Sabiedriskā transporta jaunumi

Ceturtdien, 23.aprīlī, pēc SIA “VTU Valmiera” 2014.gada pārskata apstiprināšanas uzņēmuma īpašnieki (septiņu pašvaldību pārstāvji), valde un autobusa vadītājs Vadims Daņiļenko Valmieras muzeja tradīciju kopas “Griezes” vadībā iesvētīja jaunos autobusus.

Lai desmit jauno, kā arī pārējo uzņēmuma starppilsētu un pilsētas maršrutu transportlīdzekļu braucieni būtu droši un tehnika kalpotu ilgi, tika skandēta Ceļa dziesma, saņemti stiprie vārdi un spēcīgās latvju zīmes, dota svētība, apslakot autobusu ar iedarbīgāko enerģijas nesēju - ūdeni, izpildīta apdziedāšanās un dots ziedojums Ceļa mātei.

“”Valmiera” šo firmu sauc, iekšā lec un droši brauc. Pilsētās un dziļos laukos vari redzēt busus jaunos,” skandēja tradīciju kopa “Griezes”. Katram no komercsabiedrības dalībniekiem – Valmieras pilsētai un Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novadiem tika veltīts īpašs pantiņš, uzsverot, ka apdziedāšana ir viens no svētības došanas veidiem, turklāt jokošanās palīdz visu saskatīt gaišāk.

Šis ir SIA “VTU Valmiera” 70.jubilejas gads, kas aizsākās ar desmit jaunu – sešiem “Iveco Crossway Pro” un četriem “Setra S 415 UL business” marku – autobusu izbraukšanu reisos. Transportlīdzekļos ir visas prasības, kas nepieciešamas starppilsētu braucieniem. “EIRO 6” dzinējs nodrošina zemāku izmešu daudzumu un zemāku degvielas patēriņu. Tāpat arī jaunums ir “Iveco” autobusos pieejamais elektroniski vadāmais pacēlājs, kas atvieglo iekļūšanu transportlīdzeklī cilvēkiem ar invaliditāti un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Ar jaunajiem autobusiem pakāpeniski tiks aizstāti nokalpojušie. Iepriekš jauni starppilsētu pārvadājumiem paredzēti sabiedriskie transportlīdzekļi uzņēmumā tika iegādāti 2007.gada nogalē.

Sagaidot lielās jubilejas gadu, uzņēmuma valde izsaka pateicību darbiniekiem un pasažieriem, kā arī norāda, ka svarīgi turpināt iesākto ceļu, saglabāt stabilitāti, kā arī meklēt jaunus risinājumus, lai nodrošinātu pasažieriem ērtus, drošus un izdevīgus braucienus.

Bildes skatāmas šeit: http://failiem.lv/u/vqiyntn

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

24.04.2015

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930