Jaunumi Vidzemē

Eiropas Mobilitātes nedēļa, šogad akcentējot drošu pastaigāšanos un braukšanu ar velosipēdu viedajās pilsētās, no 16. līdz 22.septembrim norisināsies visā Eiropā. Lai pretendētu uz Eiropas līmeņa atzinību “European Mobility Week Award” konkursā, arī Valmieras uzņēmumi, iestādes un organizācijas ir aicināti līdz 10.septembrim reģistrēt jau īstenotās vai Eiropas Mobilitātes nedēļā plānotās aktivitātes mājaslapā www.mobilityweek.eu.

Valmieras un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji šogad tiks aicināti piedalīties Eiropas Sociālās riteņbraukšanas izaicinājumā. Tajā, izmantojot īpaši iniciatīvai radītu lietotni Bike-Prints mobilajā tālrunī, kas aprīkots ar GPS funkciju, būs iespējams veikt noteiktu distanci ar velosipēdu, tādējādi krājot punktus un cīnoties par balvu. Dalība iespējama individuāli, pāros vai grupās. Sociālās riteņbraukšanas izaicinājums norisināsies trīs nedēļas, no 16.septembra līdz 6.oktobrim. Izaicinājuma mērķis būs veicināt riteņbraukšanu kā sociālu ieradumu, velosipēdam kļūstot par pamata pārvietošanās līdzekli ikdienā.

Pirmdien, 16.septembrī, plkst.18.00 valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties Vidzemes Augstskolas organizētā 1,5h garā veloekskursijā. Nepieciešams iepriekš pieteikties Vidzemes Augstskolas Facebook lapā un saņemt dalības apstiprinājumu.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, otrdien, 17.septembrī, Valmieras Ekoskolu jaunieši dosies velobraucienā “Velosipēds vieno”. Sākums plānots pie Valmieras 2.vidusskolas, noslēgums – Gaujas krasta atpūtas vietās pie Vanšu tilta. Velobrauciena mērķis ir stiprināt draudzību un sadarbību starp Ekoskolu jauniešiem, kā arī rosināt vietējās daudzdzīvokļu māju kopienas kopīgām iniciatīvām un pasākumiem. Velobrauciena laikā jaunieši apmeklēs arī Valmieras Ekobērnudārzus “Krācītes” un “Vālodzīte”, kā arī aicinās piedalīties spēlēs daudzdzīvokļu māju pagalmos. Atsevišķi videi un veselībai draudzīgai mobilitātei veltīti pasākumi Valmieras Ekoskolās notiks arī visas Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā.

Savukārt sestdien, 21.septembrī, plkst.9.00-14.00 valmieriešiem un pilsētas viesiem būs aicināti uz Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumu “Diena bez auto” Ziloņu ielā. Valmierieši būs aicināti iepazīties un domāt par jautājumiem, kas saistīti ar pilsētvidi un transportu, tai skaitā ar pašvaldības domes jūlijā apstiprināto “Valmieras Transporta infrastruktūras attīstības koncepciju” un Ziloņu ielas pārbūves projektu.  Valmieras pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas speciālisti prezentēs Ziloņu ielas pārbūves vizualizācijas un aicinās izteikt viedokli. Vienlaikus, lai rosinātu pārvietoties ar kājām un velosipēdu, tiks popularizēti Valmieras un tās tuvākās apkārtnes pastaigu un velo maršruti. Valmierieši būs aicināti iesniegt vērtējumu un ierosinājumus, lai uzlabotu Valmieras veloinfrastruktūru. Vienlaikus Ziloņu iela, kā to paredz arī tās pārbūves projekts, pasākuma laikā kļūs par norises vietu dažādām sociālām norisēm. Pasākuma laikā Ziloņu iela būs slēgta satiksmei, būs apskatāmas vizualizācijas, kā arī gaidāmi satiksmes ātruma ierobežojumi uz Lāčplēša ielas iepretim Valmieras teātrim, ļaujot pilsētvidē izjust gaidāmās pārmaiņas pēc pārbūves projekta realizēšanas.

Pasākuma laikā izteiktie ierosinājumi infrastruktūras uzlabošanai tiks apkopoti Eiropas Sociālās riteņbraukšanas izaicinājuma laikā un kopā ar pašvaldības atbildīgo speciālistu komentāriem par realizēšanas iespējām tiks prezentēti izaicinājuma noslēguma pasākumā 7.oktobrī.

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

 

 

29.08.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930