VPR jaunumi

Piektdien, 15. aprīlī, Alūksnes novada Uzņēmējdarbības centrā pulcējās Alūksnes un apkārtējo novadu uzņēmēji un citi interesenti, lai apgūtu pārdotprasmes pamatus Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) organizētajā seminārā “Pārdotprasme: nepieciešamās zināšanas un iemaņas”.

Pieredzē un zināšanās dalījās Normunds Mihailovs, Vidzemes Augstskolas absolvents ar bakalaura grādu komunikācijā un sabiedriskajās attiecībās un maģistra grādu sociotehnisku sistēmu modelēšanā. N. Mihailovs šobrīd pārstāv uzņēmumu, kas nodarbojas ar mazās elektronikas produktu attīstīšanu, importēšanu un izplatīšanu Baltijas valstīs.

Seminārā N. Mihailovs centās kliedēt vairākus stereotipus, kas nereti saistās ar pārdotprasmi un pārdevēja darbu, proti, ka pārdošanā ir daudz negatīvā. Tāpat dalījās pieredzē ar raksturīgākajām kļūdām pārdošanā, piemēram, uzsverot, ka tieši attiecības un uzticamība ir viens no svarīgākajiem aspektiem darījuma noslēgšanas brīdī.

Semināra apmeklētāji varēja uzzināt interesantus faktus un pētījumu rezultātus, piemēram, 30% gadījumu cilvēku ietekmē veids, kā prezentē vai izklāsta piedāvājumu, un tikai 9% gadījumu svarīgs ir saturs, līdz ar to pārdošanā ļoti svarīgs ir entuziasms un argumentēšanas spējas. Semināra praktiskajā daļā visiem dalībniekiem bija iespēja trenēt savu produktu vai pakalpojumu prezentēšanas prasmes, ievērojot lektora sagatavotos norādījumus. Rezultātā semināra apmeklētāji ne tikai apguva produkta prezentēšanas prasmes, bet ieguva arī vērtīgus biznesa kontaktus un potenciālus sava produkta vai pakalpojuma klientus.

Seminārs tika organizēts sadarbībā ar Alūksnes novada Uzņēmējdarbības centru, un ir trešais pasākums, kuru Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Vidzemes uzņēmējdarbības centrs organizē, balstoties uz konkrētās pašvaldības uzņēmēju izteiktajām vajadzībām, lai uzlabotu zināšanas kādā konkrētā biznesam svarīgā jomā.

VPR Vidzemes uzņēmējdarbības centrs darbojas kopš 2015. gada, un tā mērķis ir koordinēt un sabalansēt uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātes reģionā, iesaistot visas ieinteresētās grupas kā pašvaldības, uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas, uzņēmēju biedrības un uzņēmējus.

 

Papildus informācija:

Laima Engere

Komercdarbības speciāliste Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centrā

Tālrunis: +371 64219022

E-pasts: laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv

20.04.2016

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031