Jaunumi Vidzemē

Valmieras tehnikumam apstiprināta turpmāka dalība Erasmus+ programmā, piešķirot izcilības zīmi par aktīvu un kvalitatīvu iesaisti līdzšinējos projektos. Līdz pat 2027. gadam tā sniegs iespēju vairākiem simtiem skolas audzēkņu un pedagogu iegūt starptautisku pieredzi, paaugstinot profesionālo konkurētspēju un uzlabojot mācību kvalitāti.

“Izglītojamais, kurš guvis starptautisku izglītības pieredzi, ir daudz lielākā mērā apveltīts ar tādām darba tirgū nepieciešamām īpašībām kā iniciatīva, atbildība, neatkarība, elastība. Dalība Erasmus+ programmā ir lieliska iespēja stiprināt arī pedagogu un darbinieku starptautiskās kompetences, sniedzot iespēju gūt pieredzi ārvalstīs, kontaktēties un sadarboties ar savas jomas profesionāļiem citās valstīs. Zināšanu un pieredzes pārnešana palīdz uzlabot izglītības kvalitāti, sekot līdzi jaunākajām tendencēm profesionālajā izglītībā Eiropā un pasaulē”, pārliecināta ir Valmieras tehnikuma attīstības nodaļas vadītāja Kristīne Auziņa.

Tiecoties apmācīt augsti kvalificētus speciālistus, kas pieprasīti ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, Valmieras tehnikums arvien ir augstu vērtējis starptautiskās pieejas un partneru nozīmību vēl kvalitatīvāka mācību procesa īstenošanai. Tāpēc jau kopš 2008. gada skola īstenojusi 15 mobilitātes projektus, sniedzot iespēju turpat 300 skolēniem un pedagogiem gūt jaunas prasmes un iemaņas starptautiskā vidē. Pēdējo 10 gadu laikā audzēkņi un pasniedzēji ir guvuši lielu pieredzi, izglītojoties kā ES dalībvalstīs, tā Ungārijā, Turcijā un Šveicē. Turklāt pēdējo piecu gadu laikā mobilitātes projektos iesaistīto skolēnu un pedagogu skaits audzis par veseliem 40%, paplašinot mūsu skolēnu un pedagogu izglītības iespējas.

Valmieras tehnikums ir viena no vismodernāk aprīkotajām izglītības iestādēm Latvijā un Austrumeiropā, kas jauniešiem piedāvā apgūt profesionālo vidējo izglītību 11 dažādās specialitātēs. Mūsdienīgā un inovatīvā vidē te iespējams apgūt prasmes atjaunojamajā enerģētikā, viesmīlībā, klientu apkalpošanā, pārtikas pārstrādē, pavārmākslā, finanšu vadībā, loģistikā un telemehānikā, mehatronikā, programmēšanā, mašīnbūvē un metālapstrādē.

 

Informāciju sagatavojusi:  

Liene Bergmane

Sabiedrisko attiecību speciāliste

liene.bergmane PIE valmierastehnikums PUNKTS lv

Facebook, Instagram.

10.03.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930