Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Kocēnu novada pašvaldība izsludinājusi biznesa ideju konkursu “Attīsti uzņēmējdarbību Kocēnu novadā!”, kura ietvaros piešķirs līdzfinansējumu Kocēnu novada administratīvajā teritorijā reģistrēto mazo un vidējo komercsabiedrību projektiem uzņēmējdarbības attīstībai un fizisko personu projektiem uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Biznesa ideju pieteikumi tiek pieņemti līdz 2021. gada 31. maijam.

Konkursā finansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz vismaz vienu no rādītājiem:

  • jaunu darba vietu radīšanu;
  • jaunu produktu, pakalpojumu veidošanu;
  • atbalstu projektiem, kuriem jau piesaistīts vai tiek plānots piesaistīt papildu finansējumu (Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, kredīta līdzekļi, citas piesaistītās investīcijas);
  • komercdarbības attīstību ar augstu pievienoto vērtību (inovācija, eksportspēja u.tml.) un/vai eksporta pazīmēm.

Vienas komercsabiedrības vai fiziskas personas vienam projektam maksimāli pieļaujamais pašvaldības līdzfinansējuma apmērs ir 2000,00 eiro. Konkursa kopējais budžets 2021. gadā ir 2000,00 eiro. 

Jāatzīmē, ka saskaņā ar konkursa nolikumu, projekta īstenošanas uzņēmumam komercdarbība/saimnieciskā darbība jāveic Kocēnu novada administratīvajā teritorijā vismaz divus gadus pēc projekta īstenošanas.

Pašvaldības līdzfinansējums šī konkursa ietvaros tiek piešķirts uzņēmumiem (sabiedrība ar ierobežotu atbildību, individuālais komersants, zemnieku saimniecība), kas reģistrēti Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā ne ilgāk par vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas dienas vai vecākiem uzņēmumiem, kas nav veikuši saimniecisko darbību, un fiziskām personām, kuras ir gatavas uzsākt komercdarbību Kocēnu novada administratīvajā teritorijā, reģistrējot saimniecisko darbību ar juridisko adresi Kocēnu novada administratīvajā teritorijā, kā arī faktiskā darbība tiek organizēta Kocēnu novada teritorijā. 

Projekta pieteikumu var iesniegt personīgi pašvaldības administācijā Alejas ielā 8, Kocēnos, sūtot pa pastu un adresējot to Kocēnu novada domei, Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pagasts, Kocēnu novads, LV 4220 ar norādi “Biznesa ideju līdzfinansēšanas konkursam” (datums uz pasta nosūtīšanas zīmoga nedrīkst būt vēlāks par konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņu) vai elektroniska dokumenta formā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti nosūtot uz e-pasta adresi info PIE kocenunovads PUNKTS lv.

Konkursa nolikums un veidlapas publicētas www.kocenunovads.lv

Papildu informācija pieejama, sazinoties ar Attīstības nodaļas vadītājas vietnieci Inesi Bērziņu, tālr. 26328943, e-pasts: inese.berzina PIE kocenunovads PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Kocēnu novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 26115449
E-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

07.05.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930