VPR jaunumi

Vakar, 26. jūlijā Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) viesojās Moldovas delegācijas pārstāvji, kas Latvijā ieradušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Lauku foruma organizētās vasaras skolas – nometnes ietvaros. VPR apmeklēja Olga Sicora no Moldovas Ziemeļu reģiona attīstības aģentūras un Igor Frecăuţan no Rîşcani rajona. Viesus īpaši interesēja VPR pieredze Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu realizācijā, atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai un tūrisma attīstības aktivitātes.

VPR pārstāvji Moldovas delegāciju laipni uzņēma Cēsu birojā, kur iepazīstināja ar Vidzemes reģionu, tā teritorijas raksturīgākajām iezīmēm, kā arī ar plānošanas reģiona funkcijām un aktivitātēm. VPR projektu vadītājs Kristaps Ročāns pastāstīja par reģiona pieredzi projektu rakstīšanā un ieviešanā, kas ļāva to salīdzināt ar Moldovas praksi. Dalībnieki diskutēja gan par projektu finansēšanas modeļiem, gan par projektu ieviešanas sistēmu. Moldovas reģioni projektus īsteno galvenokārt dažāda veida valsts grantu ietvaros, turpretī VPR vairākums projektu tiek īstenoti starptautiskās partnerībās, līdz ar to viesus ieinteresēja VPR starptautiskās sadarbības pieredze. Arī projektu mērķi bieži vien ir atšķirīgi, jo Moldovā uzsvars ir uz infrastruktūras un investīciju projektiem, bet VPR pārsvarā strādā ar kompetences celšanas, politikas plānošanas un pārvaldības uzlabošanas projektiem. Savukārt VPR tūrisma eksperte Lienīte Priedāja-Klepere viesus iepazīstināja ar tūrisma attīstības aktualitātēm Vidzemē, Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera “Enter Gauja” darbību Vidzemē, kā arī ar sekmīgi īstenotajiem VPR šīs jomas projektiem.

Pēc viesošanās VPR, Moldovas delegācija devās tālāk uz Raunas novadu, kur tikās ar tūrisma uzņēmējiem un vietējiem ražotājiem SIA „Siera Ražotne”, SIA „Latvijas Ķiploks” un SIA „Latnature”. Moldovas viesi uzaicināja VPR doties atbildes vizītē uz Moldovu, lai iepazītos ar viņu pieredzi projektu ieviešanā, uzņēmējdarbības atbalsta instrumentu attīstībā un tūrisma veicināšanā.

27.07.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930