Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Svinot Latvijas 102. dzimšanas dienu, 18. novembrī aicinām doties uz Valmieras rātslaukumu, lai klātienē pieredzētu iespaidīgu gaismas un mūzikas stāstu uz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas fasādes. Gaismas un skaņas uzvedums ilgst aptuveni septiņas minūtes. Tas būs skatāms no plkst. 18.00 līdz 23.00, ievērojot 10 minūšu intervālus un tādējādi nodrošinot iespēju skatītājiem izvēlēties sev ērtāko laiku un ievērot distancēšanos.

 

Kurš ūdens tā būtu smējies,

Ja to pasmeļ ar sauju?

Dievs bija iemīlējies,

Pasaulē laizdams Gauju.

Mana mūžīgā kaite.

Mana spalva un ota.

Vidzemes asinssaite.

Latvijas kaklarota...

Vārdus, cik grib, var sacīt,

Neīsts man liekas katrs.

Es ar aizsietām acīm

Apņemos tevi atrast.

 

/O.Vācietis/

 

3D multimediāla projekcija “Sajust Latviju” ir stāsts par nerimstošo un urdošo Gaujas plūdumu, Valmieras un Latvijas sajūtu gammu. Dzejnieka Henrika Eliasa Zēgnera rakstītais savijies ar vārdu meistara Ojāra Vācieša dzeju, ko muzikālā kompozīcijā ilustrē pavadījuma autora, pianista Vestarda Šimkus tieši šim uzvedumam radītais autordarbs. Valmierai radītā augstvērtīgā multimediju mākslas kopprojekta idejas autors un multimediju režisors ir Māris Kalve, skaņu režisors – Ernests Ansons. Balss pavadījumu ierunājuši Valmieras Drāmas teātra aktieri Ieva Puķe un Aigars Vilims.

“Pirmo reizi Valmieras stāsts tiek veidots 3D multimediju projekcijas formā, kas izmanto esošo ēkas tektoniku un formas, tām kļūstot par svarīgu vizuālā stāsta sastāvdaļu. Teksts kopā ar mūziku un uz animācijas bāzes veidotiem skaņu specefektiem, ko veido ar diviem Lielajiem Kristapiem godalgotais skaņu režisors Ernests Ansons, radīs vienreizīgumu un brīnumu. Precīzais ēkas 3D modelis tiks izmantots animācijā, tādā veidā radot telpisku transformāciju ilūzijas. Tas viss kopā ir jauns žanrs, kas, apvienojot praktiski visas mākslas, dzimst un attīstās mūsu acu priekšā, stāstot, izklaidējot un iedvesmojot vienlaikus. Mans kā mākslinieka radošais mērķis ir emocionāli iesaistīt skatītāju, lai pēc šīs pieredzes paliek vieta pārdomām, sajūtām un pilnīgi jaunām atziņām,” stāsta režisors Māris Kalve.

Lai ko nestu rītdiena, spēks ir mūsu saknēs, bet mieru un drošības sajūtu varam rast tajā īpašajā vietā uz zemes, ko saucam par mājām. 3D projekcija veidota, lai rosinātu pārdomas par sajūtām, kas veido piederību mūsu zemei un ģimenei – mūsu mājām. Valmieras lielākā vērtība ir cilvēki, to izaugsme, spēks un mīlestība pret savu pilsētu un apkārtējiem. Autori aicina novērtēt savas mājas un cilvēkus apkārt, visu, kas ir dots, – Latvijas dabu un kultūrvēstures bagātības, mūsu saknes un iekšējo spēku, ģimeni, kas mūs sargā un mīl, iespēju būt brīviem un laimīgiem savā pārliecībā par Latviju kā skaistāko un vērtīgāko vietu uz zemes.

Lūdzam apmeklētājus ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, 2 metru distanci. Norises vietā obligāti jālieto sejas maska.

Projektu realizē SIA "Kalvestudija", SIA “Story Hub” ar Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu. Sadarbības partneri: SIA “VPT Grupa”, Valmieras Drāmas teātris, Valmieras Svētā Sīmaņa evaņģēliski luteriskā baznīca, Ernests Ansons.

Ievērībai! Projekcijas mēģinājuma laikā, 17. novembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00, kā arī norises laikā, 18. novembrī no plkst. 17.30 līdz 23.00, tiks izslēgts ielu apgaismojums Lāčplēša ielas posmā no Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas līdz krustojumam ar Raiņa ielu. Tāpat 18. novembrī satiksmei būs slēgts rātslaukums un automašīnas tur novietot nevarēs.

 

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

 

Informāciju sagatavojusi:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

05.11.2020

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031