Arhīva kalendārs

« September 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

10. septembrī dzejas draugi Strenčos aicināti ieklausīties aktiera un dzejnieka Andra Buļa dzejā, kuru mūzikas valodā ietērps virtuozais ģitārists Ēriks Upenieks. Skanēs dzejas lasījums no autora ceturtā dzejas krājuma EROTĒRIKA. Izjustā koncertprogramma lieliski iederēsies nesteidzīgā rudens vakara romantiskai noskaņai. Dzejas svētki notiks plkst. 19.00 Strenču kultūras centrā.

Andris Bulis aicina, lasot un ieklausoties šajā dzejā, apstādināt mazliet laiku, piebremzēt, varbūt nedaudz aizmirst par tām problēmām, kas visur tiek apkārt mums sludinātas...

“Vispār jau, man liekas, ka krājumā ir arī tāda laba humora deva. Tā ir uzdrīkstēšanās. Un, ja es varu dot iespēju ar šiem dzejoļiem aizdomāties vai mazu drosmīti kaut kam, tad mans mērķis ir sasniegts,” atzīmē autors.

Aktieris, dzejnieks Andris Bulis un ģitārists Ēriks Upenieks. Publicitātes foto

Pasākums notiks pie galdiņiem. Lai varētu personalizēt vietas, organizatori aicina pasākuma apmeklētājus pieteikt savu dalību iepriekš rakstot e-pastā: biblioteka PIE strencunovads PUNKTS lv vai zvanot pa tālruņiem 64715631; 64715633, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontakttālruni.

Pasākuma apmeklētāji aicināti sagatavot uzrādīšanai derīgu Covid -19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Lai mums kopā izdodas skaisti un romantiski dzejas svētki!

 

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 64715660

No 29. septembra līdz 2. oktobrim Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs jau otro gadu norisināsies aprites ekonomikas vasaras skola. Šogad tās tēma ir aprites ekonomikas principu izmantošana mākslas un kultūras pasākumu organizēšanā. Piecu dienu ilgās vasaras skolas laikā dalībniekiem paredzētas lekcijas, radošas darbnīcas un meistarklases, kurās eksperti gan sniegs vispārīgu priekšstatu par aprites ekonomikas principu piemērošanu radošajā sfērā, gan dalīsies ar praktisku pieredzi. Vasaras skolas dalībnieki komandās paralēli strādās pie radošu risinājumu meklēšanas dažādu mākslas un kultūras organizāciju dotajiem izaicinājumiem.

"Veidojot izstādes un citus mākslas pasākumus, lielākā uzmanība tiek pievērsta satura veidošanai un bieži vien nepietiek laika padomāt, vai izmantotie materiāli ir videi draudzīgi un kas ar mākslas darbiem notiks pēc izstādes beigām. Lieliski, ka tieši mākslas jomā strādājoša organizācija ir aktualizējusi šo tēmu un sākusi domāt par risinājumiem!", par vasaras skolas ieceri teic Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese. 

Publicitātes foto

Vasaras skolas vadošais pasniedzējs šogad būs Martins Fosleitners (Martin Fossleitner, Austrija) – informācijas dizaina speciālists un hi-pe.at dizaina studijas vadītājs, Latvijas Mākslas Akadēmijas pasniedzējs un arī viens no Latvijas Dizaina gada balvas žūrijas komisijas locekļiem. Vasaras skolas dalībnieki pasniedzēja vadībā komandās strādās pie risinājumu izstrādes dažādu mākslas institūciju izaicinājumiem saistībā ar aprites ekonomikas principu ieviešanu viņu darbībā. Vasaras skolas noslēgumā, 2. oktobrī, ikviens interesents tiek aicināts uz vasaras skolas laikā radīto risinājumu publisku prezentāciju Ruckas muižā. 

Pieteikties uz aprites ekonomikas vasaras skolu īpaši tiek aicināti radošo industriju pārstāvji un uzņēmēji, kas vēlas iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas par aprites ekonomiku, sākot no tekstila dzīves cikla līdz pat bezatkritumu ēdienu gatavošanai. Lekcijas un meistarklases būs pieejamas arī Cēsu novada iedzīvotājiem. Aprites ekonomikas vasaras skolā ir pieejamas tikai 20 vietas, tādēļ organizatori aicina visus interesentus pieteikties laicīgi. Vasaras skolas dalības maksa ir 149 eiro. Tajā ietverta lekciju un radošo darbnīcu programma, ēdināšana un nakšņošana Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs.

Pieteikšanās līdz 2021. gada 15. septembrim, aizpildot veidlapu ŠEIT. 

Dalība vasaras skolā tiks apstiprināta tiem, kam ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

 

Informāciju sagatavoja:
Liene Leonoviča, projektu vadītāja
lieneleonovica PIE gmail PUNKTS com, 27724884
www.rucka.lv

11. septembrī Sēļu muižā, Sēļu pagastā, Valmieras novadā notiks pašsacerētās mūzikas un dzejas festivāls „Dzejas dienu kārtainā ābolmaize”. Tradicionālais dzejas dienu sarīkojums Sēļu muižā izskanēs jau astoto reizi.

No plkst.13.00 līdz 16.00 Sēļu muižas dārza terasē darbosies pankūku bārs. Dzejiski dziesmota tikšanās „Laiks laimi klusi kaļ...” . Piedalās dzejnieki Sandra Grīnberga un Aldis Pūtelis. Sarīkojumā piedalīsies pasšacerēto dziesmu autori – Jānis Timermanis, Agrita Gruzdiņa, Mirdza Svīķe, Uģis Vītiņš, Iveta Dukaļska, Jānis Purgalis un Gatis Purgalis.                         

Aicinām pieteikties pašsacerēto dziesmu autorus un lauku muzikantus – izpildītājus! Lūdzam dziesmu pavadījumos izmantot tikai akustiskos mūzikas instrumentus (sīkāka informācija: Iveta Dukaļska tālr. 20019452, Ināra Blūma tālr. 26321158).

Ieeja festivālā bez maksas.

Aicinām ievērot valstī noteiktos Covid-19 epidemioloģiskās drošības nosacījumus! Sarīkojuma laikā var tikt fotografēts un filmēts.

Informāciju sagatavoja:
Anete Gūtmane
Valmieras novada pašvaldības 
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 25447706