Jaunumi Vidzemē

Drīz sāksies rakstāmdarbi, lasāmdarbi, domdarbi, sakāmdarbi, pētāmdarbi, darāmdarbi. Lai nepazaudētu brīvlaikā uzkrāto dzīvesprieku, aicinām visos darbos atrast ko īpašu, sākot to jau pirmajā skolas dienā. 2.septembrī Valmieras muzeja pagalmā no plkst. 12.00 līdz 15.00 apmeklē “Citādo skolu”, savukārt laukumā pie Valmieras Kultūras centra no plkst.13.00 iesaisties interesantās aktivitātēs un vērtīgās sarunās!

Jau par tradīciju kļuvis, ka mācību gada sākumā vienu dienu Valmieras muzeja pagalmā ir atvērta brīvdabas skola. Sešās jautrās mācību stundās gaidīti bērni, bet interesanti būs arī vecākiem. Visas stundas vienos tēma “Uzmanību – ekspedīcija”. Daudzi seni vārdi un priekšmeti mūsdienu cilvēkiem kļuvuši sveši, pat nesaprotami. Piedaloties mācību stundā “Mātes valoda” varēs uzzināt, kāds izskatās ambīlītis, žuburiņš, kas ir karbača, zutenis un ko nozīmē timerēt. Rokdarbu stundas laikā būs iespēja izgatavot papīra pūra lādi. Matemātikā tiks svērts un mērīts pēc sentēvu metodēm. Dabas zinības stundā Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” piedāvās pētījumus ar lupu un mikroskopu. Vērīgam būs jābūt arī loģikas stundā. Savukārt sporta nodarbībā varēs pārbaudīt, cik daudz spēka iekrāts vasarā.

“Citādās skolas” skolēni saņems arī liecību ar sekmju vērtējumu. Savukārt vecāki kopā ar atvasēm, kas vēl līdz skolas solam neaizsniedzas, aicināti pavadīt laiku muzeja improvizētajā spēļu laukumā vai iepazīt Izstāžu nama piedāvājumu. 

Rosinot atklāt un izzināt, Valmieras muzeja apmeklējums visu Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem bez maksas ir katru dienu. Jāpiemin, ka pirmajā skolas dienā arī vecākiem izstāžu apmeklējums Valmieras muzejā ir bez maksas.

Interesanti aizvadīt pirmo jaunā mācību gada dienu aicinām, piedaloties radošās, aktīvās un aizraujošās aktivitātēs pie Valmieras Kultūras  centra. No plkst.13.00 līdz 16.00 par dažādiem uzdevumiem parūpēsies Valmieras Jaunatnes centra “Vinda”, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas, Yamaha mūzikas skolas, kā arī Valmieras Bērnu sporta skolas pedagogi.

Savukārt no plkst.15.00 īpaši izveidotā pop-up studijā par skolas dzīvi un brīvā laika pavadīšanas iespējām Valmierā sarunāsies jaunieši, skolotāji un jauniešu organizāciju pārstāvji. Sarunas vadīs Klāvs Kļaviņš. Uzstāsies arī grupas “The Saviors”, “Guinness” un “Veseri”.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410
29.08.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930