Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valsts prezidenta Egila Levita sveicienu pirms Ziemassvētkiem saņēma viena no Valmieras novada ģimenēm – Freimaņu ģimene no Kocēnu pagasta. Ģimenē ir seši bērni – Gunārs (15 gadi), Evelīna (13 gadi), Gustavs (11 gadi), Katrīna (7 gadi), Līga (3 gadi), bet vecākā meita Justīne jau audzina savu meitiņu Emīliju Keitu. Freimaņu ģimenes lielākā vērtība ir bērni, viņiem tiek sniegts vislielākais atbalsts izglītībā un interešu izglītībā. Bērni nodarbojas ar sportu, apmeklē deju nodarbības, ir aktīvi savā ikdienā.

Skaista tradīcija kopš Latvijas valsts bijušās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras laikiem ir svētku egles iedegšana kopā ar dižģimenēm no visiem Latvijas novadiem un pilsētām Rīgas pils laukumā. Egles iedegšanas pasākumā piedalās katra novada stiprās, kuplās un radošās daudzbērnu ģimenes, audžuģimenes, par kurām Valsts prezidents ir saņēmis atsauksmju vēstules no novadu pašvaldībām.

Šogad epidemioloģiskās situācijas dēļ šis kopīgais pasākums izpalika un ģimenēm Valsts prezidenta sveicieni un dāvanas tika nosūtītas uz dzīvesvietām. Freimaņu ģimene sveicienu saņēma Kocēnos kopā ar Valmieras novada pašvaldības amatpersonām un saviem atbalstītājiem. Apsveikuma vārdus ģimenei veltīja Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Jānis Olmanis un izpilddirektora vietniece, Attīstības pārvaldes vadītāja Evija Nagle.

Kopā ar ģimeni gandarīta ir arī Kocēnu pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” vadītāja Sandra Grīnliņa, jo Freimaņu ģimenes bērni ir šī bērnudārza bijušie audzēkņi, turklāt mazākā Freimaņu ģimenes atvasīte Līga šobrīd turpina šo tradīciju. Tāpēc pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki ļoti labi pazīst stipro ģimeni un velta viņiem labus vārdus: “Ļoti atsaucīga, izpalīdzīga ģimene, nekad neatsaka atbalstu, padomu. Prasīga attiecībā pret saviem bērniem, kā arī pret citiem. Vienmēr laipni, smaidīgi, dzīvespriecīgi. Ieva un Jānis Freimaņi ir vecāki, kuru dāsnā sirds un pretimnākšana ir neizmērojama. Viņi seko līdzi visām novitātēm, iesaistās pasākumos. Vecāki ar lielo burtu, kuri nekad neatteiks palīdzēt arī citiem bērniem. Nesavtīgi cilvēki, kuriem rūp, lai arī līdzcilvēkiem būtu labi.”

Priecājamies, ka mūsu valsts stiprās ģimenes ir Latvijas pamats – tajās izaug pašapzinīgi un patriotiski bērni, spēku un atbalstu smeļas pieaugušie. Tās ir ģimenes, kas kopīgi svin svētkus un ciena tautas kultūras mantojumu.

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte
Valmieras novada pašvaldības 
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 64715660

28.12.2021

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031