Sabiedriskā transporta jaunumi

27. februārī Rīgā notika kārtējā Sabiedriskā transporta padomes sēde, kurā piedalījās arī Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants. Viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas skāra Vidzemi, bija izmaiņas dīzeļvilcienu nr.855 un nr.856 kustībā – no 30. marta paredzēts atklāt ekspresreisus maršrutā Lugaži – Rīga - Lugaži. Lai nodrošinātu minētos ekspresreisus rīta un vakara stundās, vilciens neapstāsies vairākās dzelzceļa stacijās, tādējādi saīsinot kopējo ceļā pavadīto laiku.

Lai pirms sēdes apkopotu Vidzemes pašvaldību viedokli par šādu izmaiņu ieviešanu, Vidzemes plānošanas reģions vēl 25. februārī organizēja tikšanos, kur klātesot pašvaldībām, kuru teritorijā atrodas dzelzceļa stacijas, Vidzemes plānošanas reģiona vadībai un AS „Pasažieru vilciens” pārstāvjiem, tika pārrunāts, kā izmaiņas varētu ietekmēt iedzīvotāju pārvietošanās iespējas.

Plašākās diskusijas skāra 2 stacijas Vidzemes plānošanas reģionā, jo sākotnēji pastāvēja iespēja, ka, vilciens minētajos ekspresreisos neapstāsies vai nu Lodes stacijā vai Līgatnē. Diskusijās pašvaldību pārstāvji aktīvi aizstāvēja savu iedzīvotāju intereses un kopā ar VPR vienojās aicināt rast iespēju dīzeļvilcienam ekspresreisos apstāties abās iepriekš minētajās stacijās, taču apdomājot arī iespējamos risinājumus gadījumā, ja vilciens kādā no tām tomēr neapstātos.

Pēc 25. februāra sanāksmes VPR nosūtīja vēstuli AS „Pasažieru vilciens” un valsts SIA „Autotransporta direkcija”, paužot atbalstu pārveidot dīzeļvilcienus nr.855 un nr.856 par eksprešiem, taču uzsverot nepieciešamību šādus eksprešus nodrošināt tikai darba dienās. Tāpat VPR aicināja brīvdienās saglabāt vilciena apstāšanos visās VPR teritorijā esošajās dzelzceļa stacijās – tas būtu gan pasažieru ērtības labad, gan arī ļautu neierobežot tūristu plūsmu ārpus Rīgas, kas pastiprinās tieši nedēļas nogalēs.

27. februāra Sabiedriskā transporta padomes sēdē tika lemts, ka no 30.marta dīzeļvilciens nr.855 ekspresreisā Lugaži-Rīga (ar atiešanas laiku pl. 5.55 no Lugažu stacijas) līdz Valmieras stacijai apstāsies visās stacijās (Saule, Seda, Strenči, Brenguļi). Savukārt pēc apstāšanās Valmierā, vilciens pieturēs tikai Lodē, Cēsīs, Līgatnē, Siguldā, Inčukalnā, Juglā, Zemitānos un visbeidzot  Rīgas stacijā (pienākšanas laiks Rīgā pl. 8:40). Dīzeļvilciens nr.856 ekspresreisā Rīga-Lugaži (ar atiešanas laiku pl.18:37 no Rīgas stacijas) pieturēs Zemitānos, Juglā, Inčukalnā, Egļupē, Siguldā un tālāk visās stacijās līdz pat Lugažiem (pienākšanas laiks Lugažos pl.21:34). Abi minētie ekspresreisi kursēs katru dienu, arī nedēļas nogalēs.

Papildu informācija: Lotārs Dravants, Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs, Vidzemes plānošanas reģions, lotars.dravants PIE vidzeme PUNKTS lv, Mob.t. 26359634, http://www.vidzeme.lv/lv/sabiedriska_transporta_jaunumi/

02.03.2015

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031