VPR jaunumi

Līdz ar pavasara atnākšanu, projekta “Senās kulta vietas - Baltijas jūras piekrastes kopīgā identitāte” (Cult Identity) pārstāvji aktīvi uzsākuši darbu pie jauno svētvietu pilotmaršrutu popularizēšanas. Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību tūrisma informācijas centros un citās tūristu bieži apmeklētās vietās jau atrodamas brošūras ar jaunajiem svētvietu maršrutiem. Drīzumā tiks uzsākti arī mediju iepazīšanās braucienu uz visiem projekta partneru reģioniem - uz Vidzemes, Rīgas, Zemgales un Kurzemes plānošanas reģioniem Latvijā, Jēvleborjas apgabala muzeju Zviedrijā, kā arī Nodibinājumu "Hiite Maja" Igaunijā. Līdz ar mediju iepazīšanās braucieniem, Vidzemes plānošanas reģiona vadībā uzsākts arī darbs pie informatīvo stendu izgatavošanas un uzstādīšanas svētvietās.

 

Veiksmīgai tūrisma attīstībai būtisks posms ir pārdomāta svētvietu pilotmaršrutu popularizēšana. Ar projekta ietvaros izstrādātajiem maršrutiem jau iepazīstināti tūrisma izstāžu dalībnieki un apmeklētāji Rīgā, Tallinā un Gēteborgā. Vidzemes plānošanas reģions izdevus arī tūrisma ceļvedi - bukletu „Senās dabas svētvietas - VIDZEME” latviešu un angļu valodā. Ceļvedī apkopoti maršruti un informācija par nozīmīgākajām Vidzemes senajām dabas svētvietām. Izveidotais ceļvedis tūristiem pieejams Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību tūrisma informācijas centros un citās tūristu bieži apmeklētās vietās (viesu nami, viesnīcas, atpūtas bāzes, dabas parki, muzeji u.c.).

Ar ceļveža “Senās dabas svētvietas – VIDZEME” elektronisko versiju latviešu valodā variet iepazīties šeit.
Ar ceļveža “Senās dabas svētvietas – VIDZEME” elektronisko versiju angļu valodā variet iepazīties šeit.

Skaidrākai izpratnei par svētvietu nozīmi tūrisma attīstībā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā projekta partneri organizē pilotmaršrutu iepazīšanās braucienus medijiem un tūroperatoriem. Kopā paredzēti 6 braucieni - 8. maijā Zemgales plānošanas reģionā, 22. un 23. maijā Javlē, 30. maijā Kurzemes plānošanas reģionā, 5. un 6. jūnijā Juuru salā Igaunijā. Savukārt iepazīšanās braucienu ciklu noslēgs Vidzemes un Rīgas plānošanas reģioni - 20. jūnijā medijus un tūroperātorus aicinot izzināt Vidzemes skaistākās svētvietas, savukārt 21. jūnijā kopā iepazīstot Rīgas reģiona nostāstiem bagātākos objektus. Vairāk par braucieniem lasiet nākamajā “VPR Jaunumi” izdevumā.

Lai arī individuālie tūristi, apmeklējot Vidzemes svētvietas, vairāk varētu uzzināt par katras vietas nozīmi un vēsturi, katrā maršruta objektā izvietos informatīvos stendus ar svētvietu aprakstiem un citu noderīgu informāciju. Stendu uzstādīšana norisināsies paralēli iepazīšanās braucieniem un Vidzemē to plānots pabeigt līdz jūnija vidum.

Atgādinām, ka Vidzemes plānošanas reģionā izveidoti divi jauni svētvietu maršruti. Abi no tiem plānoti nelielām autotūristu grupām. Kā viens no Vidzemes svētvietu maršrutiem ir “Vidzemes augstienes spēka vieta”, kam kopējais maršruta garums ir 145 kilometri. Otrs izveidotais maršruts veido 175 kilometru garumu un nosaukts par “Ziemeļvidzemes dabas svētvietu stāsti un nostāsti”. Vairāk ar Vidzemes plānošanas reģionā izveidotajiem maršrutiem iespējams iepazīties šeit.

Ar svētvietu maršrutiem var iepazīties arī virtuālajā muzejā www.ancientsites.eu,  kur muzeja apmeklētājiem ir iespēja pašiem izstrādāt savus maršrutus, kā arī uzzināt vairāk informāciju par svētvietu objektiem.

06.05.2013

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031