Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2. jūnijā pirmo reizi Vidzemē norisināsies izgudrojumu un inovāciju festivāls "Minox". Tas notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3.

Lai popularizētu izgudrotājdarbību un rosinātu radošu un inovatīvu ideju attīstību un to realizāciju, RTU Cēsu filiāle, tās partneri izgudrotāju biedrība, «CONNECT Latvija» un Latvijas Zinātņu akadēmija un partneri Vidzemes reģionā, organizē Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivālu.

Festivāla formāts tiks veidots pēc izstādes principa, kurā dalībniekiem būs iespēja prezentēt un iepazīstrezentēt un iepazīstināt ar savu izgudrojumu plašāku sabiedrību. Izgudrojumi un inovatīvie risinājumi netiks ierobežoti pēc to izveidotāju profesionālās pieredzes, vecuma vai tapšanas vietas, tie var būt globāli risinājumi, kas ietekmē sabiedrību kopumā, līdz pat risinājumiem, kas saistīti ar sadzīves lietām.

Pēc izgudrojumu prezentēšanas Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivālā, izgudrojumu autori ar saviem projektiem varēs piedalīties noslēguma izstādē «Minox 2018», kas norisināsies oktobrī Rīgā.

Festivāla dalībnieku izgudrojumus un inovatīvās idejas izvērtēs žūrija un apbalvos interesantāko projektu autorus. Divu labāko darbu autori Rīgas izstādē kā balvu saņems apmaksātu lidojumu uz universitātes pilsētu Kembridžu ar iespēju piedalīties starptautiskā triju dienu izgudrojumu un biznesa izglītības seminārā. Pēc izstādēm visus projektus plānots publicēt izstādes katalogā, kas būs pieejams biblionīcās.

Festivāla organizatori aicina ikvienu Vidzemes izgudrotāju un inovāciju autoru pieteikt savus darbus festivālam. Pasākumā var piedalīties ikviens, kuram ir jebkāds savs izgudrojums vai izgudrojuma ideja, neatkarīgi no vecuma un sociālā stāvokļa.

Potenciālie izstādes dalībnieki aicināti pieteikties dalībai izstādē, aizpildot pieteikuma anketu www.cf.rtu.lv vai www.minox.lv

Līdzīgas izstādes – festivāli tiks rīkoti arī citos reģionos – Liepājā, Daugavpilī un Jelgavā noslēgumu Rīgā.

 

Papildu informācija:

Gina Mata

Vidzemes MINOX projektu vadītāja

Tālr. 27055177

E-pasts: ginamata PIE inbox PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:

Sandra Salmiņa

RTU Cēsu filiāles

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr. 29464622

E-pasts: Sandra.Salmina PIE rtu PUNKTS lv

dra.Salmina PIE rtu PUNKTS lv

 

13.04.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930