VPR jaunumi

Turpinot iepriekšējos gados veiksmīgi iesākto tradīciju, vienu reizi gadā vienkopus pulcēt reģiona pašvaldību attīstības speciālistus un palūkoties uz gadā paveikto, ir aizritējusi Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību speciālistu konference, kurā piedalījās vairāk kā 50 dalībnieki.

Šogad konference tika veltīta audiovizuālajai jomā reģionā, jo nozares izaugsmei ir potenciāls un vajadzīgie priekšnosacījumi, lai attīstītu Vidzemi par izcilu vietu radošam digitālam darbam pievilcīgā vidē. Par veiksmīgiem piemēriem radošās digitālās uzņēmējdarbības attīstībai stāstīja Valmieras biznesa un inovāciju inkubatora, Madonas un Cēsu novada pašvaldību un Vidzemes Augstskolas pārstāvji.

Valmieras biznesa un inovāciju inkubators un Vidzemes Augstskola ir svarīgs virzītājspēks audiovizuālās jomas attīstībai reģionā, jo pēc augstskolas absolvēšanas daudzi jaunie speciālisti izvēlas biznesa inkubatorā uzsākt savu uzņēmējdarbību audiovizuālajā jomā. Nereti no idejas izveidojas ilgtspējīgs uzņēmums. Veiksmīgi piemēri ir SIA „80 Art”, kurš nodarbojas ar radio reklāmu izveidi un SIA „FunGenerationLab”, kura darbības sfēra ir spēļu radīšana mobilajām ierīcēm.

 

Tāpat konferences laikā tika sniegts atskats uz šajā gadā paveikto. 2014. gads Vidzemes plānošanas reģionam ir nozīmīgs, jo noslēdzas vairāki projekti, dodot savu ieguldījumu reģiona attīstībai tūrisma, uzņēmējdarbības, izglītības un transporta jomā. 

Lai risinātu sabiedriskā transporta lielāku pieejamību, Vidzemes plānošanas reģions ir nolēmis ieviest papildinošu transporta veidu „Transports pēc pieprasījuma”. Tas ir ar dispečera starpniecību vai mobilās aplikācijas palīdzību pieteikts brauciens lietotājam ērtā laikā un vietā. Savukārt, rūpējoties par tūrisma nozares un uzņēmējdarbības attīstību, projekta „Via Hanseatica” ietvaros ir izveidots tūrisma uzņēmēju sadarbības tīkls un mobilā aplikācija ceļotājiem. Pateicoties projekta „Health4Growth” aktivitātēm, Vidzemes plānošanas reģions ir vienīgais Latvijas reģions, kuram ir izveidota sabiedrības veselības stratēģija. Stratēģijas mērķis ir radīt reģionālu ilgtermiņa skatījumu uz sabiedrības veselības jomu un parādīt virzienus, kuros veicināt attīstību. Projektu gaitā izveidotie dokumenti ir bijuši nozīmīgs atbalsts, veidojot Vidzemes plānošanas reģiona attīstības plānošanas dokumentus.



Papildu informācija: Laila Gercāne, Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, projekta Medi@TIC vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, mob.: +371 29120536, e-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv      

10.12.2014

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031