Sabiedriskā transporta jaunumi

Konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” trešo vietu ieņēmis SIA “VTU Valmiera”.

Vērtējumā ņemta vērā uzņēmuma īstenotā politika, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumus, autovadītāju izglītošana un citi drošības aspekti.

Pretendenti tika vērtēti trīs kategorijās: “Pasažieru pārvadātāji”, “Kravas vai speciālā pielietojuma autoparki” un “Zemāka riska autoparki”.

Kategorijā „Pasažieru pārvadātāji” šī gada februārī notikušajā ceremonijā par drošāko atzīts SIA „Ventspils reiss”, otrā vietā – a/s “Nordeka, trešajā – SIA “VTU Valmiera”.

Dalībniekus vairāku mēnešu garumā vērtēja profesionāla žūrija: "Balta" galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS pārstāvis Edmunds Ozolnieks, auto eksperts Normunds Avotiņš, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, kā arī satiksmes psiholoģijas sertifikāta īpašniece, Rīgas Pedagoģijas un inovāciju vadības akadēmijas inovāciju un attīstības prorektore Daina Voita.

Konkursa mērķis ir uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā, palīdzot izvērtēt iespējamos riskus un sniedzot praktiskus padomus efektīvākai un drošākai vadīšanai. Dalībniekiem bija iespēja uzklausīt atzītu ekspertu viedokļus un informāciju, kā rūpēties par uzņēmuma autoparku.

Jāpiebilst, lai vēl vairāk uzlabotu darbinieku profesionalitāti, SIA “VTU Valmiera” 2015. gada sākumā pēc pašu iniciatīvas organizē apmācības visiem uzņēmuma autobusa vadītājiem. Tajās pilnveidotas gan teorētiskās, gan braukšanas prasmes, balstoties CSDD izstrādātā metodikā.

Šāda mēroga, piedaloties visiem autobusa vadītājiem, paša uzņēmuma organizētas apmācības SIA “VTU Valmiera” notiek pirmo reizi.

Konkurss “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” notika jau trešo gadu. To organizē apdrošināšanas sabiedrība „Balta” kopā ar Satiksmes ministriju un “Drošas braukšanas skolu”. Konkursa partneri: Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto” un ziņu portāls Delfi.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

16.03.2015

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930