Jaunumi Vidzemē

Atzīmējot Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) 20. pastāvēšanas gadskārtu, 3. novembrī konferencē “Nākotne uz izvēles. ES fondi” tiks meklētas atbildes uz attīstībai būtiskiem jautājumiem. Konferenci atklās finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

CFLA direktore Anita Krūmiņa: “Nākotne un mūsu izvēles ir cieši saistīti jēdzieni, kas atrodas pastāvīgā mijiedarbībā. Procesi nākotnē noteiks mūsu tā brīža izvēles, taču mūsu šodienas izvēles lielā mērā ietekmē, iezīmē un nosaka nākotni. Kā šo procesu vadīt? Kā tajā iekļaujas Eiropas Savienības fondu investīcijas? Kā savu rīcību virzīt efektīvi un mērķtiecīgi? Konferencē aplūkosim sabiedrības un cilvēkkapitāla attīstības tendences, ieskicēsim virzību inovāciju un tehnoloģiju jomā, kā arī pieskarsimies teritoriju attīstības jautājumam. Tās mērķis – vienlaikus gūt vielu pārdomām un smelties iedvesmu mūsu nākotnes izvēlei un rīcībai.

Kā lektori konferencē uzstāsies: sociālantropologs Viesturs Celmiņš, Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, politikas zinātnieks Daunis Auers, LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis, finanšu nozares speciālists un rakstnieks Toms Kreicbergs, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks. 

Konferences programma

Konferencē piedalīties ir aicināti CFLA sadarbības partneri ES fondu ieviešanā – Saeimas, valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību pārstāvji, sociālie partneri, uzņēmēju organizācijas, klienti – ES fondu projektu īstenotāji.

Interesentus aicinām konferences norisei sekot līdzi tiešraidē CFLA mājaslapā (www.cfla.gov.lv) - 3. novembrī no plkst. 11.00.

CFLA tika izveidota pirms 20 gadiem -  1997.gada 21.oktobrī tika parakstīts Saprašanās memorands starp Eiropas Komisiju un Latvijas Republikas valdību par Eiropas Komisijas finansēto programmu decentralizētās ieviešanas sistēmas darbības uzsākšanu Latvijā, izveidojot Centrālo finanšu un kontraktu vienību (CFKV). Institūcija uzsāka darbību, administrējot trīs Phare programmas ar kopējo finansējumu 28 miljoni eiro.

Ar 2004.gada sākumu tā tika pārveidota par valsts aģentūru, kas turpmākajos gados administrējusi projektus, kuri ir līdzfinansēti no Phare un Pārejas programmas, Šengenas konvencijas finanšu instrumenta, Eiropas ekonomiskās zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta, Latvijas - Šveices sadarbības programmas u.c. finanšu instrumentiem. Tāpat kopš 2004.gada CFLA darbojas kā viena no ES fondu projektus pārraugošajām institūcijām.  

Savukārt 2014.gadā CFLA kļūst par centralizēto sadarbības iestādi ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda vadības sistēmā. Iestādes funkcijas ietver projektu iesniegumu atlases organizēšanu, līgumu slēgšanu, projektu ieviešanas uzraudzību, maksājumu veikšanu u.c. - fondu praktiskās ieviešanas nodrošināšanu, ko CFLA veic sadarbībā ar nozaru ministrijām jeb atbildīgajām iestādēm.

CFLA interneta vietne: www.cfla.gov.lv  
E-pasts: info PIE cfla.gov PUNKTS lv">info PIE cfla.gov PUNKTS lv
Facebook: Centrālā finanšu un līgumu aģentūra
Twitter: @CFLA_gov_lv   

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lvieva.luste PIE cfla.gov PUNKTS lv">
www.cfla.gov.lv

02.11.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930