VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģions (VPR) vakar, 4. aprīlī, organizēja tikšanos ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzējiem, lai aktualizētu informāciju par projekta “Riverways” rezultātiem un pārrunātu nozares jaunumus.

VPR tūrisma eksperte Ilze Liepa un “Riverways” projekta vadītāja Aiga Petkēviča ūdenstūrisma pakalpojuma sniedzējiem atgādināja par projekta “Riverways” rezultātiem. Laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam "Riverways" apvienoja 39 partnerus no Kurzemes, Vidzemes un Rīgas reģioniem, Dienvidigaunijas un Rietumigaunijas ar mērķi veicināt ūdenstūrisma attīstību. Projekta rezultātā pie 26 upēm projekta teritorijā kopumā uzstādīti 111 informācijas stendi, izveidotas 98 atpūtas vietas un 19 piestātnes ērtākai izkāpšanai, kā arī veikti 19 upju un upju krastu sakopšanas un tīrīšanas darbi 312 km garumā, uzstādītas 306 norādes zīmes. 

Projektā "Riverways" izveidoti daudz un dažādi vērtīgi materiāli, kas noderēs gan ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzējiem, gan pašiem ūdenstūristiem, izvēloties upi un dodoties laivu braucienā. Tie visi vienkopus apskatāmi un lejupielādējami šajā lapā.

Ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji padziļināti analizēja mājaslapas sniegtās iespējas, kā iegūt un pārbaudīt informāciju par maršrutiem. VPR aicināja uzņēmējus aktīvi papildināt esošo informāciju, lai tā būtu pēc iespējas aktuālāka. Tāpat tūrisma nozares pārstāvji apsprieda projekta rezultātā izveidoto mobilo aplikāciju, kas ir noderīga ne tikai tiem, kuri savā atpūtā labprāt izmanto arī dažādas viedās ierīces, bet arī gadījumos, kad atpūtniekiem saziņā ar pakalpojumu sniedzējiem ir nepieciešams precīzi norādīt savu atrašanās vietu.

Ūdenstūrisma uzņēmēji arī diskutēja par labākajiem risinājumiem atkritumu savākšanā. Katram pakalpojumu sniedzējam jābūt ieinteresētam šīs problēmas risināšanā un jācenšas izglītot laivotājus. Kā viens no iespējamajiem risinājumiem bija piedāvāt klientiem iespēju piedalīties talkās, pretī par velti dodot laivas un maisus atkritumu savākšanai. Tādā veidā atpūtnieki tiktu pie iespējas doties pa tūrisma maršrutu un varētu arī paši ciešām identificēties ar konkrēto vietu.

Vidzemes ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji arī pārrunāja iespējamo pieredzes apmaiņas vizīti Kurzemē, rast sadarbības iespējas, iepazīt kādu projekta laikā izveidotu jaunu maršrutu un pārrunāt laivošanas sezonas pagarināšanas pieredzi.

 

Papildus informācija:

Ilze Liepa

Tūrisma eksperte Vidzemes plānošanas reģionā

Tālr.: +371 64219021

E-pasts: ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

05.04.2016

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031