Jaunumi Vidzemē

Pagājušais gads Amatas novadam izrādījies ļoti ražens, tapuši 22 jauni tūrisma piedāvājumi gan ziemas, gan vasaras periodam. Tūrisma attīstība notikusi arī tādās vietās, kur agrāk tūristu ceļi nedevās.

Jaunās kartes, maršrutu lapas, pasākumu kalendārs un cita informācija būs saņemama tūrisma izstādē “Balttour 2019” no 1-3. februārim, kur Amatas novada pašvaldība piedalīsies Gaujas Nacionālā parka klastera “Enter Gauja” un Vidzemes Tūrisma Asociācijas “Zaļā dzelzceļa”  stendos, popularizējot gan ar partneriem kopīgi izstrādātos tūrisma produktus, gan arī reklamējot tikai sava novada jaunos piedāvājumus.

Amatas novadā tapuši tādi jauni piedāvājumi kā piemēram:

Maršruts autotūristiem “No Gaujas līdz Daugavai”, kas pa ļoti labi asfaltētu šoseju P32 savieno A2 un A6 šosejas iekļaujot vairāku novadu tūrisma objektus no Līgatnes caur Nītauri, Zaubi, Ķeipeni un Skrīveriem. Maršrutā iekļauti vairāki jauni Zaubē atvērti tūrisma objekti – veikbords “Lejas Āmuros”, briežu dārzs “Annas dzirnavās”, izjādes ar zirgiem “Kručēnos”, Zaubes saldumu meistarklase un kultūrvēsturiskā taka, kas pieejama arī gida vadībā.

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls šogad notiks 13. jūlijā. Šī gada tēma ir “Mežs” tāpēc festivāla aktivitātes cauraudīs viss ap šo tēmu –  medījumi, ogas, sēnes – degustācijas, izglītojošas un izklaidējošas lekcijas, radošas darbnīcas un meistarklases.  Kā katru gadu tajā norisināsies profesionālu pavāru konkurss, lauku toršu konkurss un tautas klases konkurss kartupeļu mizošanā, rīvēšanā un cīkstēšanās par labāko salīto gurķu recepti. Priecīga atmosfēra un dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. “Balttour” izstādē būs pieejama “Zaubes savvaļas kulinārās receptes” brošūra un aicinājums uz festivālu. Informācija par iepriekšējiem gadiem un jaunumi pieejami mājas lapā www.wildfoodfest.lv.

Labjūtības piedāvājums. Amatas novads būdams lauku teritorija ar brīnišķīgām ainavām, tīru dabu un neskaitāmām dabas takām, bioloģiskiem un kvalitatīviem pārtikas produktiem, ekoloģisku māju un mēbeļu ražotājiem, lieliskiem pavāriem un spa viesnīcām pozicionē sevi caur labsajūtas prizmu. Šogad šai segmentā nākuši klāt trīs objekti – “Sajūtu pirts un bungu darbnīca” Kārļos un “Sajūtu pirts” Nītaurē.

Haskiju vilktas ragavas ziemā un skrējienu sasaistē ar suni citās sezonās Āraišos piedāvā biedrība “Dod ķepu” aktīvā tūrisma jomā.

Augstāk minētie ir tikai daži piemēri. “Balttour 2019” izstādē dalīsim jauno Amatas novada tūrisma karti latviešu un krievu valodās, kas apkopo visu piedāvājumu. Amatas novadam ir sava tūrisma lapa www.amata.lv , kur visi izstrādātie materiāli būs pieejami arī elektroniskā formā.

Veidojot tūrisma piedāvājumus Amatas novads labprāt sadarbojas ar citu novadu partneriem gan tādās organizācijās kā “Enter Gauja” klasterī, Vidzemes Tūrisma asociācijā, “Via Hanseatica” kā arī Cēsīm un citiem. Šajā sadarbībā tapuši Gaujas Nacionālā parka bukleti, “Zaļā dzelzceļa” (velo un pārgājienu maršruta, kas iet pa bijušām dzelzceļa līnijām) kartes, kā arī “Cēsis un apkārtne” karte.

Informāciju sagatavoja:
Eva Staltmane
Amatas novada pašvaldības
Tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tel.: +371 29391673
E-pasts: eva.staltmane PIE amatasnovads PUNKTS lv
www.amata.lv
www.amatasnovads.lv

31.01.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930