Sabiedriskā transporta jaunumi

Kā jau ierasts, jūlija un augusta mēneši liek sarosīties sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem, veicot dažādas izmaiņas maršrutu kustībā saistībā ar skolēnu pārvadājumiem. Šī gada skolu reforma skārusi arī Vidzemes sabiedriskā transporta organizāciju.

Bijušajā Alūksnes rajonā ar šo mācību gadu tiek likvidēta Mārkalnes pamatskola, kā rezultātā ir veikta virkne izmaiņu reģionālās nozīmes maršrutos Alūksne – Mārkalne – Zabolova un Alūksne – Žubītes – Alūksne (turpmāk sauksies Alūksne – Ponkuļi - Alūksne), lai nodrošinātu skolēnu nokļūšanu uz un no tuvākajām izglītības iestādēm.

Gulbenes novadā, saistībā ar Daukstes pamatskolas likvidāciju, lai nogādātu skolēnus no/uz citām mācību iestādēm, mainīta maršruta Gulbene – Daukstes - Jaungulbene reisu izpilde. Tāpat arī Gulbenes novadā, saistībā ar skolēnu pārvadājumiem pagarinot maršrutus Gulbene – Velēna – Tirza – Gulbene un Gulbene – Pērle līdz Krapas centram, skolēniem tiks nodrošināta nokļūšana Galgauskas pamatskolā.

Pamatojoties uz Pārgaujas novada pašvaldības iesniegumu par plānotajām mācību procesa izmaiņām Stalbes vidusskolā, AS “Cata” veica izmaiņas maršrutu Cēsis – Daibe - Stalbe, Cēsis - Straupe, Cēsis – Raiskums – Lenči – Kūdums - Cēsis izpildē, pieskaņojot tos skolēnu vajadzībām.

Ar šo mācību gadu reorganizācija tiek veikta arī Skujenes un Sērmūkšu skolās, kad nodarbības tiek pārceltas uz Skujenes pamatskolu. Savukārt, lai nokļūtu Nītaures vidusskolā no Sērmūkšiem, Skujenes un Kosas, ar š.g. 1. septembri tiek atklāts jauns maršruts Nītaure - Sērmūkši.

Sakarā ar panākto vienošanos par iespēju Cēsu novada pašvaldības organizētos skolēnu maršrutus integrēt kopējā maršrutu tīklā, turpmāk AS “Cata” nodrošinās skolēnu nokļūšanu Rāmuļu, Līvu un Cēsu pilsētas skolās, kā arī skolēnu interešu centrā.    

Pēc Launkalnes sākumskolas ierosinājuma, maršrutu Smiltene – Mežciems – Launkalne - Smiltene un Smiltene – Ķieģeļceplis – Launkalne - Smiltene izpilde tiks nodrošināta plkst. 14:23 no Smiltenes AO un plkst. 16:25 no Smiltenes AO no pirmdienas līdz piektdienai skolu mācību laikā.  

Tāpat arī veikti grozījumi SIA “VTU Valmiera” izpildītā maršruta Valmiera – Madona reisā Nr. 05 plkst. 7:30 no Valmieras, piemērojot to skolēnu pārvadājumiem uz Trikātas skolu.

Būtiskas izmaiņas veiktas SIA “VTU Valmiera” apkalpotajos maršrutos Smiltene – Strenči - Smiltene un Smiltene – Trikāta – Strenči - Smiltene. Pēc Beverīnas novada pašvaldības ierosinājuma pārvadāt bērnus uz/no izglītības iestādēm ar sabiedrisko transportu, šie maršruti tiek novirzīti pa autoceļu V182 Cempi – Brenguļi – Trikāta – Vijciems, kur iepriekš nekursēja sabiedriskais transports, uz šī ceļa uzstādītas jaunas pieturvietas - Liberti, Jaunlēlītes.

 

Plašāka informācija: Inita Ozoliņa, Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja, E-pasts: inita.ozolina PIE vidzeme PUNKTS lv, Tālr. +371 64116009

 

 

 

 

Vidzemē veikti grozījumi autobusu kustībā saistībā ar skolēnu pārvadājumiem

31.08.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930