Sabiedriskā transporta jaunumi

SIA “VTU Valmiera” aicina vecākus kopā ar bērniem iepazīt maršrutu, kā arī pārrunāt drošības jautājumus, pirms bērns ar autobusu pārvietojas patstāvīgi. Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka “vecāku pienākums ir sagatavot bērnu patstāvīgai dzīvei sabiedrībā, pēc iespējas respektējot viņa individualitāti, ievērojot spējas un tieksmes”.

Uzņēmumā pieredzēts, ka bērni pabrauc garām savai pieturvietai, nezina, kura maršruta autobuss jāizvēlas, nav paņēmuši līdzi skolēna apliecību u.c. situācijas. Autobusa vadītājam nav pienākums, kā arī ir grūti izsekot līdzi, vai bērns izvēlējies pareizo maršrutu un izkāpj īstajā pieturvietā. Uzņēmumā aicina, ja bērns nonācis bezspēcīgā situācijā, viņam būtu jāvēršas pie autobusa vadītāja, lai kopā meklētu risinājumu. Nepieciešamības gadījumā autobusa vadītājs izsauc policiju vai nogādā bērnu līdz tuvākajam policijas iecirknim. Dažādas situācijas ar autobusu vadītājiem pārrunātas arī SIA “VTU Valmiera” regulāri rīkotajās mācībās darbiniekiem, taču jāņem vērā, ka vispirms ir vecāku atbildība, lai bērns droši nokļūtu vajadzīgajā galapunktā. Tāpat arī lielākoties gadījumus, kad bērns nonāk bezspēcīgā situācijā, iespējams iepriekš paredzēt un novērst, vecākiem izskaidrojot bērnam, kā pārvietoties ar autobusu un kopā iepazīstot maršrutu.

Likums nosaka, ka bērnam vecumā līdz septiņiem gadiem ar autobusu jāpārvietojas kopā ar pavadoni, savukārt atbildīgajai personai jābūt vismaz 13 gadus vecai.

Uzņēmums pateicas darbiniekiem, kuri nestandarta situācijās raduši iespēju palīdzēt bezspēcīgā situācijā nonākušiem bērniem, kā arī līdzcilvēkiem, kuri nepaliek vienaldzīgi.

SIA “VTU Valmiera” aicina vecākus būt atbildīgiem un parūpēties, lai bērns, patstāvīgi pārvietojoties ar autobusu, zinātu, kurš maršruts jāizvēlas, kur jāizkāpj, kā arī par uzvedību autobusā un citām situācijām, lai bērns galamērķī nonāktu droši.

 

07.06.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930