Sabiedriskā transporta jaunumi

No 14.-15.augusta Gulbenes novadā notiks Sabiedriskā transporta padomes izbraukuma sēde. Tajā piedalīsies arī Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants, lai kopā ar eksperti transporta jautājumos Kristīni Malnaču klātesošajiem pastāstītu par Vidzemes plānošanas reģiona iegūto starptautisko pieredzi pakalpojuma „Transports pēc pieprasījuma” attīstīšanā Austrijā, kā arī informētu par Vidzemes plānošanas reģionā uzsākto aptauju. Aptauja tiek veikta, lai apzinātu Vidzemes iedzīvotāju viedokli par šāda pakalpojuma nepieciešamību lauku teritorijās, kā arī gatavību pakalpojumu izmantot. Paredzams, ka sēdes laikā tiks skatītas šāda pakalpojuma ieviešanas iespējas Latvijā. Jau šobrīd iezīmējas vairākas problēmas sabiedriskā transporta nozarē –samazinās pasažieru skaits, maršruti ir nerentabli, vietām sabiedriskais transports vairāku apsvērumu dēļ kursē reti vai nekursē vispār.

Vidzemnieku anketēšana šobrīd norit 3 veidos – ikviens aicināts izteikt viedokli internetā (aptaujas forma elektroniski pieejama šeit), taču anketēšanas procesā iesaistījušās arī 6 Vidzemes pašvaldības – Jaunpiebalgas novads, Cesvaines novads, Madonas novads, Alūksnes novads, Mazsalacas novads un Naukšēnu novads, veicot anketēšanu uz vietas pašvaldībās. Šīs pašvaldības izrādījušas interesi par pakalpojuma attīstību Vidzemē un būtu gatavas kļūt par pilotteritorijām, lai pakalpojumu izmēģinātu dabā.

Tāpat Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas darbinieki izbrauc uz Vidzemes viensētām, veicot intervijas klātienē. Kā pastāstīja Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants, līdz šim aptaujātie vidzemnieki ir noskaņoti pozitīvi, uzskatot šādu pakalpojumu par labu papildinājumu sabiedriskajam transportam.

Papildus Sabiedriskā transporta padomes izbraukuma sēdē tiks skatīti jautājumi par grozījumu apstiprināšanu maršruta tīkla reģionālās nozīmes maršrutos, kā arī par 2014.gada pirmā pusgada rezultatīvajiem rādītājiem, skatot šī brīža situāciju sabiedriskā transporta nozarē reģionos atsevišķi.

Papildus informācija: Lotārs Dravants, Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs, Mob. +371 26359634, lotars.dravants PIE vidzeme PUNKTS lv , www.vidzeme.lv

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, Mob.: +371 29454752, E-pasts: anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv , www.vidzeme.lv

 

13.08.2014

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031