iepazīšanai. Arī dabas aizsardzība un sabiedrības veselības uzlabošana ir tēmas, kur abas valstis var atrast kopīgo gan ilgtspējīgas energoapgādes attīstīšanā, gan veselīga dzīvesveida popularizēšanā. Tāpat svarīga joma ir arī uzņēmējdarbība, kur var veidot projektus biznesa kontaktu veidošanai un attīstīšanai. Informatīvais buklets piedāvā arī citu noderīgu informāciju sadarbības uzsākšanai.

VPR aicina arī Vidzemes pašvaldības izskatīt iespēju sadarboties ar Dāniju, veidojot jaunas partnerības, vai arī atjaunojot iepriekš realizētās veiksmīgās partnerības, kuras reformu rezultātā ir pārtrūkušas, sazinoties ar Vidzemes plānošanas reģionu vai Pīteru Fjeringu peterfjerring PIE hotmail PUNKTS com.

02.09.2015

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031